Produsent lover ny runde «Pirates of the Caribbean»-filmer

1 month ago 24



Det er til ComicBook.com Bruckheimer kunngjør planer om å omstarte den verdenskjente filmfranchisen.

– Vi kommer til å omstarte «Pirates», så det er lettere å sette sammen fordi du ikke må vente på visse skuespillere, sier han ifølge nettstedet.

 Produsent Jerry Bruckheimer, regissør Espen Sandberg, skuespillere Brenton Thwaites, Geoffrey Rush, Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom, Kaya Scodelario og regissør Joachim Rønning. De står på scenen foran filmlerretet.

Flere av de medvirkende foran og bak kameraet på «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge» på premiere i Hollywood i mai 2017. Fra venstre: Produsent Jerry Bruckheimer, regissør Espen Sandberg, skuespillere Brenton Thwaites, Geoffrey Rush, Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom, Kaya Scodelario og regissør Joachim Rønning.

Foto: AFP

ComicBook snakket med produsenten bak filmer som «Armageddon» (2006), «Pirates of the Caribbean»-filmene og «Top Gun: Maverick» (2022) i forbindelse med en kommende film, men benyttet anledningen til å spørre om det kommer mer av de kjente franchisene.

Bruckheimer påpekte at mens det med «Top Gun» er vanskelig å si, på grunn av en ikonisk skuespiller knyttet til filmene, nemlig Tom Cruise, er det altså klart for mer av «Pirates of the Caribbean».

Ny start for filmserien

Ordet Bruckheimer bruker er «reboot», som er når man starter et kjent konsept på nytt.

Ofte kan en omstart forveksles med en nyinnspilling, som også bruker nye skuespillere, men en omstart kan også velge en helt ny historie i samme univers.

«Spider-Man» er ett eksempel på en film-franchise som har fått flere omstarter.

Syv år siden forrige film

Forrige og femte «Pirates of the Caribbean»-film fra Disney, «Salazar's Revenge», kom i 2017. Da var norske Joachim Rønning og Espen Sandberg regissører.

Siden da har hovedrollen i «Pirates»-serien så langt, Johnny Depp som spilte sjørøverkapteinen Jack Sparrow, vært involvert i en skandaleombrust rettssak mot eksen Amber Heard.

Rettssaken endte med at Depp vant, men deretter anket Heard og partene inngikk forlik.

Norsk samarbeid med Bruckheimer

Joachim Rønning, derimot, har fortsatt å lage filmer med Disney og Jerry Bruckheimer.

I januar i fjor bekreftet Rønning til VG at han skal regissere kommende «Tron: Ares» med Jared Leto – en selvstendig oppfølger til «Tron» (1982) og «Tron: Legacy» (2010). Det antas at Disney-filmen kommer i 2025.

 Salazar's Revenge» i Oslo i 2017. Til venstre regissør Joachim Rønning og til høyre regissør Espen Sandberg.

Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg på filmpremiere på «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge» i Oslo i 2017.

Foto: Vidar Ruud / NTB

I tillegg har Rønning nylig regissert «Young Woman and the Sea» med Bruckheimer som produsent. Den er ventet på kino i år.

På filmdatabasen Imdb står «Untitled Pirates of the Caribbean Project» under Rønnings kommende filmer, men dette er ikke bekreftet. NRK har forsøkt å kontakte Rønning onsdag uten hell.

 «The Curse of the Black Pearl». Han holder en en lenke mot hennes hals.

Kiera Knightley og Johnny Depp i den aller første «Pirates»-filmen fra 2003: «The Curse of the Black Pearl».

Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Det har lenge gått rykter om en sjette «Pirates»-film, ifølge blant andre Variety og The Hollywood Reporter. De skriver at Margot Robbie i 2022 var knyttet til en mulig sjette film.

Alle de fem tidligere filmene spilte inn over 650 millioner dollar på verdensbasis. «Dead Man’s Chest» (2006) og «On Stranger Tides» (2011) spilte begge inn over én milliard dollar.

Publisert 27.03.2024, kl. 17.00

Read Entire Article