Skulle seile og ro fra Færøyene til Norge. Tirsdag kveld kantret vikingskipet utenfor Stad – leter etter antatt omkommet.

1 month ago 29



Et vikingskip med seks personer har kantret i dårlig vær ved Stad tirsdag kveld, opplyser Hovedredningssentralen. Én person er fremdeles savnet.

Dette er vikingskipet som kantret utenfor Stad tirsdag kveld. Forberedelsene ble dokumentert i sosiale medier. Foto: Skjermdump: Instagram/sail2north

Publisert: 27.08.2024 20:59 | Oppdatert: 28.08.2024 07:24

– Båten er funnet, men det er røff sjø. Så de har ikke gått inntil den ennå, sier Jan Øyvind Rekeland, redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge til Aftenposten tirsdag morgen.

Det var seks personer om bord i vikingskipet Naddoddur. Det er på 30 fot, litt over ni meter, og seilte fra Tvøroyri på Færøyene 24. august.

Planen var å seile og ro til Norge i den åpne båten uten motor.

I går kveld kantret den utenfor Stad. Fem av dem som var om bord ble hentet opp, og de skal være i god behold. Den siste er ikke funnet.

Nå søkes det etter en antatt omkommet person. Det er snakk om en kvinne i 20-årene. Ifølge Rekeland ved HRS er de pårørende orientert om endringen i søket.

– De rådende værforholdene samt tiden som har gått, gjør at aksjonen nå går over i søk etter antatt omkommet, skriver HRS Sør-Norge på X.

HRS har i løpet av natten søkt i området med redningshelikopter, redningsskøyte, samt flere kommersielle og sivile skip.

Det var meldt 4,6 meter høye bølger og sterk kuling fra sør med vindkast på 26 m/s der havariet har skjedd.

Søket foregår mellom ti og tolv nautiske mil vest for Stad.

Redningsselskapet har publisert en video som viser værforholdene i området:

De involverte er utenlanske statsborgere, opplyser HRS. Politiet vil ikke gå ut med kjønn eller nasjonalitet til de seks som var om bord i skipet.

Kinn kommune har opprettet kriseteam. De involverte er innkvartert på hotell i Florø.

Read Entire Article