Prisene dumpes: Nå kan du komme deg til Syden for under 200-lappen

2 months ago 23



Kortversjonen

  • Apollo tilbyr enveisbilletter fra Norge til Syden-destinasjoner som Kreta, Rhodos og Kypros for under 200 kroner fra flyplasser som Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.
  • Årsaken til de lave prisene er overkapasitet på fly til Syden mot slutten av ferien, som skal hente nordmenn hjem.
  • TUI og Ving tilbyr lignende flypriser, og du kan også finne billige reiser med hotell i august.

Har du sett deg lei av det norske sommerværet og begynt å lengte mot mer solsikre strøk?

Destinasjoner som Kreta, Kos og Rhodos i Hellas eller Bulgaria og Kypros kan du nå komme deg til for prisen av en porsjonspizza på restaurant eller et par halvlitere.

Flere av de store reiseoperatørene har nå dumpet prisene fra Norge til Syden.

Dette er billigst

Enveisbilletter til Syden er noe av det som er aller billigst, og rimeligst i klassen er Apollo med god tilgjengelighet på billetter ned i 199 kroner.

– Det er nok ikke alle som vet at vi selger kun flyseter, men der er det muligheter for å gjøre kupp, sier Beatriz Rivera fra Apollo.

Bilde av Beatriz Rivera Beatriz Rivera

Nordisk kommunikasjonssjef i Apollo

Rivera forteller at selskapets flybilletter er relativt populære til den spanske solkysten, hvor mange har ferieleilighet.

Det er mer uvanlig at nordmenn kjøper «bare flybilletter» til eksempelvis Santorini.

– Stadig flere får øynene opp for disse flybillettene. Vi flyr direkte fra mange flyplasser i Norge og etterstreber alltid å ha fulle fly. Da kan man se slike prisnivåer, forteller Rivera.

Man finner de lave prisene fra en rekke flyplasser i Norge. Per nå finnes det enveisbilletter til under 200 kroner fra disse destinasjonene:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Trondheim
  • Haugesund
  • Ålesund
  • Sandefjord
  • Kristiansand
  • Kristiansund

Enveisbillettene gjelder fra 1. august og ut måneden.

OBS: Prisene kan endre seg kontinuerlig.

Flysmart24 omtalte prisene først.

Overkapasitet til Syden

Årsaken til de billige enveisbillettene er etter alle solemerker at selskapene må opprettholde stor kapasitet mot slutten av ferien, for å hente hjem alle nordmennene som skal hjemover.

Etterspørselen etter å dra til Syden mot slutten av ferien er derimot noe mer skrantende – og dermed kjører selskapene prisene til bunns i håp om å unngå tomme fly til sydendestinasjonene.

Les også: Ikke regn med sol med det første

Flere selskaper med lignende tilbud

TUI og Ving har lignende priser som Apollo, og tilbyr enveisbilletter til Syden for henholdsvis 500 og 1000 kroner. Hos begge operatørene finner du billetter med avreise fra slutten av juli og utover i august.

 Ingrid Bjørndal Farestvedt / VGAlbania trekkes stadig frem som en budsjettvinner. Nå finner imidlertid gode tilbud til de klassiske middelhavsdestinasjonen nordmenn hvalfarter til år etter år. Foto: Ingrid Bjørndal Farestvedt / VG

Det er imidlertid verdt å bemerke at turen fortsatt kan bli kostbar, siden du nødvendigvis blir nødt til å finne overnatting og flybilletter hjem igjen på egen hånd.

Enveisbilletter med rutefly fra Syden til Norge når «alle» skal hjem i august er vanligvis relativt kostbare hos SAS, Norwegian og andre flyselskaper.

Restplassbillettene med «kun fly» inkluderer heller ikke innsjekket bagasje, mat og lignende tilleggstjenester, så det vil du eventuelt også måtte legge ut ekstra for.

Glohett

En svak krone gjør også at ferien kan bli dyrere enn man tror, hvis man ikke passer på å regne ut hva ting koster med dagens kurser.

Har du likevel lyst til å komme deg til varmere strøk, er det nå flere kuppmuligheter, ifølge turoperatørene.

Det kan også være flere ting å ta hensyn til i ferieplanleggingen: Temperaturene blir skyhøye i Sør-Europa fremover, der det er hetebølge.

Myndigheter i flere byer i Sør-Europa og på Balkan har iverksatt tiltak for å ivareta innbyggerne, spesielt den eldre befolkningen, og har blant annet foreslått brannfly for å bekjempe skogbranner i Sør-Italia og Nord-Makedonia.

Les mer om det her.

Kommer deg til Syden og hjem igjen for under 1000-lappen

Fra de største lufthavnene er det også mulig å skaffe seg billetter tur-retur til en rekke sydendestinasjoner for i underkant av 1000-lappen.

De tre store reiseoperatørene tilbyr alle billetter i dette prissjiktet til de klassiske sydendestinasjonene ved Middelhavet.

– Jeg blir deprimert av å se ut vinduet, sier Beatriz Rivera fra Apollo på telefon til VG i striregn og forteller at trykket begynner å øke i august.

Det er i juli nordmenn helst skal reise forteller hun, og sier at det åpner for kupp i skiftet mellom høy etterspørsel i juli og lavere etterspørsel i august.

Fly og hotell for under 3500 per person

Vil du ha en god, gammel pakkereise med fly og hotell til Syden er det mulig å finne tilbud dersom du kan vente til midten av august.

En rask sjekk hos reiseportalen Restplass.no viser at du kan finne rimelige restplasser med minimum trestjerners hotell neste måned.

  • 24. august kommer du deg til Alanya, Tyrkia for 3345 kroner fra Oslo med Ving.
  • 14. august kommer du deg til Varnakysten, Bulgaria for 3545 kroner fra Trondheim med Ving.
  • 10. august kommer du deg til Peloponnesos, Hellas for 3945 kroner fra Oslo med Apollo.

Eksemplene viser prisen per person.

Bilde av Claes PellvikClaes Pellvik

Kommunikasjonssjef i Ving

Hvis du ser disse prisene og blir fristet til å legge sydenferien til august, i siste liten, er du ikke alene.

– Vi har doblet salget i august, og ser betydelig større pågang i år enn tidligere år, forteller Claes Pellvik fra Ving.

Han forteller at august tradisjonelt har vært en relativt svak periode i Norge, til tross for at det i mange europeiske land er den største feriemåneden.

Han peker på to årsaker som kan ligge bak den store økningen av bestillinger i august:

– Det skyldes nok det litt ustabile været og at det har vært vanskelig å finne ledige plasser i juli, hvor etterspørselen har vært veldig høy.

Fristet til å dra på tur? Ikke gjør denne tabben:

Read Entire Article