Se video: Bro kollapset etter skipskollisjon

1 month ago 23



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

  • Bro kollapset i USA etter skipskollisjon

    Francis Scott Key Bridge i den amerikanske byen Baltimore kollapset etter at et konteinerskip kjørte inn i den, opplyser lokale myndigheter til Fox Baltimore.

    Flere brukere har lagt ut videoer på X av det som synes å være broen og skipet. I en video synes hele broen å kollapse og falle sammen i vannet.

    Fox Baltimore siterer transportmyndigheten MDTA på at broen har kollapset, og at trafikken blir omdirigert. Det er uklart om noen var på broen da den kollapset. Hendelsen skjedde natt til tirsdag lokal tid.

    Broen, som er oppkalt etter mannen bak USAs nasjonalsang, er 2632 meter lang, og krysses av rundt 11,5 millioner biler årlig.

  • 18 SAS-fly ble satt på bakken etter forsinket rutinesjekk

    Flyene av typen Airbus A320neo er blant de nyeste flyene i SAS-flåten. Lørdag var 18 slike fly ute av drift, og SAS beklager saken, ifølge Finansavisen.

    Flyene av typen Airbus A320neo er blant de nyeste flyene i SAS-flåten. Lørdag var 18 slike fly ute av drift, og SAS beklager saken, ifølge Finansavisen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

    De mange SAS-flyene som ikke kunne ta av som planlagt i påskeutfarten, skulle vært sjekket tidligere. SAS beklager hendelsen.

    – Hele vedlikeholdsrutinen for et fly er satt inn i et digert system, og så blir det flagget når de ulike tingene skal gjøres. Her var det en tidsfrist for en rutinesjekk som var overskredet, sier pressesjef Tonje Sund i SAS Norge til Finansavisen.

    I helgen ble det ble kjent at 18 SAS-fly var satt på bakken, og nesten 30 flygninger ble berørt. Mange fikk påskeferien forkortet. Mandag var alle fly i lufta igjen.

  • 12 drektige sauer skadet i hundeangrep i fjøs

    To hunder tok seg tirsdag morgen inn i et sauefjøs i Re i Tønsberg og skadet 12 drektige sauer. Søyene må sys, men trolig må ingen avlives, ifølge politiet.

    – Vi har nå fått kontakt med eier av hundene. Hundeeier er gjort kjent med hendelsen, og at hundene foreløpig blir ivaretatt av politiet, skriver Sørøst politidistrikt på politiet.no tirsdag morgen.

  • Mann død i snøscooter-ulykke

    Troms politidistrikt fikk like over midnatt melding om en alvorlig snøscooterulykke i Kvænangen i Troms. Ambulansepersonell rykket og en mann i 50-årene ble erklært død.

    Politiet har i natt vært på stedet og gjort innledende undersøkelser. Sak opprettet og hendelsen etterforskes videre, skriver politiet i en pressmelding.

    – Politiet fikk melding om ulykken klokken 0.18 i natt. Da var ambulanse allerede på stedet, så vi har foreløpig ikke oversikt over når ulykken skjedde, sier operasjonsleder Lennart Steffensen i Troms politidistrikt til NTB.

    Han sier at mannens pårørende er varslet.

  • Økende EØS-skepsis blant nordmenn i ny undersøkelse

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener at Norge har fått mye igjen for den nå 30 år gamle EØS-avtalen. Men i en ny undersøkelse har skepsisen til avtalen økt.

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener at Norge har fått mye igjen for den nå 30 år gamle EØS-avtalen. Men i en ny undersøkelse har skepsisen til avtalen økt. Foto: Lise Åserud / NTB

    Under halvparten av de spurte i en ny meningsmåling svarer at de ville stemt for å beholde EØS-avtalen dersom det var folkeavstemning i dag.

    Det viser en meningsmåling Norstat har gjennomført på oppdrag fra Dagsavisen.

    På spørsmålet «dersom det var folkeavstemning om EØS-avtalen i morgen – ville du stemt ja eller nei?» svarer kun 46 prosent «ja». Dette tallet er historisk lavt, skriver avisen.

    23 prosent svarer «nei» på samme spørsmål. Også dette er et lavt tall. 28 prosent svarer «vet ikke» og 3 prosent svarer at de ikke ville stemt.

  • Frontkollisjon i Lillestrøm

    To biler har kollidert front mot front på fylkesvei 1537 Leirsundveien i Lillestrøm kommune tidlig tirsdag morgen.

    Øst politidistrikt skriver om ulykken på X/Twitter klokken 5.19 tirsdag morgen.

    Ifølge Veitrafikksentralen øst har ulykken skjedd ved Kjus, og det er redusert framkommelighet på stedet på grunn av kollisjonen.

    I en oppdatering skriver politiet at det var én person i hver bil og at begge er ute av bilene og oppegående. Airbagene i bilene er utløst.

  • Trump gjør et byks på Bloombergs rikingliste

     Yuki Iwamura / AP / NTB

    En fusjon som involverer Donald Trumps sosiale medier-selskap, gjør at ekspresidenten er rikere enn noensinne, melder Bloomberg. Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB

    Samme dag som Donald Trump fikk betalingsutsettelse på en gigantbot, gjør en fusjon at formuen øker hans med flerfoldige milliarder, ifølge Bloomberg.

