Journalist hevder han ble nektet adgang etter Saudi-kritikk

1 hour ago 2



– I løpet av 20 år som journalist har jeg aldri blitt nektet adgang til noe sportsarrangement.

Daniel Dubois slo Anthony Joshua i kampen på Wembley lørdag kveld. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 23.09.2024 23:24

Den anerkjente sportsjournalisten Oliver Brown i The Telegraph sier han ble nektet adgang til lørdagens tungvektskamp mellom profilene Anthony Joshua og Daniel Dubois på Wembley stadion.

Årsaken var at han hadde kritisert det han kaller saudisk sportsvasking, skriver han selv i egen avis.

Kampen var en del av det som kalles RiyadhRiyadhHovedstaden i Saudi-Arabia Season Card, finansiert av Saudi-Arabia. Nasjonalsangen til det kritiserte landet ble spilt før den engelske under arrangementet.

Brown hadde tidligere publisert en artikkel der han beskrev oppbyggingen til kampen som et «Saudi Disneyland» og «et praktisk verktøy for å vise fram kongedømmet til verden».

Daniel Dubois før kampen. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB

Kort tid etter at artikkelen ble publisert, skal Brown ha mottatt en e-post fra en PR-sjef som antydet at Brown kanskje ikke lenger ønsket å delta på arrangementet siden han var uenig i Saudi-Arabias involvering i boksing.

Brown skriver videre at han svarte at han tvert imot fortsatt ønsket å dekke arrangementet, men Brown hevder at han ble nektet inngang da han ankom arenaen.

– I løpet av 20 år som journalist har jeg aldri blitt nektet adgang til noe sportsarrangement av noen grunn, og spesielt ikke for å ha uttrykt en mening vertskapet ikke likte, skriver journalisten.

Han mener at dette er et angrep på pressefriheten og en uunngåelig konsekvens av å bøye seg for boksesportens saudiske pengemenn.

– Det ender med en saudisk-lignende innstramming av pressefriheten i hjertet av London, skriver Brown.

Read Entire Article