Slo FLIK 2 i sin første kamp for sesongen

2 hours ago 6



Kvinesdals håndballdamer vant en knepen 22-21-seier hjemme mot FLIK 2 i 5. divisjon mandag kveld.

Hjemmelaget åpnet sterkest, og ledet 5-1 etter 13 minutters spill. Det jevnet seg litt mer ut, og lagene gikk til pause med 10-8-ledelse til Kvinesdal.

FLIK-damene åpnet best i andre omgang, og ledet på et tidspunkt 11-14. Men kvindølene reiste seg, og trakk til slutt det lengste strået.

Kvinesdals toppscorer ble Sara Holm, med ni mål. Silje Reinertsen scoret flest ganger for FLIK. Hun fikk fem nettkjenninger.

Lagene stilte som følger (mål i parentes):

Kvinesdal: Ronja Egeland, Evy Katrine Netland (1), Tomine Rafoss (8), Julie Birkeland Nesje, Martine Rafoss Aagedal, Oline Rafoss (2), Evy Sanden Eie, Sara Holm (9), Martine Modalsli Larsen (1), Linda Therese Homme (1) og Anne Bolette Roskifte.

FLIK 2: Live Tomine Brox, Linnea Refsnes, Maya van der Hagen, Mina Larsen (1), Emma Olsen (3), Mathilde Ore, Hedda Margrethe Krag Simonsen (1), Viktoria Tønnessen (4), Mathilde Abrahamsen (2), Sara Johannessen, Anna Eriksen Litland (2), Nora Thompsen (2), Kamilla Dillerud (1) og Silje Reinertsen (5).

Sara Holm ble Kvinesdals toppscorer med ni mål. Foto: Rolf Kristoffersen

FLIKs Viktoria Tønnessen (til venstre) og Martine M. Larsen hadde mange dueller i kampen. Foto: Rolf Kristoffersen

En nervøs lagleder Monica Rafoss følger med fra sidelinjen. Foto: Rolf Kristoffersen

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

20:04 19.10.24 Svein Morten Havaas og NTB

→ Del

Markovic med målgivende i skrell mot Molde

Loris Mettler og Eman Markovic kombinerte på ledermålet mot Molde lørdag. Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Eman Markovic fra Lyngdal var nest sist på ballen da Loris Mettler scoret målet som sørget for 1-0-seier for Sandefjord borte mot Molde.

Vinnermålet kom etter 65 minutter da et utsøkt Sandefjord-angrep endte med at Loris Mettler scoret. Eman Markovic var smart da han la Dunsbys innlegg tilbake i feltet. Der kom Mettler i fart og hamret ballen i nettmaskene.

Det sørget for ellevill Sandefjord-jubel og tre poeng.

– Helt utrolig. Det er en god timing. Vi trengte det før avslutningen på sesongen. Det var et veldig viktig mål, sa Mettler til TV 2 etter kampen.

Sandefjord har tre poeng ned til Odd på direkte nedrykk, men Odd har én kamp mindre spilt. Lørdagens triumf var Sandefjords første siden 25. august.

Moldes medaljehåp fikk en knekk på eget gress lørdag. Etter at de blåkledde hadde skapt svært mange sjanser den første timen, måtte de se gjestene ta ledelsen.

Sandefjords Eman Markovic etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sandefjord på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB

09:47 18.10.24 Tom Arild Støle

→ Del

246 lag påmeldt til neste års turnering

Totalt 246 lag er påmeldt til neste års Lyngdal cup, som skal gå av stabelen fra 8. til 10. august. Foto: Cecilie Nilsen

Lyngdal cup opplever stor pågang av lag som ønsker å være med i neste års turnering i begynnelsen av august.

Totalt 246 lag er nå påmeldt til turneringen. Lyngdal cup skriver på sin egen Facebook-side at de skal klare å presse inn ytterligere tre lag, et lag i klassen for jenter født i 2015, et lag i klassen for jenter født i 2012 og et lag i klassen for jenter født i 2011.

Det meldes om at det er førstemann til mølla, samt at det er mulig å sette seg på venteliste om man ikke har fått eller får plass.

