Rosenborg tapte igjen – Arna-Bjørnar tok viktig poeng i bunnstriden

2 hours ago 2

Stabæk forlenget Rosenborgs marerittperiode i Toppserien med 3-1-seier på hjemmebane lørdag. LSK Kvinner avga poeng mot tabelljumbo Arna-Bjørnar i 2-2-kampen.

Ine Strømstad Berre og Rosenborg er inne i en tøff periode. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Med seier hadde LSK Kvinner passert Rosenborg på tabellen og inntatt tredjeplassen. Den beholder trønderne enn så lenge etter at Arna-Bjørnar fikk med seg poeng fra Romerike.

I bortekampen mot Stabæk fikk RBK to tidlige nesestyvere. Monica Isaksen og Iris Omarsdottir sørget for at vertene ledet med to etter bare sju minutter. Etter hvilen la Isaksen på til 3-0 før Matilde Rogde reduserte.

LSK Kvinner er i krise og står i fare for å bli slått konkurs før sesongen er omme, men de gulkledde har de siste kampene spilt godt. Thea Kyvåg og Kaja Hjelmhaug sørget for 2-0-ledelse fram til en time var spilt.

Da reduserte først Linnea Sælen, mens Marie Andresen utlignet et kvarter før slutt. LSK Kvinner er bare poenget bak RBK på tredjeplass, som i år vil gi europaplass neste sesong. Nummer én og to skal ut i mesterligakvalifiseringen, mens tredjeplassen får innpass i turneringen på nivået under.

Thea Kyvåg og Kaja Hjelmhaug scoret LSKs mål i kampen, mens Linnea Sælen scoret for tabelljumboen, som har en tung jobb foran seg i jakten på å redde plassen.