Salah herjet da Slot fikk drømmedebut i Premier League

1 month ago 26

(Ipswich Town – Liverpool 0–2) Mohamed Salah (32) med ny milepæl i sin 350. Liverpool-kamp.

• Sindre Espe, VG

Sindre Espe, VG

Publisert: 17.08.2024 15:27

Salahs 0–2-scoring var hans niende mål i Premier Leagues første serierunde – det er flest i historien. Før kampen sto egypteren med åtte, sammen med Alan Shearer, Frank Lampard og Wayne Rooney.

Virgil van Dijk slo langt i bakrom mot Salah. Salah spilte vegg med Szoboszlai og fikk tilbake ballen i drømmeposisjon. Egypteren hadde ingen problemer med å sette ballen forbi Ipswich-keeper Christian Walton.

1 av 6Foto: Bradley Collyer / Pa Photos / NTB

14 målinvolveringer i første serierunde er også rekord, ifølge statistikktjenesten Opta.

Bare minutter før satte han opp Diogo Jota alene med Walton. Portugiseren gjorde heller ingen feil alene med Ipswich-målvakten:

Men Ipswich – som er tilbake i øverste selskap for første gang på 22 år – holdt følge lenge.

I en 1. omgang hvor det var ekstremt mye stopp i spillet – mye fordi dommer Tim Robinson la seg på en streng linje, hvor 21 frispark ble delt ut – klarte Kieran McKennas elleve utvalgte å stå godt opp mot Arne Slots utvalgte på Portman Road.

– Det er et Liverpool-lag som har slitt med å mestre frispillingsfasen, oppsummerte landslagssjef Ståle Solbakken i Viaplay-studio i pausen.

– De har vært langt, langt unna å få uttelling i denne omgangen, la han til.

Ståle Solbakken

Landslagssjef, Norge.

Hjemmelaget hadde to skudd på mål de første 45 – Liverpool hadde ingen.

– Ipswich sitter nok i garderoben med en god følelse, la Solbakken til.

Like før timen var passert kneppet Liverpool opp mange hakk, og kom til sjanse etter sjanse – og burde trolig scoret flere mål.

For bare to sesonger siden spilte Ipswich sin fjerde strake sesong i League One – nivå 3 i England. Siden har de hatt to opprykk på rad og er tilbake i Premier League for første gang på 22 år – ledet av tidligere Solskjær-assistent Kieran McKenna. Klubben rykket ned fra Premier League i 2001/02-sesongen.

Deleier i Ipswich, superstjernen Ed Sheeran, var til stede i Premier League-returen. I tillegg til å være superfan av klubben, er Sheeran også deleier i klubben.