Slik begrunnet politiet pågripelsen av Marius Borg Høiby

5 days ago 11



Opplysninger til TV 2:

Politiet mener at Marius Borg Høiby (27) har ringt fornærmede fra skjult nummer «ved svært mange anledninger». Etter besøksforbudet mener de at han har ringt henne igjen.

høibysaken
SIKTET: Kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (27) ble fredag pågrepet for andre gang i en straffesak som stadig øker i omfang. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert 14.09.2024 20:38

Ifølge TV 2s opplysninger begrunnet politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt pågripelsen ved å vise til én konkret oppringning til den fornærmede kvinnen fra skjult nummer.

Oppringningen skjedde klokken 00.55 natt til lørdag 7. september, får TV 2 opplyst. Det er Borg Høibys adresse på Skaugum som er oppgitt som gjerningssted.

Borg Høiby fikk 2. september forkynt et besøksforbud overfor kvinnen på bakgrunn av gjentatte uønskede tilnærminger.

 Jakob Mølstad Snekkevik
PÅGREPET HER: Ifølge TV 2s opplysninger ble Høiby pågrepet på denne hytta i Innlandet. Foto: Jakob Mølstad Snekkevik

«Pågripelsen begrunnes med at den er påkrevd for å hindre siktede i å begå en ny straffbar handling», skriver politiadvokat Kruszewski i sin beslutning om pågripelse, som er fattet tirsdag denne uka.

Derfor ble han løslatt

Likevel ble Borg Høiby løslatt lørdag ettermiddag.

– Han ble løslatt fordi vi mener at selve pågripelsen og den samtalen som vi gjennomførte med ham i arresten i dag, var tilstrekkelig for å avdempe den gjentakelsesfaren som forelå da vi besluttet å pågripe ham, sier Kruszewski til TV 2.

Selve pågripelsen skjedde ifølge politiet uten noe dramatikk.

Da TV 2 ba Kruszewski om å forklare hvorfor Borg Høiby ble pågrepet, sa han at det skyldtes gjentatte henvendelser til fornærmede.

– I forkant av at han ble ilagt besøksforbudet, så hadde han utvist hensynsløs atferd overfor fornærmede. I det så ligger det at han har ringt henne fra skult nummer ved svært mange anledninger og til ulike tider av døgnet, og det er naturlig nok alvorlig for henne, sier Kruszewski.

 Beate Oma Dahle / NTB
BESTEMMER: Politiadvokat Andreas Kruszewski ved avsnitt for seksuallovbrudd og vold i nære relasjoner leder etterforskningen av Marius Borg Høiby. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Borg Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, sier til TV 2 at 27-åringen nekter straffskyld for å ha brutt besøksforbudet.

Han nekter altså for at det var han som ringte til fornærmede fra skjult nummer klokken 00.55 natt til lørdag 7. september.

Politiadvokat Kruszewski ønsker ikke å svare på om politiet mener det har vært en samtale, eller om det kun har vært en oppringning.

Han vil heller ikke svare på hvordan politiet mener å vite at det var Borg Høiby som ringte fra skjult nummer. 

Borg Høiby ønsket ikke å la seg avhøre da han satt i arresten lørdag.

– Han forklarte at han ikke hadde gjort det. Han hadde ikke så mye mer å si. Så var vi enige om at han skulle svare på eventuelle spørsmål om de andre sakene i et kommende avhør, sier Bratlien.

Fant narkotika og våpen

Den fornærmede kvinnens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen opplyser til TV 2 at hun har forklart seg om bruddet på besøksforbudet i avhør. Larsen ønsker ikke å svare på spørsmål utover det.

 Terje Pedersen / NTB
FORSVARER: Advokat Øyvind Bratlien var sammen med Marius Borg Høiby da han lørdag var hos Oslo-politiet og nektet straffskyld for brudd på besøksforbudet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter det TV 2 forstår, skjedde pågripelsen etter at politiet fikk en ransakingsbeslutning fra Oslo tingrett som følge av at siktelsen ble utvidet til å gjelde mishandling i nære relasjoner.

Det var Oslo-politiets egne mannskaper som slo til mot hytta som Borg Høiby befant seg på.

Under ransakingen ble det funnet narkotika og det politiet mener var et ulovlig våpen, får TV 2 opplyst. Ingen er så langt siktet for disse forholdene. TV 2 er kjent med at en person på hytta har sagt til politiet at det var snakk om jaktvåpen.

– Han var på tur med venner, på en jakttur. Han hadde ikke med våpen selv, sier Bratlien. 

Siktelsen mot Borg Høiby er nå utvidet til å gjelde mishandling i nære relasjoner mot ekskjærestene Nora Haukland og Juliane Snekkestad. Det er ukjent hvordan han stiller seg til dette.

Read Entire Article