14:47 17.10.24 Tom Arild Støle

→ Del

Ber om hjelp fra håndballpublikum

FLIKs håndballdamer spiller hjemme mot Ålgård/Bryne 2 i Listahallen på lørdag. Nå oppfordres publikum til å komme - for å støtte håndballdamene, og TV-aksjonen. Foto: Tom Arild Støle

Lørdag ettermiddag spiller FLIKs håndballdamer sin andre seriekamp for sesongen i 3. divisjon, hjemme i Listahallen mot Ålgård/Bryne 2.

Det spilles også en rekke andre aldersbestemte håndballkamper i Listahallen, både lørdag og søndag.

Nå oppfordrer FLIK publikum til å møte opp, og samtidig støtte opp om TV-aksjonen, som går til Barnekreftforeningen.

– Vi tar jo ikke inngangspenger, men vi oppfordrer først og fremst folk til å komme på kamp, men vi vil også oppfordre alle dem som kommer til å gi til Barnekreftforeningen og TV-aksjonen. Vi kommer til å lage noen plakater med informasjon rundt dette i hallen, sier FLIKs styreleder Vidar Torsøe.

Nylig fortalte ti år gamle Jenny Nøtland Hansen om sin kamp mot kreften det siste året. I november i fjor fikk tiåringen, som blant annet spiller fotball for FLIK, påvist lymfekreft.

– I FLIK er vi ekstremt opptatt av tematikken, ikke minst også på grunn av Jenny, som spiller fotball i klubben vår, forteller Torsøe.

09:45 14.10.24 Svein Morten Havaas og NTB

→ Del

Var nest sist på Norges scoring i braktapet

Julian Ryerson i aksjon for Norge i braktapet mot Østerrike søndag kveld. Foto: Fredrik Varfjell, NTB

Julian Ryerson fra Lyngdal la det meget gode frisparket som førte til norsk utlikning mot Østerrike i Nation League-kampen borte i Linz søndag kveld. Alexander Sørloth scoret på en heading før pause - etter at Østerrike hadde tatt ledelsen tidligere i omgangen.

Men etter pause raknet det fullstendig for Norge, som tapte 5-1 til slutt.

En småsyk Ryerson holdt i 60 minutter, før han ble byttet ut. Han får brukbar karakter på flere av spillerbørsene - både TV2, Dagbladet og Nettavisen gir ham 4.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken forstår kritikken som hagler mot lagets prestasjon.

– Ja, selvfølgelig. De siste 35 minuttene blir vonde for oss, sa Solbakken på en pressekonferanse etter tapet.

Med tapet ligger Norge, Slovenia og Østerrike alle med 7 poeng når to kamper gjenstår av nasjonsligaen. For Norge gjenstår avsluttes nasjonsligaen i november med kamper mot Slovenia (borte) og Kasakhstan (hjemme).

– Vi må vinne de to siste, antakeligvis, så får vi se hvordan det går mellom Østerrike og Slovenia, sa landslagssjefen.

12:57 11.10.24 Olav Hoel

→ Del

Inviterer til rekrutteringsstevne

Førstkommende torsdag arrangerer friidrettsgruppa i Lyngdal idrettslag rekrutteringsstevne. Foto: Privat

Torsdag 17. oktober inviterer friidretten i Lyngdal idrettslag til rekrutteringsstevne for å gi så mange barn og ungdom som mulig mulighet til å drive med friidrettsaktiviteter.

– Norsk friidrett har markert seg internasjonalt med topp resultater de senere årene. Samtidig ser vi at rekrutteringen til friidretten lokalt er svakere enn det vi hadde håpt. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Derfor inviterer vi til rekrutteringsstevne i Fibohallen torsdag for alle barn og unge i alderen seks til 14 år, sier leder av Lyngdal IL-friidrett, Torrey Enoksen.

I tillegg til å få med flere unge utøvere ønsker han også at flere voksne skal engasjere seg i friidretten.

På torsdagens stevne vil øvelsene være 60 meter og lengde, hvor alle som har lyst til å forsøke seg på løp, hopp og kast kan møte opp.

