SFO-tilbudet fungerer så bra at vi trenger flere ansatte

1 month ago 26



Publisert: 27.08.2024 23:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Aftenposten kritiserer på lederplass SV og regjeringspartiene for å ha vært «mer
opptatt av pris enn å sikre innholdet på SFO».

Jeg kan berolige Aftenposten med at kvaliteten i skolefritidsordningen (SFO) har vært, er og kommer til å være en kjernesak for SV. Men vi må gjøre ting i riktig rekkefølge.

SFO-reformen har vært en av SVs viktigste kampsaker i flere år. Det er en genial velferdsreform. Barn med foreldre som ikke har råd til SFO, slipper å tusle hjem alene. De får være sammen med andre barn og voksne til foreldrene er ferdig på jobb. De får bli med på leken med andre barn, på tvers av klasse, bakgrunn og kultur.

Det har kostet både penger og søvnløse netter i krevende budsjettforhandlinger med regjeringspartiene, år etter år. Men det har så absolutt vært verdt det, fordi det funker.

Flere barn begynner på SFO, og reformen fungerer så godt at det trengs flere ansatte og tiltak for å bedre kvalitet. Det ante oss at dette ville komme. Derfor sørget SV i revidert budsjett for at SFO-tilbudet skal kartlegges. Det skal ses på bemanning, hvordan SFO løses i skoleferiene, om skoleskyss begrenser muligheten for å være på SFO og ikke minst på hvordan det tilrettelegges for barn med særskilte behov.

Det har vi forhandlet frem nettopp fordi vi ser at det trengs kvalitetssikring og like tilbud i hele landet.

SV viser med denne reformen at vi tar barns læring på alvor. Skoledagen er ikke over når klokken ringer ut, den fortsetter for stadig flere barn – takket være SVs reform.

Grete Wold

Utdanningspolitisk talsperson (SV)

Read Entire Article