Sjokk-comeback etter bitter strid

2 hours ago 3



Grace Bullen har stått utenfor det norske landslaget siden juli 2022 på grunn av en konflikt med bryteforbundet. Onsdag ettermiddag varslet hun comeback.

– Det har vært en reise. En reise med et mål vi alle har truffet, synes jeg. Vi har jobbet veldig hardt fra min og forbundets side. Derfor føles det godt å stå her og vite at vi kan gjøre det enda bedre for norsk bryting, og spesielt kvinnebryting, sa Bullen.

Hun bekreftet samtidig at hun vil satse mot OL i Los Angeles i 2028.

– Det blir fire veldig spennende år for meg, sa hun, og varslet at hun ønsker å gjøre det enda bedre der enn i Paris da det ble bronse.

Vil ikke til Norge nå: – Ikke lurt

Det blir likevel ikke flytting til Norge med det første. Hun vil fortsette å bo i Georgia i ett år til. Der trener hun daglig med herrene.

– Det å komme hit med en gang er ikke lurt av meg. Det er også derfor jeg blir i Georgia ett år til. Jeg trenger å ivareta intensiteten jeg er vant til, så sakte, men sikkert å flytte meg tilbake til Norge.

Bullen kunne samtidig fortelle at hun oppretter et fond rettet mot bryting der det doneres 250.000,- i året frem til OL i 2028.

Får med seg kjenning

Det nye samarbeidet skjer etter at hun og bryteforbundet har lagt en bitter strid bak seg.

Grace Bullen får meg seg Zurab Iakobishvili som trener. Den georgiske treneren tok Bullen under vingene etter at hun brøt med bryteforbundet.

– Det skal bli utrolig gøy å se norsk bryting i utlandet, sa Bullen.

Iakobishvili sier han vil gjøre det han kan for å utvikle norsk bryting de neste årene. Han blir frem til 2028.

– De driter i norsk toppbryting

Grace Bullen har stått utenfor landslaget siden juli 2022.

Før hun valgte å bryte med det norske bryteforbundet sto hun en periode uten trener og var eneste utøver på seniorlandslaget.

– Jeg mener ikke at forbundet driter i norsk kvinnebryting, men de driter i norsk toppbryting, sa Bullen da hun tok et kraftig oppgjør med Norges Bryteforbund.

Da en ny trener ble ansatt, var ikke Bullen fornøyd med valget. Hun mente at forbundet landet på en trener som passet bedre for yngre utøvere, ikke for henne som satset mot OL i Paris.

– Forbundet har ikke gitt meg et tilbud som kan gi resultat. De har gitt tilbud, men ingen av de var gode nok for meg, sa Bullen etter landslags-exiten.

Kort tid senere flyttet hun til Georgia og havnet under vingene til den georgiske treneren Zurab Iakobishvili. Samarbeidet med Iakobishvili fortsatte helt frem til OL. Hun ble også en del av det georgiske landslaget og trente med dem de siste tre årene før OL.

Grace Bullen vinner bronsekampen under OL i Paris og jubler på brytematta

BRONSEJUBEL: Grace Bullen gikk ned i knestående etter at OL-bronsen var sikret.

Foto: Arlette Bashizi / Reuters

Da Bullen sikret medaljen sa hun til NRK at hun håpte at bronsen kunne gi et løft for norsk kvinnebryting.

To dager senere, da hun landet på norsk jord, med OL-bronsen i bagasjen, fortalte hun til media at hun var fortsatt usikker på de kommende årene med tanke på landslagscomeback. Da svarte forbundet at de hadde troen på å lande en avtale.

– Alt kommer an på hvordan opplegget med bryteforbundet blir rundt både meg og resten av landslagsjentene, sa Bullen på Gardermoen til et samlet pressekorps.

Publisert 09.10.2024, kl. 14.01 Oppdatert 09.10.2024, kl. 14.28

Read Entire Article