– I mange år hadde vi i Lyngdal god rekruttering som igjen førte til utøvere som hevdet seg høyt oppe nasjonalt. De senere årene har vi dessverre  opplevd at færre velger friidrett. De aller fleste idrettene har elementer av løp, hopp og kast. Derfor  håper vi flere barn, unge og foreldrene får opp øynene for friidrett ved å stille på stevnet vi skal holde, sier Enoksen.

19:39 10.10.24 NTB

→ Del

Starter for Norge - tar Ødegaards plass

Julian Ryerson fra Lyngdal starter for Norge i torsdagens kamp mot Slovenia. Foto: Thomas Fure / NTB

Tross defensive problemer sist gir Ståle Solbakken 4-4-2-formasjon en ny sjanse med Alexander Sørloth og kaptein Erling Braut Haaland som spisspar.

I hjemmekampen mot Østerrike i september brukte landslagssjefen en spissduo på topp for første gang på tre år, men han måtte endre formasjon ved pause.

– Det var veldig bra de første 20 minuttene, men vi greide ikke å opprettholde defensiv intensitet i 4-4-2, sa han.

Likevel ser han ut til å gi formasjonen et nytt forsøk i kampen mot Slovenia.

Disse starter for Norge (trolig 4-4-2): Ørjan Nyland – Kristoffer Ajer, Leo Østigård, Andreas Hanche-Olsen, David Møller Wolfe – Julian Ryerson, Sander Berge, Morten Thorsby, Antonio Nusa – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland.

Ryerson på Ødegaards plass

Det er tre nye navn i startoppstillingen i forhold til hjemmeseieren over Østerrike. Ett bytte var helt nødvendig gjennom Martin Ødegaards overtråkk.

Kristoffer Ajer er klar igjen etter skade og blir erstatter for Ødegaard i elleveren, men det er Julian Ryerson som skyves fram et hakk og tar plassen Ødegaard hadde sist, selv om det blir en ganske annerledes rolle i laget.

Morten Thorsby erstatter Patrick Berg på sentral midtbane, mens Antonio Nusa erstatter Felix Horn Myhre på venstre kant, slik de gjorde ved pause mot Østerrike.

Solbakken mønstrer en ellever der alle unntatt Nederland-proffen David Møller Wolfe spiller i topp-5-ligaer. I Ødegaards skadefravær er Erling Braut Haaland for første gang lagkaptein fra start.

Slovenia har to store stjerner. Benjamin Sesko er lagkamerat med Antonio Nusa i RB Leipzig og pøser inn mål både der og i landslaget. Hans fire mål i de to septemberkampene gjør ham til foreløpig toppscorer i nasjonsligaen.

Sesko la opp til utligningsmålet og scoret vinnermålet da Slovenia for to år siden vendte til 2-1-seier over Norge i en nasjonsligakamp på hjemmebane. Det tapet skulle vise seg å koste Norge en omspillssjanse i forrige EM-kvalifisering.

I mål står nå som da Jan Oblak, som spiller for Alexander Sørloths klubb Atlético Madrid. Han har i mange år vært regnet som en av verdens beste keepere.

Slovenia topper tabellen i B-divisjonens gruppe 3 med bedre målforskjell enn Norge. Begge har fire poeng, mens Østerrike og Kasakhstan er tre poeng bak.

11:00 07.10.24 Olav Hoel

→ Del

Så Start-damene rykke opp

FLIKs fotballjenter var på Sør Arena i Kristiansand søndag for å se Start-damene rykke opp. Foto: Privat

Alle jente-lagene til FLIK ble søndag invitert inn til Kristiansand for å se Start-damenes opprykkskamp mot Klepp, en kamp Start-damene vant 5-1 og dermed rykket opp til 1. divisjon.

– Det var så moro å kunne sende alle disse flotte jentene inn på kamp og så gøy når Start vinner og rykker opp, skriver Karstein Kjørkleiv, som er leder av fotballgruppa, i en e-post til Lister24.

16:17 03.10.24 NTB

→ Del

Ryerson forlenget med Dortmund: – Stolt og ydmyk

Julian Ryerson har forlenget med Dortmund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Den norske landslagsbacken Julian Ryerson har signert en ny kontrakt med Borussia Dortmund. Den strekker seg til 2028.