    En nesten to og en halv år lang prosess for å fusjoner Trumps sosiale medier-selskap med Digital World Acquisition Group gjør at ekspresidenten nå sitter på aksjer i det fusjonerte selskapet til en verdi av 3,9 milliarder dollar – snaut 42 milliarder kroner – skriver Bloomberg.

    Ifølge finansnettstedet betyr det at Trump er rikere enn noensinne og er god for 6,5 milliarder dollar, nok til å gi ham en plass på deres liste over verdens 500 rikeste.

    Dette skjer altså samme dag som han fikk reduserte kausjonsbeløpet knyttet til bedrageridommen i New York fra over 500 millioner dollar til 175 millioner. Det har han sagt han skal klare.

  • Bussjåfør skal ha besvimt på E18

    En bussjåfør på en buss på vei fra Oslo til Kristiansand mandag, skal ha besvimt mens han kjørte på E18 ved Risør.

    Passasjerer om bord reagerte på at bussen plutselig begynte å kjøre saktere og saktere, og på at mannen bak rattet pustet tungt og hang litt på siden av stolen.

    Dette skjedde like før bussen var ute på E18 igjen etter et kort stopp, skriver Agderposten.

    – En av passasjerene tok tak i rattet etter vi hørte at sjåføren pustet tungt, og nesten hang litt over på siden, sier passasjer Ray

  • Anklager Kina for å hacke nasjonalforsamlingen i New Zealand

    Newzealandske myndigheter har knyttet en statsstøttet kinesisk hackergruppe til tidligere angrep på landets nasjonalforsamling.

    Judith Collins, leder for etterretningstjenesten i New Zealand (GCSB), sa mandag kveld norsk tid at byrået hadde gjennomført en «robust teknisk analyse» etter et hackerangrep rettet mot medlemmer av landets nasjonalforsamling i 2021.

    Angrepet knyttes til den kinesiske statsstøttede hackergruppen APT40.

    Tidligere mandag ble det kjent at Storbritannia har innført sanksjoner mot kinesiske statsborgere og selskaper som følge av anklager av samme natur.

  • VG: Mann pågrepet i Sverige for Tøyen-skytingen

    En mann som er siktet for skytingen på Tøyen lørdag kveld, er pågrepet i Sverige. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

    Det opplyser politiet til VG mandag kveld.

    – Vi har utstedt nordisk arrestordre for å få ham utlevert til Norge, sier politiinspektør Grete Metlid til avisen.

    Hun utelukker ikke at det blir flere pågripelser i saken.

    Mannen er siktet for drapsforsøk.

    – Det ser ut som det kan være knyttet til en konflikt. Vi håper at vi har en utvikling i saken snart, og jobber med full intensivitet. Det kan være flere involvert, sier Metlid videre.

    Politiet kaller skytingen en målrettet handling, og mener det er en relasjon mellom den siktede og den fornærmede.

  • Forsvaret har donert 76 kjøretøy til Nord-Makedonia

     Ole Andreas Vekve / Forsvaret / NTB

    Den faktiske transporten av kjøretøyene gikk fra Orkanger til Thessaloniki 25. mars. Forsvaret og Forsvarsmateriell donerer totalt 40 lastebiler og 36 feltvogner. Foto: Ole Andreas Vekve / Forsvaret / NTB Foto: Ole Andreas Vekve / Forsvaret / NTB

    Norge har donert 76 kjøretøy til Nord-Makedonia. Donasjonen gjør at landet kan etablere en infanteribataljon som skal inngå i Natos stående beredskap.

    Det er 40 lastebiler og 36 feltvogner som har blitt donert, skriver Forsvaret i en pressemelding.

    Donasjonen er også en indirekte støtte til Ukraina, da Nord-Makedonia har donert en betydelig mengde militært utstyr til Ukraina og den norske donasjonen vil bidra til at landet får reanskaffet materiell som er donert.

    – Nord-Makedonia er en av våre nære Nato-allierte. Det er viktig at Norge nå bidrar til å bygge opp landets militære kapasitet ved å donere et stort antall lastebiler og feltvogner. Dyktige ansatte ved verkstedene våre har lagt ned en stor innsats for at kjøretøyene som doneres er i god stand, sier brigader Anders Jernberg, sjef i Forsvarets logistikkorganisasjon.

  • Togstans i Drangedal – 80 ble sittende fast

    Et tog fra Oslo på vei til Stavanger står i Drangedal med teknisk feil. 80 passasjerer ble sittende fast nærmere to timer før de ble fraktet videre med buss.

    – Toget har stått stille siden klokka 18.15 og kan ikke kjøre videre på grunn av en teknisk feil på togsettet, opplyser pressekontakt Ole Andreas Skårland i Go-Ahead til Fædrelandsvennen.

    To busser er bestilt og på vei for å hente passasjerene. De blir transportert videre på strekningen mot Stavanger.

    – Bussene skal være i Drangedal omtrent nå, sier Skårland til NTB rundt klokken 20.10 og legger til:

    – Det er kun problemer med togsettet og feilen rammer derfor ikke øvrig trafikk, men dette er selvfølgelig beklagelig for de reisende med akkurat dette toget.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 07.01.2024 22:47

Read Entire Article