Seks gisler ble drept. Fullt opprør mot Netanyahu og storstreik i dag.

1 month ago 18



En landsomfattende generalstreik er i gang i Israel. Presset mot regjeringen øker etter at seks israelske gisler ble funnet døde i Gaza.

Rundt 500.000 mennesker deltok i demonstrasjoner i Tel Aviv, Jerusalem og andre byer i Israel søndag. Mandag er det erklært generalstreik i Israel i protest mot regjeringen, som mange mener med vilje har sabotert våpenhvilesamtalene med Hamas om å frigjøre gisler i Gaza. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

Publisert: 02.09.2024 08:53

Kortversjonen

Det er Israels største fagorganisasjon Histadrut som har oppfordret til generalstreik. De har rundt 800.000 medlemmer i mange ulike deler av den israelske økonomien, fra helsepersonell og transport til banksektoren.

En rekke kommunale tjenester i Tel Aviv stenger. Hovedflyplassen i Tel Aviv-Ben Gurion har også stengt trafikken mellom klokken 8 og klokken 10 lokal tid. Ifølge avisen The Times of Israel er det også ventet at demonstranter sperrer flere større veier.

Demonstranter blokkerte i går veiene inn mot Tel Aviv. Foto: Florion Goga / Reuters / NTB

Paraplyorganisasjonen MAI, som representerer bedriftene som står for rundt 90 prosent av Israels industriproduksjon, har også sluttet seg til streiken.

Oppfordringen fra Histadrut om å lamme den israelske økonomien følger en natt med enorme demonstrasjoner i en rekke israelske byer etter at seks gisler ble funnet døde i Rafah i Gaza.

Les også

Seks gisler funnet drept på Gaza – storstreik i protest mot Netanyahu

Søndagens demonstrasjoner var blant de største som har vært siden krigen startet for 11 måneder siden. Foto: Florion Goga / Reuters / NTB

Titusenvis av sinte og sørgende demonstranter fylte natt til mandag gatene i Jerusalem og Tel Aviv med krav om at den israelske regjeringen inngår en våpenhvileavtale med Hamas for å få frigjort de gjenværende gislene.

Mange mener statsminister Benjamin Netanyahu og regjeringen hans har skyld i at Israel ennå ikke har fått til en avtale med Hamas, og at regjeringen er mer opptatt av å beholde regjeringsmakten enn å redde gislenes liv.

Av de 251 gislene Hamas tok til fange under angrepet mot Israel 7. oktober, er fortsatt 97 i fangenskap i Gaza, inkludert 33 som den israelske hæren (IDF) har sagt er døde.

Under demonstrasjonene i Tel Aviv ble det vist frem bilder av noen av de siste gislene som er blitt funnet drept. Foto: Florion Goga / Reuters / NTB
Read Entire Article