Skal nattestenge igjen: – Har kommet nytt krav

1 month ago 19



I periode på til sammen over et halvt år må brukere av tunnelen regne med trafikale utfordringer.

Snart blir det ikke like enkelt å komme seg til og fra Flekkerøy. Foto: JARLE R. MARTINSEN / Arkiv

Agder fylkeskommune opplyser på sine nettsider at beboere og besøkende på Flekkerøy snart må regne med trafikkutfordringer og nattestenging.

Dette er i forbindelse med videre arbeid som må utføres i tunnelen.

Høsten 2022 ble det satt i gang grunnleggende oppgradering av tunnelen, som i hovedsak er ferdigstilt.

Første forstyrrelser kommer i løpet av oktober og november.

– Hoveddelen av arbeidet i selve tunnelen vil bli utført på kveld og natt etter samme opplegg som tidligere, opplyser fylkeskommunen.

Det er derimot ikke alt som skal skje under vannet, da det nesten fullførte arbeidet ikke lenger tilfredsstiller gjeldende sikkerhetskrav.

Asfalten skal freses

– I perioden som hovedoppgraderingen har pågått er det kommet et nytt krav om at det må monteres brannvannsledning i hele tunnelens lengde, står det i meldingen.

– Denne ledningen vil bli gravd ned i fortauet på venstre side sett i retning Flekkerøy. Dette vil være en separat entreprise som blir sendt ut etter at øvrige arbeider er ferdig og som vil pågå et halvt års tid.

Forventet oppstart for arbeidet er vinteren 2025. Hoveddelen av arbeidene vil bli utført på natt med tilsvarende stenging og trafikkavvikling som tidligere.

– Når arbeidet med brannvannsledningen er utført vil kjørebanen bli frest og nytt asfaltlag bli lagt. Dette vil dessverre først bli utført i 2025, informerer fylkeskommunen.

Read Entire Article