Røper hvordan hun opplevde å bli vraket fra «Frasier»: – Ødeleggende

1 month ago 29



«Friends»-stjernen Lisa Kudrow røper hvordan TV-karrieren hennes fikk en svært trøblete start.

 Chris Pizzello / AP /NTB
AKTUELL: Lisa Kudrow er for tiden å se i TV-serien «Time Bandits» på Apple TV+ Foto: Chris Pizzello / AP /NTB

Publisert 31.07.2024 15:50 Sist oppdatert 2 minutter siden

Det var egentlig Kudrow som skulle spilt rollen som Roz Doyle i første runde av «Frasier». 

Men rollen som produsent for Frasier Cranes radioprogram gikk i stedet til Peri Gilpin, som spilte den i elleve sesonger av komiserien.

Lisa Kudrow var kommet så langt at hun var i gang med forberedelsene til å spille i pilotepisoden da hun fikk fyken. 

Regissøren, James Burrows, ga henne klar beskjed under gjennomgangen: «Dette fungerer ikke».

– Jeg fikk ikke filmet noe, jeg fikk fyken fra «Frasier». Det var ødeleggende. Jeg prøvde å spørre «hva kan jeg gjøre». Men jeg tror de innså at de hadde gjort feil casting, fortalte Lisa Kudrow da hun gjestet denne ukens episode av «SmartLess»-podkasten.

Fikk ny sjanse

I stedet dukket det opp en navnløs gjesterolle som servitrise i «Mad About You», som forandret mye for henne – til tross for at Kudrows agenter frarådet henne å ta rollen. 

Mot slutten av første innspillingsuken tilbød «Mad About You»-skaper Danny Jacobsen henne fem nye episoder, fordi hun var «så morsom».

– Jeg sa bare «Ja!». Der er husleien min for i år. Jeg trenger ikke få meg en annen jobb.

 Mike Blake / Reuters
GJENNOMBRUDD: Lisa Kudrow fikk som kjent Phoebe-rollen, som hun spilte i alle ti sesonger av «Venner for livet». Foto: Mike Blake / Reuters

Lite visste hun at dette ble inngangsbilletten hennes til en av TV-historiens største suksesser. 

«Mad About You»-produsent Jeffrey Klarik foreslo Kudrow til rollen som Phoebe Buffay for sin partner, «Venner for livet»-skaper David Crane. Men da møtte hun igjen banemannen fra «Frasier», som hadde regien på flere av episodene.

Landet stjernerolle

– Jeg var den eneste av besetningen i «Venner for livet» som måtte på audition for Burrows, fordi jeg akkurat hadde fått sparken fra «Frasier». Jeg satt i en stol, og auditionen var som en liten monolog, fortalte hun i podkasten. 

– Da jeg var ferdig, sa han bare «ingen notater». Jeg tenkte «okay, jeg vet ikke hva det betyr, men det er håpløst», sa hun videre. 

Lisa Kudrow fikk som kjent Phoebe-rollen, som hun spilte i alle ti sesonger av «Venner for livet». Hun ble i 1998 også den første av skuespillerne til å vinne Emmy-pris for innsatsen, ifølge Deadline , og høstet i alt seks nominasjoner.

Nå er hun aktuell med en hovedrolle i Taika Waititis nye serie «Time Bandits» for Apple TV+, som er basert på Terry Gilliams 1981-film.

Read Entire Article