– Ser ingen grunn til at Karsten og Jacob ikke har lyst

1 month ago 22



Den trønderske friidrettstoppen er nesten helt sikker på at det blir ny banerekord på Øya.

Håvard Bentdal Ingvaldsen er tidenes raskeste nordmann på 400 meter. Onsdag løper han i Trondheim. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Aksel Murvold

    Aksel Murvold

Publisert: 20.08.2024 13:37 | Oppdatert: 20.08.2024 13:59

Onsdag 21. august får verden se den første utgaven av Trondheim Elitestevne.

Der skal blant andre OL-semifinalist Håvard Bentdal Ingvaldsen løpe for en rask tid på 400 meter.

– Det blir et annerledes friidrettsstevne enn man er vant til å se. Her blir det et kort og intenst program som går over halvannen time. Konseptet er at vi skal få tette dueller, raske tider og et spennende produkt for publikum.

Det sier Henrik Carstens, som er leder av blant annet Trondheim friidrett og onsdagens arrangørsamarbeid.

I årene som kommer har arrangøren også en klar om ambisjon å få enda større stjerner til Øya stadion i Trondheim.

Henrik Carstens er leder i Trondheim Friidrett, leder i Trondheimsalliansen, leder i NM-komiteen og leder i Sør-Trøndelag friidretskrets. Foto: Liv Andrea Blåsmo

Nytt samarbeid

Onsdagens stevne arrangeres av Ranheim IL, Nidelv IL og Trondheim Friidrett. De siste årene har klubbene jobbet sammen for å arrangere diverse stevner i Trondheim. Nå har de tatt samarbeidet videre ved å etablere Trondheimsalliansen.

– Det er en formalisering av det gode samarbeidet vi har hatt. Som en egen organisasjon får vi bedre struktur for framtiden og vi får større muskler når vi står samlet, forteller Carstens.

Trondheimsalliansen skal også arrangere Friidretts-NM på Øya i 2026.

– Vårt mål er ikke at NM skal vært slutten, det skal være starten på noe nytt og spennende. I årene etter har vi ambisjoner om å se på mulighetene for å få ganske store mesterskap til Trondheim.

Cartsens forklarer videre at han da tenker på for eksempel internasjonale ungdomsmesterskap.

Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er ønsket som framtidige deltakere i Trondheim. Foto: Heiko Junge / NTB

Warholm og Ingebrigtsen

Samtidig kan Carstens dele at de ønsker å gjøre Trondheim Elitestevne til et årlig arrangement. Allerede til neste år håper han å få internasjonal deltakelse i enkelte øvelser.

At de største norske stjernene Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm også kan komme til Trondheim i løpet av de neste årene, mener han er en realistisk drøm å ha.

– Vi må bygge oss opp. Men jeg ser ingen grunn til at løpere som Warholm, Jakob, Amalie Iuel og Line Kloster ikke skal komme oppover hit. Det tror jeg de har lyst til så lenge vi legger opp til et bra stevne.

Tror banerekorden ryker

I den førsteutgaven av Trondheim Elitestevne er det som nevnt Ingvaldsen som har de beste resultatene å vise til. 21-åringen løp OL-semifinale i Paris og tok seg til VM-finalen i fjor.

– Tror du banerekorden på Øya ryker når den norske rekordholderen på 400-meter skal løpe?

– Jaja, definitivt. Den ryker. De som kommer har lyst til å løpe fort, pluss at dette er en rask bane.

Den nåværende banerekorden er satt av Steffen Kjønnås i 2008, med tiden 47,26.

Ingvaldsen vil få selskap av flere sterke navn i form av Andreas Grimerud, Ingeborg Østgård, Jacob Boutera, Henrik Flåtnes og Kenny Emi Tijani-Ajayi.

I forbindelse med onsdagens stevne skal også den trønderske lengdehopperen Ingar Bratseth-Kiplesund takkes av etter sin endte karriere.

Read Entire Article