Siktelsen mot Høiby: Ødela ting foran Snekkestad og Haukland

2 weeks ago 10



Det får TV 2 opplyst. 

Høiby er siktet for mishandling i nære relasjoner mot Snekkestad og Haukland, som begge har sittet i lange avhør hos politiet.

Straffesaken mot kronprinsessens sønn ble opprettet søndag 4. august, da han natten i forveien slo sin daværende kjæreste og utførte skadeverk i leiligheten hennes på Frogner i Oslo. 

 Ditlev Eidsmo / TV 2
ÅSTED: Bak disse dørene på Frogner var Marius Borg Høiby voldelig mot sin daværende kjæreste i begynnelsen av august. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Høiby har erkjent at han slo fornærmede og ødela ting i leiligheten hennes denne natten. 14. august skrev han i en uttalelse til pressen at dette var noe han i gjorde i alkohol- og kokainrus. 

Siden har saken vokst i omfang. Hvordan han stiller seg til anklagene om varig vold mot ekskjærestene sine, er ukjent for offentligheten.

Nå kan TV 2 avsløre hva hele siktelsen mot Høiby inneholder. Hans forsvarer Øyvind Bratlien ønsker ikke å kommentere noen av opplysningene før han er ferdig avhørt.

– Rasert leiligheten min

Ifølge TV 2s opplysninger mener politiet at Høiby utsatte Juliane Snekkestad for både fysisk og psykisk vold fra en gang i 2018 til januar 2022.

Den fysiske volden skal dreie seg om slag, dytting og lugging, noe VG tidligere har omtalt.

Snekkestad og Høiby ble kjærester i 2017. I 2019 kjøpte de et hus sammen i Tønsberg, der de bodde sammen frem til 2022.

Influenser Nora Haukland, som var sammen med Høiby i et års tid fra 2022 til 2023, har i likhet med Snekkestad gått ut til følgerne sine på sosiale medier og sagt at hun ble utsatt for både fysisk og psykisk vold av Høiby. 

– Han har slått meg i ansiktet med en knyttneve. Han har sparket meg, han har kvalt meg og rasert leiligheten min. Han har også ødelagt ting i mamma sitt nye hus, sa hun i en video på Snapchat 15. august.

TV 2 er ikke kjent med hva hun har sagt i politiavhørene som hun senere har vært i.

Det var politiet som anmeldte sakene på vegne av Haukland og Snekkestad. Ingen av dem har selv anmeldt Høiby.

Avhørt onsdag

TV 2 får opplyst at siktelsen beskriver psykisk og fysisk vold mot Haukland fra september i 2022 frem til september i 2023. Siktelsen beskriver slag, spark, dytting og kvelertak. 

Politiet mener også at Høiby kontrollerte hva de to tidligere samboerne gjorde, og hvem de var sammen med. 

 Haakon Mosvold Larsen / NTB
SIKTET: Bildene fra da Marius Borg Høiby (27) var til stede på sin lillesøster prinsesse Ingrid Aleksandra sin 18-årsfeiring i juni 2022, har blitt mye brukt de siste ukene. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB

Siktelsen sier også at 27-åringen utførte skadeverk i nærvær av Haukland og Snekkestad. Nøyaktig hva han har ødelagt og hvordan, sier siktelsen ingenting om, ifølge TV 2s opplysninger. 

Snekkestads bistandsadvokat Petter Grødem ønsker ikke å kommentere denne saken. Det gjør heller ikke advokat Mette Yvonne Larsen, som representerer kvinnen som inntil nylig var kjæreste med Høiby.

Nora Haukland representeres av advokatene Heidi Reisvang og John Christian Elden. De skriver i en uttalelse til TV 2 at de «tar politiets vurdering av bevisene til etterretning».

«Vår klient har ingen interesse i å belaste Høiby, men forklarer seg om det som har skjedd når politiet spør. Nora Haukland har i dag vært til nytt avhør hos politiet i Oslo», skriver de.

 Magnus Nøkland / TV 2
BISTÅR: Advokat Heidi Reisvang fra Elden Advokatfirma har sittet i avhør sammen med Nora Haukland. Foto: Magnus Nøkland / TV 2

Dette var Hauklands andre avhør i saken.

«Avhøret omhandlet de forholdene hun tidligere har forklart seg om knyttet til psykisk og fysisk mishandling fra sin tidligere samboer, Marius Borg Høiby», skriver hennes advokater.

«En fuckings død mann»

Totalt er det nå fire fornærmede i saken mot Høiby. Den fjerde fornærmede er en mann som ifølge TV 2s opplysninger har fått en trussel fra Høiby på Instagram. 

Høiby skal ha skrevet at fornærmede var en «fuckings død mann». Den fornærmede mannen representeres ikke av en advokat, og han har ikke ønsket å snakke med TV 2.

Politiet har også siktet 27-åringen for ytterligere et voldstilfelle mot kvinnen som er fornærmet etter hendelsen på Frogner 4. august. 

 Tom Rune Orset / TV 2
UNDER OPPSIKT: TV 2 er kjent med at politiet har spanet på Marius Borg Høiby, blant annet ved hans bolig på Skaugum i Asker. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

Den andre voldshendelsen dreier seg ifølge TV 2s opplysninger om slag i ansiktet, og fant sted den 25. juni. Det er tidligere omtalt at Høiby og kjæresten var på en båttur med venner denne dagen. 

Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, er forelagt opplysningene i denne saken.

«Som jeg har sagt hele tiden, kommer jeg ikke til å kommentere noe rundt dette før Høiby er ferdig avhørt. Vi ønsker å få gjennomført avhør i løpet av de kommende to ukene», skriver Bratlien i en SMS.

Read Entire Article