Nusa anonym i debuten da Sørloths Atletico Madrid snudde kampen

3 hours ago 5

(Atlético Madrid – RB Leipzig 2–1) Det ble en tung debut fra start for Antonio Nusa da Atlético Madrid sikret seieren i sluttminuttene.

Jose Maria Gimenez sikret seieren for Atlético Madrid. Det betydde åpenbart mye for spilleren som har elleve år bak seg i klubben. Foto: THOMAS COEX / AFP / NTB
  • Andreas Hopen, VG

Andreas Hopen, VG

Publisert: 19.09.2024 22:57

Det ble bare en omgang for Antonio Nusa da han debuterte fra start for RB Leipzig. 19-åringen startet ute til høyre for gjestene i Madrid, men fikk aldri satt sitt preg på kampen. Men det var vertene som startet best.

Benjamin Sesko har vært linket til Arsenal, Chelsea og Manchester United det siste året, og i åpningen mot Atlético Madrid så man hvorfor. Den høyreiste sloveneren tok med seg ballen 35 meter før han spilte fri rekkekamerat Loïs Openda. Belgierens avslutning ble reddet av Oblak – men på returen var nettopp Sesko som ga Leipzig en drømmestart.

Etter scoringen var det Atletico som dominerte på eget gress. Like før halvtimen var spilt fosset Marcos Llorente nedover høyresiden. Han fant Antoine Griezmann, og franskmannen kvitterte på hel volley.

Peter Gulacsi var etter avslutningen til Griezmann, men på hel volley kvitterte franskmannen for vertene. Foto: KIKO HUESCA / EPA / NTB

Alexander Sørloth kom inn med en halvtime igjen å spille. Nordmannen kom til to avslutninger på mål, uten at Gulacsi ble satt på de store prøvene.

Like før klokken bikket 90 minutt på uret var Griezmann frempå igjen. Denne gangen i rollen som servitør. Franskmannen slo nydelig inn på bakre stolpe, hvor Jose Maria Gimenez raget høyest. Med et vakkert hodestøt sikret uruguayaneren seieren for vertene.

Antonio Nusa fikk en tøff debut fra start mot Atlético Madrid. Han ble byttet ut til pause etter en anonym omgang. Foto: JUANJO MARTIN / EPA / NTB

Flere nordmenn har vært i aksjon i Champions League torsdag. Benfica slo Røde Stjerne 2–1, hvor Fredrik Aursnes spilte siste 35 minuttene. Andreas Schjelderup var ubenyttet reserve.

Seedy Jatta på sin side startet Sturm Graz som var tilbake i hovedrunden i Champions League for første gang siden 2000/01-sesongen. Den tidligere Vålerenga-spilleren scoret etter tolv minutter, men dessverre for nordmannen ble scoringen annullert for offside. Jatta spilte en time i oppgjøret mot Brest, hvor de franske vertene vant 2–1.