Solbakken applauderer Haalands vinnervilje: – Vi trenger en sulten Erling

5 days ago 9



Erling Braut Haalands reaksjon i toppkampen mot Arsenal får Ståle Solbakken til å smile.

Publisert: 01.10.2024 18:48

– Ikke akkurat det at han kaster ballen i hodet på noen. Det kan godt hende han angrer litt på den, sier Ståle Solbakken.

Landslagssjefen smiler litt når han får spørsmål om Erling Braut Haaland og den store snakkisen etter toppkampen mot Arsenal forrige helg.

Etter Manchester Citys utligning i den svært viktige kampen, kastet Haaland ballen i bakhodet på Arsenal-stopper Gabriel.

Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Hendelsen isolert er ikke noe Solbakken liker veldig godt. Men det som ligger bak kan bli svært viktig for landslaget inn i kampene mot Slovenia og Østerrike neste uke.

– Det at han har det adrenalinkicket og de egenskapene til å gå foran, og ikke minst at han har kraft og krefter igjen på slutten av kampen til å hente den ballen og at han vil vinne kampen, sier Solbakken.

Ståle Solbakken

Landslagssjef

– At han havner i noen disputter handler bare om at gutten vil vinne mer og at han er sulten. Vi trenger en veldig sulten Erling nå, ikke minst med Martin og Oscar ute, sier Solbakken.

Martin Ødegaard og Oscar Bobb er begge skadet og uaktuelle til samlingen.

Dermed blir Norges aller største fotballstjerne også kaptein på landslaget i de to kampene som kommer.

– Er det han viser mot Arsenal noe du vil se mer av på landslaget?

– Ikke at han kaster baller på noen, den kommer han ikke unna. Men jeg applauderer at han har den sulten og viljen til å kunne bikke det for laget sitt, sier Solbakken.

Haaland kommer fra en tøff tid på det personlige plan etter at hans gode venn og hjelper Ivar Eggja døde. Nyheten kom kun få dager etter forrige landslagssamling og Haaland var i begravelsen i Norge forrige onsdag.

– Han hadde en tøff samling sist av utenomsportslige ting, men likevel greier han å få spart opp til at han får avgjort kampen for oss i en kamp som for hans del var ganske stille. Vi gleder oss til å få ham inn. Jeg kommer til å legge enda mer trøkk på ham, for kanskje trenger vi enda et mål i denne samlingen, sier landslagssjefen.

Haaland har de siste årene vært en del av kapteinsteamet på landslaget, ledet av Martin Ødegaard. Med Arsenal-stjernen skadet ser Solbakken det som naturlig at spissen fra Bryne tar over.

– Hos oss er han en stille og rolig fyr som er seg selv og som er en av gutta. Jeg tror at han trives veldig, veldig godt med det - og at han trives veldig godt i gruppen. Han tar et stort ansvar i garderoben og på banen, sier Solbakken.

– Utenom det er han seg selv. Noen dager er han mer på enn andre, men egentlig er han stille og rolig.

Norge møter Slovenia hjemme 10. oktober og Østerrike borte 13. oktober i Nations League.

Read Entire Article