Det skriver den tyske klubben på X.

– Det føles fortsatt som på dag én. Jeg er fortsatt stolt og ydmyk over å være en del av denne klubben. Og jeg er bare glad for at jeg kan fortsette å spille for Borussia Dortmund, sier Ryerson i en uttalelse.

Ryerson gjorde i januar i fjor overgang fra Union Berlin og har siden gjort seg til en viktig brikke i Dortmund-laget. Forrige sesong tok de seg hele veien til Champions League-finalen.

Etter halvannen sesong står Ryerson med fem mål og tre målgivende på 62 kamper for gultrøyene.

– Umiddelbart etter at han signerte, ble Julian en veldig viktig del av laget vårt. Det gjelder både på og utenfor banen, sier Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl.

Ryerson har tidligere også spilt for Viking. Han er oppført med 26 A-landskamper for Norge.

08:29 28.09.24 NTB

→ Del

Ryerson og Dortmund slapp med skrekken

Dortmund slet lenge mot Bochum fredag, men gultrøyene tok til slutt alle tre poengene. Julian Ryerson til høyre. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Julian Ryerson og Borussia Dortmund var i ordentlig trøbbel hjemme mot Bochum fredag kveld, men en sterk snuoperasjon sørget for 4-2-seier og tre poeng til gultrøyene.

Dermed klatrer Dortmund helt opp i ryggen på serieleder Bayern München, som har spilt én kamp mindre enn Ryersons lag. Det skiller to poeng mellom de to rivalene.

Like etter at et kvarter var unnagjort i Dortmund kombinerte gjestene praktfullt, og fra 13-14 meter var Matus Bero sikker da han brakte Bochum opp i 1-0. Fem minutter senere ble vondt til verre for vertene da sisteskanse Gregor Kobel rotet det til med ballen i beina, og Dani De Wit fikk en enkel oppgave med å doble bortelagets ledelse.

Kobel ble tydelig holdt på skulderen i situasjonen, men kampleder Felix Brych lot spillet gå.

Etter en drøy halvtime fikk Myron Boadu en alle tiders mulighet til å legge på til 3-0 etter en mønsterkontring, men spissens avslutning alene med keeper traff ikke mellom stengene.

Sju minutter før sidebyttet var Ryerson involvert i et angrep som til slutt ga Julian Brandt sjansen alene med Bochums målvakt, men avslutningen var ikke presis nok. Like før pause fikk imidlertid gultrøyene hull på byllen. Et godt Brandt-innlegg ble majestetisk ekspedert i nettet av pannebrasken til Sehrou Guirassy.

Etter en drøy time fikk vertene muligheten fra krittmerket, og Emre Can ekspederte sikkert ballen i mål til 2-2. Med et kvarter igjen å spille fullbyrdet Guirassy snuoperasjonen til 3-2, før Felix Nmecha satte spikeren i kista til 4-2 da ti minutter gjensto.

14:09 20.09.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Idrettsstipend til Lister-utøver

Kajakkpadler Einar Osen fra Flekkefjord har fått idrettsstipend på 40.000 kroner fra Agder fylkeskommune. Foto: Tomas M. Osen

Den 17 år gamle kajakkpadleren Einar Osen fra Flekkefjord er en av åtte idrettstalenter som er tildelt Agder fylkeskommunes idrettsstipend.

Vedtaket om tildelingen ble fattet av hovedutvalget for næring, kultur og miljø torsdag 19. september.

Agder fylkeskommune tildeler hvert år åtte idrettsstipend á 40.000 kroner, som skal gå til unge idretts- og parautøvere som er på vei mot et nasjonalt eller internasjonalt gjennombrudd i sine idrettskarrierer. Formålet med stipendet er at det skal virke som inspirasjon for utøveren og gi mulighet til videre satsing og personlig utvikling i sin idrett.

I tillegg til flekkefjæringen Osen, fikk følgende utøvere årets stipend: Skytter Caroline Finnestad Lund (20), Søgne, turner Brian Dag Rugland (18), Kristiansand, langrennsløper Storm Haugenes Pedersen (19), Hovden, functional fitness-utøver Hege Gaden Nyquist (19), Kristiansand, friidrettsutøver Anthony Ommundsen Johnsen (17), Arendal, svømmer Oskar Erkleiv (19), Kristiansand, fotballspiller Anny Kerim-Lindland (17), Lindesnes.

