– Giftigheten i Trondheim Ap sprer seg

5 hours ago 2



Trond Giske kjemper for comeback:

Jorodd Asphjell (Ap) er blitt kalt «Giske-venn». Nå reagerer han sterkt på at Giskes lokallag Nidaros overraskende stilte opp med 23 nye medlemmer på nominasjonsmøtet til Orkland Ap.

 TV 2
REAGERER KRAFTIG: Jorodd Asphjell reagerer kraftig på det som skjedde i torsdagens nominasjonsmøte. Foto: TV 2

Publisert 20.09.2024 19:43 Sist oppdatert 15 minutter siden

Asphjell er medlem i kommunelaget i Orkland, og etter gårsdagens oppsiktsvekkende nominasjonsmøte, tar han et oppgjør med Giskes metode.

For på møtet i Orkland dukket det overraskende opp 23 medlemmer fra Giskes lokallag i Trondheim Ap, Nidaros.

14 av dem hadde bostedsadresse i Orkland kommune, og dermed stemmerett på nominasjonsmøtet.

– Så det kom helt nye medlemmer?

– Nye og nye, det er folk som har meldt seg ut av Orkland Ap og inn i Nidaros tidligere, som plutselig kom tilbake, forteller Asphjell.

– Det var godt kjente folk, alle sammen, som kom med ett formål, og det var å sikre Trond sin nominasjon. 

Dette førte til sterk misnøye blant de andre medlemmene, ifølge Asphjell.

– Den giftigheten vi har i Trondheim Ap for tiden holder på å spre seg ut i kommunepartiene fordi Nidaros driver og overfører medlemmer til ulike lokallag. Det er meget, meget uheldig, altså, sier Asphjell til TV 2.

Ikke ulovlig

Ap-veteranen opplyser at forsøket fra «Nidaros-delegasjonen» på å få Giske på topp på stortingsvalgslisten falt, men Giske kom inn på tredjeplass. 

– Hadde det ikke vært for de 14 medlemmene fra Nidaros, så hadde han ikke fått tredjeplassen, heller, fastslår Asphjell.

– Hvem støttet du?

 – Jeg støttet Per Olav Hopsø. Det sa jeg i innlegget mitt, også. Han har god støtte i distriktene. Det er på tide med nye krefter, og Per Olav vil være en del av de nye kreftene. Det er min innstilling til det.

Giske er ikke så opptatt av medlemsdemokratiet som han vil ha det til, mener Asphjell, fra Orkland, som har fem perioder bak seg på Stortinget.

120924_Front
NY METODE: Det blir ikke godt mottatt i Orkland Ap at medlemmer av Trond Giskes lokallag i Trondheim Ap overfører medlemskapet sitt til andre lokallag for å få Giske inn på Stortinget. Foto: Stein Roar Leite / TV 2

 – Det handler ikke om medlemsdemokrati, men om en styrt organisasjons arbeid. Det er ikke ulovlig, men vedtektene i Arbeiderpartiet er ikke laget for en sånn måte å arbeide på. Det ble Ikke noe godt mottatt i det hele tatt. 

TV 2 får bekreftet fra partikontoret i Trøndelag Ap at et medlem av Ap kan overføre sitt medlemskap til et hvilket som helst partilag, og ta med seg alle rettigheter fra første dag, til blant annet å stemme på møter.

Giske på topp i Trondheim

Giske slo ut ordføreren i Røros, Isak Busch, som var foreslått på tredjeplass av nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag.

– Det blir veldig spennende framover. Skaun Ap skal snart ha nominasjonsmøte. Det er en ganske stor kommune i trøndersk sammenheng, og det spekuleres veldig på om det kommer mange overføringer fra Nidaros dit, også. 

Giske ble torsdag stemt frem som toppkandidat til stortingsvalget for andre gang av Trondheim Ap.

 Jan Helge Rambjør / TV 2
KJENDIS: En rekke kjendiser dukket opp på rød løper da Netflix hadde premiere på den nye serien «Milliardærøya». Foto: Jan Helge Rambjør / TV 2

Nominasjonskomiteen vraket Giske i sitt første forslag, men han vant avstemningen med 98 stemmer mot 62 stemmer til nominasjonskomiteens toppkandidat Per Olav Hopsø.

– Det er like stort flertall som sist og Trondheim Ap har en klar førstekandidat. Nå må medlemmene bli hørt. Jeg gleder meg til valgkamp, sa Giske til Adresseavisen.

Giske har ikke svart på henvendelse fra TV 2 i kveld.

Asphjell er blitt kalt «Giske-venn», men sier de aldri har vært personlige venner. Asphjell ledet valgkomiteen i Trøndelag Ap i 2019, som vraket Giske.

– Ingen er uenig om Tronds kvaliteter, men Tronds metoder er utfordrende for de aller fleste. Det kommer en dag da folk ikke aksepterer det lenger. Han kommer til å få beskjed etter hvert, tenker jeg, om at nå går han for langt, sier Asphjell.

Nominasjonsmøtet i Sør-Trøndelag Ap holdes 30. november.

Read Entire Article