Reagerer sterkt på publisering av Skaugum-bilde

1 month ago 22



– Veldig beklagelig med snikfotografering av personer som allerede er i en krevende situasjon, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.

Mette Yvonne Larsen er den fornærmede kvinnens bistandsadvokat. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten

Publisert: 20.08.2024 09:42

Tirsdag morgen publiserte ukebladet Se og Hør bilder av Marius Borg Høiby (27) og det som skal være den fornærmede kvinnen på vei ut porten på kronprinsparets eiendom Skaugum i Asker. Tittelen på saken er «Hemmelige samtaler på Skaugum».

Bildet ble tatt i forrige uke, men publisert i morges. Kvinnens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen reagerer sterkt på publiseringen.

– Det er veldig beklagelig med snikfotografering av personer som allerede er i en krevende situasjon. Partene er i dialog, som tidligere nevnt, og de har en rekke praktiske ting som må ordnes opp i etter å ha bodd sammen over en lengre periode, sier Larsen på vegne av kvinnen.

Etter det Aftenposten får opplyst har de to møttes flere ganger for å ordne praktiske ting etter natten da Høiby sier han skadet henne og ødela ting i leiligheten hun bodde i.

Se & Hørs sjefredaktør Ulf André Andersen benekter at dette er snikfotografering.

– Dette er ikke snikfotografering. Det må være påregnelig å bli tatt bilde av utenfor Skaugum der den siktede er. Jeg skjønner det er en belastning for fornærmede, men dette er en historisk sak med stor offentlig interesse og det må veie tyngst i denne saken. Det er interessant hva som er status i deres forhold, sier Andersen.

Pågrepet og siktet

Kronprinsessens sønn er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk.

Onsdag kom Marius Borg Høiby (27) med en skriftlig uttalelse til pressen via sin forsvarer. Der innrømmet han at han «utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel.»

Han avsluttet med å beklage overfor kjæresten:

«Så til deg min kjæreste, unnskyld. Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar fullt og helt ansvar for mine handlinger.»

Aftenposten har tilgang til lydopptak av to telefonsamtaler mellom Borg Høiby og hans daværende kjæreste. De fant sted dagen etter at han skal ha utsatt henne for vold. Der er tonen en annen.

Read Entire Article