09:06 20.09.24 Olav Hoel

→ Del

Startet sesongen med seier

FLIK 2-spillerne kunne juble etter kampslutt. Foto: Privat

Torsdag kveld serieåpnet FLIKs andrelag i håndball, som spiller i 5. divisjon, med 23-17-seier borte mot Flekkefjord i Ueneshallen.

– Lagene spilte jevnt i 1. omgang, og til pause stod det 12-12. Omgangen var preget av nerver og spenning, så prestasjonene svingte hos begge lag. I 2. omgang klarte FLIK 2 å skru opp tenningen et par hakk. De fikk tettet igjen i forsvar, og keeper Emma stengte buret. Dette førte til at FLIK 2 vant 23-17, skriver Viktoria Tønnessen i en e-post til Lister24.

Torsdagens lokaloppgjør var det første av flere lokaloppgjør for klubbens andrelag denne sesongen, da de er i avdeling med Spangereid, Kvinesdal, Marnardal/Holum, Lyngdal 2, Spangereid 2 og Flekkefjord.

– Flekkefjord-supporterne stilte opp med bjeller, flagg, musikk og god stemning i hallen. Mange hadde også tatt turen fra Farsund for å heie frem sine, skriver Tønnessen.

18:35 19.09.24 Åse Astri Bakka

→ Del

Storseier for Lyngdal G13

Bak fra venstre: Trener Håkon Handeland, Benji Trtak, Emilian Bergsaker, Daniel D Hansen, Victor Nissen og Trener Bjarne Bergsaker. Foran fra venstre: Hektor Handeland, Elijah R Ekeland, Ola Tønnessen, Eskil Jordalen, Magnus V Risnes, Gleb Shishkov. Liggende Foran; Benjamin S Majid Foto: Privat

Lyngdal G13 møtte Hånes/ Tveit til kamp borte onsdag.

Trener Håkon Handeland har sendt oss følgende rapport fra kampen:

 Lyngdals G13 hadde etter halvspilt del av høstsesongen ikke gitt fra seg poeng og tronet øverst på tabellen da turen nå gikk til Hånes for returoppgjøret på bortebane.

Det ble i all hovedsak enveiskjøring fra start til slutt. Hånes/ Tveit hadde mer enn nok med å forsvare seg, men kom frem på noen sporadiske sjanser innimellom.

 Det tok bare ett par minutter før Magnus V. Risnes var frempå første gang og satte ballen like utenfor stolpen, men standarden var allerede satt.

Flere gode sjanser ble det, men først etter cirka 18 minutter kom første nettkjenning for rødtrøyene da Hektor Handeland smalt en volley inn bak keeperen til Tveit/ Hånes.

Like etterpå doblet ledelsen seg ved Elijah R. Ekeland før Hektor nettet igjen og stillingen var plutselig 0-3 til bortelaget.

Så kom Hånes/ Tveit på et godt kontringsløp på venstresiden og en redusering til 1-3.

Rett før pause headet Magnus V. Risnes inn siste mål for omgangen etter et solid innlegg fra Elijah.

 Rett etter pause satte Hektor hattrick med et godt plassert langskudd.

Lyngdals keeper hadde en rolig dag på jobben og trakk såpass langt ut at han var stadig en støttespiller for forsvar og defensiv midtbane. Meget god fotball!

 Mot slutten av kampen smalt Elijah sin nummer 2 for kvelden så klistret oppi vinkelen at selv Lyngdals storhetskeeper gjennom 90- og 2000-tallet, Bjarne Bergsaker, innrømmet at den var ureddbar, før Eskil Jordalen satte et punktum for kampen med Lyngdals scoring nummer 7.

 Meget solid i alle ledd fra gutta i rødt. Resultat: Lyngdal 7 – Hånes/Tveit 1!

 Lyngdal G13 troner fortsatt på toppen av tabellen med 18 poeng etter 6 spilte kamper.

