Seriemorder-mistenkt på rømmen i Kenya

1 month ago 35



På denne søppelplassen i Kenya har politiet funnet flere drepte kvinner og kroppsdeler Foto: SIMON MAINA / AFP / NTB

Den kenyanske mannen som er mistenkt for seriemord på 42 kvinner i Kenya, har rømt fra sin fengselscelle i Nairobi.

tirsdag 20. august kl. 12:38

Den 33-år gamle mannen rømte sammen med tolv andre personer som satt i samme fengselscelle. Han satt i varetekst og er mistenkt for å ha drept 42 kvinner på bestialsk vis.

Ti kvinner ble funnet partert i plastposer i et avsidesliggende strøk i Mukuru-slummen i den kenyanske hovedstaden. Mannen har selv tidligere innrømmet å ha drept 42 kvinner siden 2022, inkludert sin egen kone.

Det kenyanske politiet har iverksatt en storstilt aksjon for å få tak i han, i tillegg til de tolv andre mennene fra Eritrea som delte celle med ham.

Lokket og drept

Mannen ble pågrepet den 15. juli, i nærheten av en bar hvor han hadde sett på EM-finalen i fotball.

– Han tilsto å ha lokket, drept og lagt 42 kvinnelige kropper på dumpingstedet. Alle ble drept mellom 2022 og så sent som torsdag, sa Mohamed Amin, leder av Direktoratet for kriminaletterforskning (DCI) den 15. juli etter at mannen ble pågrepet.

Etter pågripelsen førte mannen politiet til huset hans, omtrent 100 meter fra åstedet, skriver BBC.

Mohamed Amin, leder av Direktoratet for kriminaletterforskning (DCI) under en pressekonferanse etter pågripelsen. Foto: SIMON MAINA / AFP / NTB

De fant også en machete som de mistenker mannen brukte til å partere kvinnene.

Politiet ba familier «som tror at de kjenner et offer» om å melde seg til politiet.

– Det blir stadig tydeligere at vi har med en seriemorder å gjøre. En psykopatisk seriemorder som ikke har noen respekt for menneskeliv, som mangler både respekt og verdighet, sa Amin videre.

Det kenyanske politiet har iverksatt en storstilt aksjon for å få tak i mannen, i tillegg til de tolv andre mennene fra Eritrea som delte celle med ham.

Søppeldyngen der kroppsdelene ble funnet. Foto: SIMON MAINA / AFP / NTB

Forsvareren: Torturert til å tilstå

Ifølge forsvareren til mannen, John Maina Ndegwa, ble han torturert til å tilstå, og at tilståelsen hans derfor ikke er gyldig.

– Han sier at han ble kvalt for å tilstå. Du kunne se at han var i nød, livredd og i angst sa Ndegwa til BBC.

Under varetektsfengslingsmøtet i juli, nektet aktoratet for at mannen var blitt utsatt for mishandling. Retten har lagt til grunn at han kan varetektsfengsles i en måned, mens saken undersøkes.

Read Entire Article