Seieren glapp i siste runde – Jon-Hermann Hegg nummer fem i OL

1 month ago 15



Jon-Hermann Hegg åpnet strålende i OL i finalen i 50 meter rifle. På stående glapp det, og nordmannen endte på en femteplass.

Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Publisert: 01.08.2024 10:15 | Oppdatert: 01.08.2024 10:26

Nordmannen åpnet med en andreplass, men dro allerede i andre serie forbi gullfavoritt Liu Yukun opp på førsteplass. Den beholdt han i fem serier. Så røk det.

– Det startet så veldig, veldig bra, men igjen så går det ikke veien til medalje, sa TV Norges kommentator Henrik Jonasson i studio.

Tjekkiske Jirí Prívratský skjøt inn 10.5 mot Jon-Hermann Heggs 9.9 i utslagsskytingen. Dermed ble det femteplass på 25-åringen.

  • Se alt fra OL i Paris på Max!

Kun to skudd utenfor tierentierenTieren - som er den skytterne håper å treffe - er femti meter unna og rundt én centimeter. Der kan man skyte alt fra ti til 10.9 poeng. var fasit før de tre seriene med stående skyting. Da ble det vanskelig.

I første stående serie åpnet han bra – før han på tredje skudd skøyt en 9.1. Da inntok kineseren igjen førsteplassen, og det ble bare vanskeligere for nordmannen.

Liu Yukun var gullfavoritt i øvelsen, og satt verdensrekord senest i mai. Den levde han opp til, og skjøt seg inn til førsteplassen foran ukrainske Serhiy Kulish.

Read Entire Article