22:54 13.09.24 NTB

→ Del

Ryerson-assist da Dortmund slo formlag

Julian Ryerson og Donyell Malen leverte målpoeng for Dortmund fredag. Foto: Foto: Bernd Thissen / dpa via AP / NTB

Julian Ryerson la til rette for 3-1-scoringen da Dortmund slo Heidenheim 4-2 i tysk Bundesliga fredag kveld.

Kort tid før pause driblet den norske landslagsbacken seg rundt på kanten før han la et lavt innlegg inn i boksen. Sehrou Guirassy kunne ha banket til på førsteberøringen, men hoppet isteden over ballen slik at Karim Adeyemi kunne sette sin andre scoring for kvelden.

Donyell Malen scoret Dortmunds første i oppgjøret, mens Marvin Pieringer og Maximilian Breunig scoret for Heidenheim. Emre Can la på til 4-2 på overtid.

Heidenheim har imponert i sesonginnledningen og ledet Bundesliga før runden. Laget har scoret åtte mål i løpet av sesongens tre første kamper.

Ryerson leverte bare én målgivende pasning i fjorårssesongen, men noterte også fire scoringer i løpet av 21 bundesligakamper.

Onsdag møter gultrøyene Brugge i første runde av årets Champions League. I fjor tok de seg hele veien til finalen, der det ble tap for Real Madrid.

09:44 12.09.24 Tom Arild Støle

→ Del

Stenger gressbanen for A-laget

Gressbanen på Uenes i Flekkefjord er i dårlig forfatning. Foto: Marlene Tollaksen Nilsen

Gressbanen på Uenes stadion i Flekkefjord er i så dårlig forfatning at den nå er stengt for klubbens A-lag og 11-er-fotball fremover.

Da Flekkefjord skulle ta imot Giv Akt til 4. divisjonsoppgjør sist helg måtte kampen flyttes fra gressbanen til kunstgressbanen.

– Gressbanen er dessverre nesten ubrukelig. Den ser for så vidt ganske fin ut på avstand, men når du kommer utpå så er det bløtt, løst og gjørmete innenfor begge 16-meterne og flere større partier midt på banen, sier daglig leder i Flekkefjord Rune Jakobsen til avisen Agder.

Jakobsen opplyser til Lister24 at banen er helt stengt denne uken. Så vil vær og vind fremover avgjøre hvor stor del av banen som kan brukes til trening og kamper for de aldersbestemte lagene resten av sesongen.

– Men det blir ikke flere 11-er-kamper på gresset i høst, og det blir heller ikke mer trening på gress for A-laget, sier han.

Kommunalsjef for oppvekst og kultur i Flekkefjord kommune sier til avisen Agder at det ikke er konkrete planer for oppgradering av gressbanen nå.

Foto: Marlene Tollaksen Nilsen

20:56 09.09.24 Olav Hoel og NTB

→ Del

Ryerson starter for Norge

Østerrikes Konrad Laimer (nr. 20) og Norges Julian Ryerson (nt. 14) under fotballkampen i Nations League mellom Norge og Østerrike på Ullevaal Stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Lyngdølen Julian Ryerson starter mandag kveld for Norge i Nations League-kampen for Norge mot Østerrike på Ullevål stadion.

Etter en skuffende 0-0-kamp borte mot Kasakhstan i den første gruppespillkampen fredag ettermiddag har det norske fotballandslaget allerede presset på seg for å henge med i gruppa.

Kampen startet klokken 20.45 og sendes på TV2.

1 Ørjan Nyland – 14 Julian Ryerson, 4 Leo Østigård, 21 Andreas Hanche-Olsen, 5 David Møller Wolfe – 10 Martin Ødegaard (kaptein), 6 Patrick Berg, 8 Sander Berge, 22 Felix Horn Myhre – 7 Alexander Sørloth, 9 Erling Braut Haaland.

Reserver: 12 Viljar Myhra, 13 Egil Selvik – 2 Morten Thorsby, 3 Jostein Gundersen, 11 Jørgen Strand Larsen, 15 Sondre Langås, 16 Marcus Holmgren Pedersen, 17 Fredrik Bjørkan, 18 Kristian Thorstvedt, 19 Aron Dønnum, 20 Antonio Nusa, 23 Sindre Walle Egeli.

