Raseri mot tysk OL-takling: – Helt ordinær

1 month ago 30



(Norge-Tyskland 30–18) Håndballekspert og topptrener Ole Gustav Gjekstad støtter ikke raseriet mot den tyske taklingen som satte Vilde Ingstad ut av spill.

 Vilde Ingstad ble støttet ut av lege Per Olav Kvalvåg og fysioterapeut Nian Markussen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 04.08.2024 06:08

Landslagslege Per Olav Kvalvåg opplyser at det norske laget, etter de første undersøkelsene, ikke vet om OL-spilleren er korsbåndskadet.

– Alle så at hun at hun var preget og engstelig for hva dette kan være. I første omgang sørger vi for smertelindring og at hun har det så bra som mulig, sier Kvalvåg.

Ingstad ble taklet av Meike Schmelzer fem minutter før slutt. Det ble helt stille blant 7000 tilskuere i South Pars Arena. Mens Ingstad skrek «nei, nei, nei» liggende på gulvet.

Skadesituasjonen vekker sterke reaksjoner i det norske laget. Nora Mørk gråt i møtet med pressen.

  • OL ser du på Max!
 Nora Mørk – med 10 kneoperasjoner – var tydelig preget etter Vilde Ingstads skade. Foto: Jostein Overvik

– Taklingen var helt ordinær. Den ser du 50 av i hver håndballkamp. Jeg synes ikke den isolert sett var veldig stygg. Jeg har sett den reprise flere ganger, sier Ole Gustav Gjekstad.

– Men utfallet er sannsynligvis fatalt. Men vi så denne typen taklinger mange ganger i denne kampen, mener Max-eksperten.

– Tillates det for mye mot strekspillere?

– Ja, det gjør det. men jeg synes ikke denne taklingen var et eksempel. Men det er helt klart andre regler som gjelder for strekspillere enn kantspillere. Strekspillerne lever et hardt liv, fastslår Ole Gustav Gjekstad og fortsetter:

– Jeg har sett dette mange ganger tidligere. Når du ser bildene i slow motion så er det ikke en bevegelse på kneet som du liker. Når du i tillegg får lyden fra Ingstad så frykter man det verste med en gang.

 Tysklands Meike Schmelzer var lei seg etter skadesituasjonen som hun var involvert i. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Men Meike Schmezlers dytt i Vilde Ingstads rygg fikk det til å koke i det norske laget.

– Jeg er jævlig irritert. Og forbanna. Hvorfor skal du dytte en spiller i ryggen når hun er i lufta, når du selv ligger under med ti mål. Jeg skjønner det ikke. Det er jævlig tøft, sier Nora Mørk til Max.

– Jeg synes generelt at en slik dytt i et hopp er unødvendig. Så tror jeg hun gjør det med vilje i det hele tatt, sier Stine Bredal Oftedal.

– Gjennom kampen så tillater dommerne altfor mye farlig spill mot linjespillere. Selv om ikke situasjonen (med Vilde Ingstad) er den verste. Det kokte over akkurat da. Men det er fordi skaden skjer, sier Thorir Hergeirsson.

Landslagssjefen reagerte med raseri under kampen.

– Det mye knuffing og dytting i håndball generelt. problemet er at får en dytt når hun er i lufta. Det er det Thorir reagerer på. Han vil passe på spillerne sine og vi vil passe på lagvenninnene våre, forklarer Stine Bredal Oftedal.

– Det er åpenbart at dette ikke skjedde av seg selv. Hun fikk hjelp. Men ofte skjer slike ting uten at det får et slikt utfall, sier Henny Reistad og kaller det hele «forferdelig».

Den tyske landslagssjefen Markus Gaugisch hevder han ikke helt fikk med seg det som skjedde.

– Jeg har hverken sett taklingen eller videoen, men så at Ingstad lå på gulvet. Jeg håper hun raskt blir bra igjen, sier Gaugish til VG.

Ole Gustav Gjekstad tror ikke nødvendigvis Ingstads brutale skade svekker Norge. Tirsdag venter høyst sannsynlig Brasil i kvartfinalen.

– Dette er jo først og fremst synd for Vilde Ingstad selv. Norge vil klare seg med to gode linjespillere og gode alternativer i forsvar. Thale (Rushfeldt Deila) kan komme inn å gjøre forsvarsjobben til Ingstad, sier Gjekstad.

Til daglig er han trener for Deila og Maren Aardahl i danske Odense. Tidligere har Gjekstad trent flere av de norske OL-spillerne både i Vipers og Larvik.

Read Entire Article