Slo ung kvinne med trekjepp: – Volden var motivert av kvinnens hudfarge

1 week ago 7



En mann i 20-årene fra Ballangen er siktet for grov kroppsskade etter at han uoppfordret overfalt og slo ned en ung kvinne i tenårene i august.

Kvinnen, som har utenlandsk opprinnelse, skal ha blitt sparket og slått med en trekjepp. Hun skal ha blitt påført kutt i hodet på 5–6 centimeter som måtte sys.

Vitner til volden tok vare på kvinnen til ambulansen og politiet kom til stedet. Deretter ble hun sendt til sykehus.

Gjerningspersonen, en mann i 20-årene, ble pågrepet og varetektsfengslet. Det var ingen relasjon mellom den unge kvinnen og mannen.

I varetekt i fem uker

Mannen har nå sittet i varetekt i fem uker mens politiet har etterforsket saken.

Siden er siktelsen mot han utvidet til grov kroppsskade, som har en strafferamme på 10 års fengsel.

– Vi mener at overfallet og volden var motivert av kvinnens etnisitet, hudfarge og religion, sier politiadvokat i Narvik, Elisabeth Nutti.

Elisabeth Nutti

Politiadvokat Elisabeth Nutti sier at politiet ser alvorlig på saker som omhandler hatkriminalitet.

Foto: Nils Mehren / NRK

Han er siktet for brudd på paragraf 185 i Straffeloven, som slår fast at «Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen» på grunn av personens gruppebaserte tilhørighet.

Nutti opplyser til NRK at straffesaken er forhåndsberammet til midten av november, og vil foregå i Midtre Hålogaland tingrett.

Etterforskning i sluttfasen

– Politiet etterforsker saken med stor tyngde, men er i sluttfasen. Den må sendes til statsadvokaten som skal ta ut tiltale i god tid.

Mannen er en kjenning av politiet, og ifølge Nutti gjelder dette saker om trusler, vold og våpen.

– Det gjelder typiske legemsfornærmelser, trusler og vold mot offentlige tjenestepersoner. Bæring av våpen på offentlig sted og kroppskrenking, sier hun.

NRK har kontaktet mannens forsvarer Hugo Storø. Han ønsker ikke å kommentere saken på dette tidspunktet.

Bistandsadvokat: – Fornøyd

Kvinnens bistandsadvokat, Kjartan Wiik, sier at hans klient er fornøyd med mannen har sittet i varetekt siden overfallet.

– Hun har vært redd for å møte på mannen etter hendelsen.

Ifølge Wiik er hun også fornøyd med at politiet har prioritert denne saken, og at den nå ser ut for å havne i retten allerede i november.

Publisert 26.09.2024, kl. 15.33

Read Entire Article