13 Patrick Pentz – 16 Philipp Mwene, 5 Stefan Posch, 15 Philipp Lienhart, 8 Alexander Prass – 6 Nicolas Seiwald, 20 Konrad Laimer – 18 Romano Schmid, 9 Marcel Sabitzer (kaptein), 23 Patrick Wimmer – 19 Christoph Baumgartner.

Reserver: 1 Alexander Schlager, 12 Niklas Hedl – 2 Maximilian Wöber, 3 Flavius Daniliuc, 4 Arnel Jakupovic, 7 Marko Arnautovic, 10 Florian Grillisch, 11 Junior Adamu, 14 Leopold Querfeld, 17 Marco Grüll, 21 Kevin Stöger, 22 Matthias Seidl.

Dommer: Nikola Dabanovic, Montenegro.

09:23 09.09.24 Tom Arild Støle

→ Del

Vant ett gull og fire bronsemedaljer

Celin Larsen fra Lyngdal vant fem medaljer under Lerøylekene i friidrett. Foto: Privat

Celin Larsen fra Lyngdal gjorde sine saker bra i Lerøylekene i de regionale ungdomslekene i friidrett for 13- og 14-åringer i Ålgård i helgen.

Totalt vant lyngdalsjenta fem medaljer.

Larsen vant gull i kulekonkurransen med et lengstestøt på 8,64 meter.

I tillegg vant hun individuell bronse både på 60 meter hekk med tiden 10,94 og i høyde, hvor hun hoppet 1,41 meter.

Larsen sikret seg også to bronsemedaljer i stafett med Agder sitt kretslag, både på 10 × 80 meter stafett og 8 × 200 meter stafett.

19:04 06.09.24 Åse Astri Bakka

→ Del

Vant toppoppgjøret

Bak fra venstre: Trener Bjarne Bergsaker, Sverre Håland, Johannes K. Løkjell, Emilan Bergsaker, Daniel Dubland, Linus Nesland, Victor Nissen og trener Håkon Handeland. Foran fra venstre: Gleb Shishkov, Benji Trtak, Hektor Handeland, Elijah R. Ekaland, Eskild Jordalen og Ola Tønnessen. Foran: Benjamin S. Majid Foto: Privat

Torsdag ble det spilt toppoppgjør på Lyngdal stadion i gutter 13-klassen.

Både Lyngdal G13 og Jerv G13 stod før oppgjøret med tre seiere og 9 poeng - og delte dermed førsteplassen.

Trener Håkon Handeland har sendt avisen følgende referat fra kampen:

«Det ble som forventet et jevnt oppgjør, men Lyngdal hadde det største presset og et lite overtak fra start.

Jerv fikk likevel første nettkjenning cirka 15 minutter ute i kampen etter et godt plassert langskudd.

Lyngdal mistet ikke håpet og fortsatte presset, noe som gav uttelling få minutter etter da Lyngdal utlignet ved Gleb Shishkov.

Like etter scoret Lyngdal igjen, ved Daniel Dubland og steminga var stor. Like før pause utlignet Jerv og lagene gikk til pause med 2-2.

I andre omgang fortsatte Lyngdal presset og etter flere stang, tverrligger og nestenmål var Johannes K. Løkjell på rett plass og satte en retur rett i nettet!

Det hele utartet til press kun en vei – mot målet til Jerv, som hadde mer enn nok med å forsvare seg. Mot slutten satte Lyngdal ved Gleb Shishkov sitt mål nummer 2 for kvelden et punktum for kampen.

En kjempekamp som endte 4-2 til Lyngdal og tabellen toppes ikke lenger av to lag, men av ett – nemlig Lyngdal! 

