Skeive kongelige gjennom historien: Rykter om homoseksuelle forhold førte til skandale.

1 month ago 32



Durek Verrett skriver historie som den første åpent skeive i den norske kongefamilien. Men enestående er han ikke.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett går i prosesjon gjennom store festsal til gallamiddagen for prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet i Oslo i juni 2022. Foto: Lise Åserud/NTB

Publisert: 29.08.2024 10:06

AFTENPOSTEN HISTORIE: Durek Verrett ble først presentert for familien som Märthas homofile venn, og har aldri lagt skjul på at han tidligere har hatt forhold til både menn og kvinner. På spørsmål om kjærestens fortid svarer prinsessen at «kjærlighet er kjærlighet».

I en podcast med stylisten Jan Thomas understreker hun: «Jeg har ett problem med Pride, og det er at det burde vare hele året, ikke bare i en måned!» Durek selv sier til Nettavisen at det er en selvfølge for ham å delta i Pride. Han er bifil og ønsker å feire den delen av seg selv.

Mange skeive, rojale liv

I Norge anno 2024 kan par av samme kjønn både gifte seg, få barn sammen og gjøre karriere i et hvilket som helst yrke. Durek Verretts skeive fortid og identitet har likevel skapt store overskrifter. Skeive i kongefamilien er ennå ikke hverdagskost.

Men enestående er han ikke.

Tvert imot, gjennom historien finnes det mange eksempler på skeive, rojale liv. Noen kunne vise sin skeive kjærlighet åpenlyst – for andre førte rykter om homoseksuelle forhold til skandale.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article