Sesongen over for Iuel

1 month ago 17



Amalie Iuel (30) sitter med blandede følelser etter OL i Paris.

1 av 3

  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 15.08.2024 13:24

– Jeg hadde litt «Post Olympics BluesPost Olympics BluesEn følelse av tristhet eller nedstemthet som idrettsutøvere kan oppleve etter å ha deltatt i de olympiske leker, når spenningen og adrenalinrushet har lagt seg.», jeg vil si blues fremfor depresjondepresjon medisinsk begrep som beskriver en psykisk lidelse med symptomer som vedvarende tristhet, tap av interesse for aktiviteter og nedsatt energinivå.. Det var hyggelig å komme hjem til kid, hund og forloveden også. Det hjalp på, sier Iuel til VG.

Iuel ble sist helg tatt imot i Norge av forloveden Aksel Lund Svindal, sønnen Storm som snart fyller ett år og hunden Molly, som er en Australian Cobberdog.

  • Under lekene i Paris løp Amalie Iuel sesongbeste med 54,82 i forsøket og 54,88 i semifinalen på 400 meter hekk individuelt.
  • I tillegg skuffet stafettjentene litt i semifinalen på 4x400 meter flatt med tiden 3.28,61 - et stykke bak den norske rekorden de satte i EM i juni på 3.26,05.

– Hva synes du om OL når du har fått det litt på avstand?

– Folk sier til meg at du må være fornøyd og at det var en stor prestasjon bare å komme seg dit. Det er jeg forsåvidt enig når jeg tar en helhetsvurdering av sesongen. Hadde jeg fortalt meg selv i januar at jeg skulle løpe sesongbeste i OL og i det hele tatt komme meg til OL, hadde jeg nesten ikke trodd på det med de forutsetningene.

– Men når man først er i OL vil man jo gjerne løpe så fort man kan. Jeg hadde håpet på litt raskere. Det hadde vært veldig deilig å ta kravet (54,65) til VM i Tokyo neste år, sier Iuel som har pers på 54,68.

For å kvalifisere seg til OL på ranking, var Iuel nødt til å starte sesongen langt tidligere enn hun pleier. Hun løp en rekke løp på våren. Nå er sesongen over.

– Jeg har hatt en lang sesong og kroppen trenger litt hvile. Jeg må komme meg 100 prosent til høsttreningen begynner.

Comebacket som mor har imponert mange. Iuel har vært åpen om sin graviditet og at fødselen ble mer dramatisk enn ventet.

Langrennsdronningen Therese Johaug ble mamma 17. mai 2023. Hun knuste all motstand da hun testet seg i NM sist vinter, og bekreftet nylig at hun satser helhjertet mot VM i Trondheim kommende vinter.

I forbindelse med nyheten «alle» ventet på, applauderte Johaug det mamma-Iuel har fått til.

– Det er veldig hyggelig. Therese kom seg jo veldig sterkt tilbake selv også. Det er veldig hyggelig å få en sånn beskjed fra legenden selv. Jeg håper at det at jeg har vist at det går an å komme tilbake, inspirerer flere til å tørre og få barn i karrieren og tenke at man komme tilbake, sier Iuel.

Hun har ikke problemer med at det blir mye «mammafokus» i media.

– Det er hyggelig at det blir fokusert på det. Da jeg annonserte at jeg var gravid, var det mange som tok det for gitt at jeg skulle legge opp. «Så kjedelig å ikke se deg på friidrettsbanen mer», liksom.

– Men for meg var det bare «be right back» – jeg kommer tilbake forhåpentligvis. Man skal ikke ta det for gitt, men det var gøy å se at det gikk an. Kan det bidra til at flere tør, er det kult.

– Hva med karrieren videre? Satser du mot OL i Los Angeles 2028?

– Jeg tar det år for år. Jeg har startet familie og andre folk å tenke på enn bare meg selv og min karriere. Vi må gjøre det som er best for alle sammen, og ser litt hva som skjer underveis.

– Har det å bli mamma endret deg noe når du er på tur, med stafettjentene? Eller Karsten og Leif Karsten og Leif Amalie Iuel er i treningsgruppe med Karsten Warholm og Elisabeth Slettum, trent av Leif Olav Alnes. for den saks skyld?

– Jeg vil ikke si det selv, men jeg blir fort stemplet litt som hønemorenhønemoren En omsorgsfull person som tar seg av og passer på andre, ofte brukt om kvinner som viser morsinstinkt. som skal passe på. Jeg vet ikke om det er fordi jeg er blitt mor at jeg blir litt mer sånn «har alle husket å tisse før vi drar ...?» Nei da, sånn er jeg ikke, men jeg passer litt ekstra på de andre.

Read Entire Article