21:22 03.09.24 Frida Falkum

→ Del

Endte cupen med 27-2 i målforskjell

Bak fra venstre: Trener Bjarne Bergsaker og Joakim Vesterhus. Andre rekke fra venstre: Sander Svendsen, Herman Ydestad Vesterhus, Kaspian Lervik Kvåvik, Leander Nenningsland, Hektor Handeland, trener Håkon Handeland, trener Christian Sakshaug. Tredje rekke fra venstre: Georg Lucas Sakshaug, Olai Bergsaker, Daniel Gletne, Sasha Kholin, Eiren Toft. Foto: Privat

Lyngdal IL 2013-laget gjorde en imponerende innsats under helgens Sebra Cup i Kristiansand. Fotballturneringen, som samlet hele 428 lag og 1114 spillere, ble en stor suksess for det laget fra Lyngdal.

Gjennom fem kamper klarte 11-åringene å sette ballen i mål hele 27 ganger, og slapp samlet inn to mål fra motstanderne.

Lørdag ble første kampen spilt mot Drammens BK 2, og lyngdalslaget gikk seirende ut 6-0. Senere spilte de mot Rosseland BK 1 og vant overlegent 7-0. Tredje, og siste kampen lørdag, ble ingen vending, og de stakk av med en 6-1 seier mot Randesund IL.

Søndag ble de to siste kampene spilt, og de startet med 2-0 seier mot Vindbjart FK. 

Hektor Handeland fornøyd etter turneringen Foto: Privat

– Det ble en betydelig jevnere kamp hvor vi virkelig måtte kjempe, sier trener for lyngdalslaget Bjarne Bergsaker.

Lyngdalsspillerne avsluttet hele cupen med en kamp mot Forsand IL, hvor de igjen presterte bra og endte med 6-1.

– Fantastisk fin fotballhelg i strålende sol med mye god fotball! avslutter treneren.

Olai Bergsaker fra lyngdalslaget var en av mange spillere som var fornøyde med helgas prestasjon. Foto: Privat

16:25 30.08.24 Åse Astri Bakka

→ Del

- Han er duellsterk, rask og god med ballen - og svært vokal

Svein Terje Sinland er tilbake i FFK. På bildet ønskes han velkommen av Marius Brujell. Foto: Flekkefjord FK

Tidlig fredag morgen var det tydelig at Flekkefjord Fotballklubb hadde en nyhet de gledet seg til å dele med folket. Klokka 06.49 la de ut to emojier på Facebook-siden sin; en hånd som holder en penn og et par oppspilte øyne. Dermed var det lett å anta at det dreide seg om en ny, spennende signering. Og klokka 10.00 røpet klubben følgende:

«Da kan vi endelig ønske selveste Svein Terje Sinland velkommen tilbake i FFK! Forsvarsbautaen var en dominerende og høylytt skikkelse i våre bakre rekker, og bar også for det meste kapteinsbindet før han dro til Sola i 2. divisjon i 2019. Turen gikk så videre til Jæren der han har kjempet i toppen i 4. divisjon med Varhaug.»

Trener Tom-Inge Fossdal opplyser på klubbsiden at Sinland har vært med på sporadiske treninger helt siden desember, og de har hatt et stort ønske om å få ham med for fullt.

- Timingen ble nå perfekt, og han skal i utgangspunktet være med ut sesongen, før vi etter sesongen tar en vurdering på hans totalbelastning, med tanke på at han bor på Jæren og jobber i Nordsjøen, opplyser han videre.

Treneren sier at klubben får en klar ledertype i de bakre rekker i Sinland med «pallevis av rutine og erfaring - og mer eller mindre en komplett stopper. Han er duellsterk, rask og god med ballen - og svært vokal.»

Sinland selv er ifølge FFK godt fornøyd med å være tilbake i rødt. Planen er også at han skal kunne trene med Varhaug.

- Jeg er en FFK-gutt, og det er jo klart at det har fristet hele tiden etter at Hansen og Fossdal har blåst nytt liv i klubben. Familien min bor jo i Flekkefjord og Kvinesdal, og det er klart at det også blir en medvirkende faktor, sier han til klubbsiden, og vektlegger også at flesteparten av hans nærmeste venner i Flekkefjord-området er en del av FFK.

Han synes også det er stas at klubben spiller lørdagskamper, for da kan sønnen hans komme og se.

- På Jæren spilles kampene stort sett på torsdager og fredager etter leggetiden hans, sier han.

Read Entire Article