Bevar Oslo Nye Teater

4 hours ago 6



Foto: Tornes, Erik

Publisert: 24.09.2024 01:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Byrådet foreslår å legge ned Oslo Nye Teater (ONT). Beslutningen vil ødelegge byens kulturliv. Kulturbyråden vil legge ned ONT for å spare midler til eiendomsskatten. Beslutningen tas på bekostning av Oslos kulturliv.

Jeg er døv og skuespiller i Unge Nye. Min opplevelse er at teatersamfunnet er en døråpner. Det er en arena hvor jeg føler meg hjemme. For meg er ONT en arena for inkludering hvor jeg kan være meg selv. Jeg kan være en del av kulturen uten å falle utenfor i et hørende miljø. Jeg ser hvordan teateret bidrar til å utvikle, skape samhold og gi unge mennesker en plass i kulturlivet. Det er et tap for fremtiden om denne arenaen forsvinner. Spesielt viktig er det også når ONT fyller 100 år om fem år. Det er en anledning for å styrke og feire teateret, ikke legge det ned. Teater er noe som gir folk lov til å uttrykke seg selv uansett hvordan man er. En nedleggelse vil være et stort tap for alle mennesker.

ONT er helt essensielt for å bevare det rike og mangfoldige kulturlivet i Oslo. Byrådet må revurdere avgjørelsen og se verdien i å bevare en så sentral kulturinstitusjon.

Heja Lykke Hellberg Kilicdogan, ungdomsskoleelev, Oslo. Medlem i Oslo Unge Venstre, men skriver ikke på vegne av partiet.

Read Entire Article