Slutt å plage Durek og Märtha Louise!

1 month ago 16



Bilde av DAGFINN NORDBØDAGFINN NORDBØ

satiriker og forfatter

Bryllupet er over. Alle har reist hjem. TV, radio, nettaviser og kjendisblader kjører ikke hundre Durek-og-Märtha-saker i timen lenger.

Men ennå kommer det litt. Jeg sier derfor: Hvorfor plage brudeparet mer nå?

La oss ikke glemme hvem Durek og Märtha er. De er de ikke-kongelige, som er blitt vant med en kongelig livsstil.

Skal du ha en kongelig livsstil, må du tjene penger, og vil du gjøre det godt i den posisjonen de har, i kongehusets ytterkant, er underholdningsbransjen den letteste å ty til.

Märtha er allerede ikke-kongelig fordi hun har mistet apanasjen, og enn så lenge kan hun kalle seg prinsesse, men det varer nok ikke lenge.

Den sitronen er totalt flatklemt og må kastes nå, og de titalls mediemillionene de innkasserte på bryllupet, må settes i banken og helst holde en stund fremover.

At de måtte sikre seg halve Norges beholdning av hvite laken for å sikre ukebladet Hello! sin dyre enerett på bilder, er bare en liten del av komplekset.

Som vi sier hjemme hos meg nå for tiden: Sheet happens!

Men Durek og Märtha kan jo ennå underholde oss, for det er det de er til for. De nesten-kongeliges eneste hensikt og oppgave er å underholde både folket og mediene, vi som villig lar oss underkaste som deres beundrere.

Eller deres spottere – og den spottingen må vi slutte med.

Hvordan skal Durek og Märtha underholde oss nå?

La oss gjøre et såkalt kontrafaktisk tankeeksperiment: La oss si at Märtha for noen år siden deltok på en middag i Norsk Industri, dere vet der Sindre Finnes er ansatt. Ikke akkurat elleville tilstander.

Under den middagen sitter hun til bords med en 61-årig revisor, også han en litt sånn Sindre Finnes-type, med blådress, flass på skjortekragen, halvdårlige vitser og begynnende måne.

Så lar hun seg sjarmere av denne mannen, la oss kalle ham Birger.

De møtes igjen, søt musikk oppstår, og etter hvert blir det offisielt at Märtha og Birger er blitt et par. De elsker hverandre, sier de, og får oppslag i Se og Hør.

Men alle skjønner jo at dette ikke kan bli skikkelig underholdning. Ok, kanskje Se og Hør lager en hjemme hos-reportasje der Birger forteller at han driver med modellbyggesett, og viser fram noen Spitfire modellfly han nennsomt har limt sammen i garasjen.

Artig det, men absolutt alle ville jo tenkt i sitt stille sinn at dette her – det holder ikke i det hele tatt.

Men, siden Märtha tvert imot har valgt en selverklært sjaman som bedriver åndehacking, mentalrensing av vaginaer og salg av kreftmedisin i form av medaljonger – ohoi, da lukter det gullfugl.

Dette kan ta av. Og det gjorde det. Det tok noe så inn i helvete av.

Märtha skjøt gullfuglen, som dessuten påfuglspradet smilende rundt i de stiligste og mest fargesterke gevantene noensinne sett her i landet.

Snakk om photo opportunity. At sjamanen villig vekk forteller at han tidligere har levd sammen med en mann, er ytterligere krydder på kaken. Det pirrer oss trauste hetero-nordmenn mer enn vi liker å innrømme.

Märtha har altså, ved å gifte seg med Durek, gjort det smartest mulige valget med tanke på det underholdningsmessige – og som vi allerede vet, er hun og ektemannen til for at folk skal bli underholdt, både i Norge og i utlandet.

Jeg tviler meget sterkt på at Netflix ville tømt kassakreditten for å lage dokumentar fra et litt slitent rekkehus i Drammen, der Märthas elskede Birger viser frem sine kjære modellfly.

Les også: Astrid Meland kommenterer: Selvsagt har det med Durek og Marius å gjøre

Konklusjonen på dette er åpenbar: Märtha har gjort et meget godt valg av ektemann.

Netflix-dokumentaren kommer til å få rekordmessige seertall, i hvert fall i det provinsielle Norge.

Kjendisbladet Hello! kommer dessuten til å selge i avsindige opplag over hele Europa dersom den mot formodning knallharde 50/50-regelen for ekteskap gjør seg gjeldende, altså at det blir skilsmisse.

Forhandlingene om honoraret for Märtha og Dureks flamboyante «inndrikningslag», altså skilsmisseparty med alt av celebriteter og rariteter til stede, vil resultere i solide nye titalls millioner i begges kasse.

Og vi nordmenn kommer til å sitte fjetret med våre Se og Hør i fanget, med vår fjernkontroll i neven, der vi fornemmer duften av de vakre og rikes parfymer, og deres nærmest uendelige evne til å underholde oss.

Jeg gratulerer Märtha og Durek på det hjerteligste, jeg heier på kjærligheten (og dens opphør).

Og er takknemlig for at denne underholdningen aldri, aldri kommer til å ta slutt.

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til debatt@vg.no.
Read Entire Article