Hvor blir de av?

3 hours ago 2



For ca 17 år siden forsvant en liten jente fra hotellrommet i Portugal. Hun sov på rom med sine to søsken, men de forsvant ikke. Hvorfor ikke?

Helt siden jeg var liten, så har jeg hatt en stor interesse for forsvinningssaker. Det finnes utallige saker om forskjellige mennesker som bare forsvinner, noen med spor og andre uten. Det finnes saker om mennesker som dro på tur, skulle på date, eller rett og slett var hjemme i sitt eget hjem, og ble borte. Hvor blir alle disse menneskene av?

Madeleine McCann (f. 2003) er en av de som har forsvunnet. Hun er en britisk jente som var på ferie med familien sin i Portugal. Foreldrene hadde lagt lille Madeleine en kveld, og de spiste middag med noen venner et lite stykke unna. Da de kom tilbake, så var Madeleine borte.

Hvert år er det ca. 1800 som blir meldt savnet i Norge. De fleste blir funnet, men ifølge en artikkel skrevet av NRK fra 2012 det er rundt 500 av disse 1800 som faktisk ikke blir funnet. Noe må gjøres. Jeg forestiller meg at en av tingene politiet kan bli bedre på er bedre koordinering og samarbeid mellom forskjellig politi i forskjellige land og steder lokalt er viktig, og noe vi kan forbedre.

De savnede kan ha blitt tatt med til andre steder i landet, eller til og med over landegrenser.

Jeg mener at hvis det britiske og det portugisiske politiet hadde samarbeidet litt mer, så hadde det vært et håp om at Madeleine kunne blitt funnet. I 2024, 17 år etter McCann forsvant, så er hun fortsatt ikke funnet.

Madeleine McCann var en av de første savnet-sakene jeg hørte om. Da jeg leste denne saken, ble jeg fylt av nysgjerrighet, og jeg kjente på en trang for å løse saken selv. Jeg tror nok dette er noe mange andre også føler på. Det er en sak som er godt spredt over alle verdenshjørner, og det er sykt mange som kjenner til akkurat denne saken på grunn av all oppmerksomheten den fikk fra media.

Derfor mener jeg at media burde skrive mer om forskjellige saker. Hvis det er flere rundt om i verden som vet om de(n) samme saken(e), så er det fler som kanskje vet om noe. Politiet har sagt gjentatte ganger sagt at hvert. eneste. tips hjelper. Det er mange flinke journalister nå, og de belyser mange saker på forskjellige saker. Mange har skrevet bra saker om de som forsvinner/ har forsvunnet, men jeg mener de kan bli enda bedre.

Mennesker som forsvinner er ikke bare statistikk, det er familiemedlemmer, venner, og ikke minst mennesker. La oss forhindre at fler forsvinner.

Read Entire Article