Siste rest av sommer? Her kan det bli aller varmest

1 month ago 12



Blir det rekordvarmt i dag? spør Meteorologene på X Foto: Skjermdump meteorologeneBlir det rekordvarmt i dag? spør Meteorologene på X Foto: Skjermdump meteorologene

Nå kommer restesommeren. I Sør-Norge kan den sette sette spor i form av varmerekorder for September.

torsdag 5. september kl. 09:57

Mens vi holdt på å regne bort onsdag, blir det motsatt fortegn torsdag og fredag. Når tåken brenner vekk kan det blir riktig så deilig.

– Det skal bli fint i hele Sør-Norge, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til VG.

– Rogaland har har gode muligheter for godt over 25 grader og det kan sikkert bli det noen steder på Østlandet også. Kanskje indre strøk i Rogaland er aktuelle for de høyeste tempetarurene selv om det er vanskelig å vite akkurat hvor det slår til.

– Det blir ikke over 30?

– Det kan bli det, men det er litt høyere enn det prognosene tilsier. Men det er aboslutt en liten mulighet, sier Moxnes.

KVELDSBAD?: I dag og resten av helgen kan det bli rekorder og kanskje like fint som denne kvelden i solnedgangen på Ingierstrand utenfor Oslo i juni.   Foto: Cornelius Poppe / NTBKVELDSBAD?: I dag og resten av helgen kan det bli rekorder og kanskje like fint som denne kvelden i solnedgangen på Ingierstrand utenfor Oslo i juni. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Store deler av Vestlandet sør for Stad får også finvær.

Men før vi får eventuelle rekorder, må tåken forsvinne.

– Temperaturstigningen er litt avhengig av når den letter, sier meteorologen.

Men det er ikke sikkert du bør bade, iallefall ikke hvis du bor i Oslo. Les mer om det lenger ned.

Det blir varmest torsdag og fredag.

– Det blir fortsatt varmt og fint jgennom helgen. Så skyer det litt til en del steder søndag og det kan etterhvert dukke opp noen byger. Men både i dag, fredag og lørdag blir fine dager for Sør-Norge sin del før det blir en gradvis overgang til mer skyet og kjøligere vær, sier Eldbjørg Moxnes.

Det gjelder altså å nyte for neste uke overtar lavtrykkene igjen.

Enn så lenge er det uvanlig varmt til å være september.

– Det kan helt sikkert bli noen stasjonsrekdoreder – at man ikke har målt så høyt i september noen gang. Det kan også bli fylkesrekorder. Østfold har en lav fylkesrekord for september med 25,6 grader. Den er fra 1968, sier Moxnes.

Innehaver av Norgesrekorden for september er Drammen som i 2021 målte 28,6 grader.

Østfoldingene har derimot Norgesrekorden for april på 27 grader.

Siden det har regnet veldig mye de seneste dagene, kan kloakk ha havnet i sjøen siden avløpsrørene ikke makter å ta unna alt overflatevannet.

Vi fraråder bading med inntil et døgn etter kraftig regnvær. Det er fordi vi vet at med mye regn så øker sannsynligheten for bakterier i fjorden.

Det sier fagansvarlig for badevannsovervåking i Oslo kommune, Hans Kristian Daviknes til NRK.

Read Entire Article