Prime synker i pris nok en gang: – Ødeleggende

1 month ago 19



Prime energidrikk hadde sin storhetstid for et år siden. Nå selges varen til under fem kroner i butikkene.

 Magnus Nøkland/ TV 2
SELGES BILLIG: Energidrikken ble solgt for over 150 kroner i fjor, men er nå helt nede på en krone. Foto: Magnus Nøkland/ TV 2

Publisert 21.07.2024 13:53

Få produktlanseringer har fått like stor oppmerksomhet i Norge som da Prime kom til landet. YouTube-stjernene Logan Paul og KSI fikk hele Presse-Norge med seg på lanseringsshowet.

Da ble energidrikken revet ut av butikkhyllene i rekordfart. På kort tid ble flaskene utsolgt. 

Knappheten og interessen skapte lange køer og prisene skjøt i været. Folk solgte til og med flaskene på Finn.no til ekstreme priser. 

Da kostet én flaske energidrikk 150 kroner i norske butikker. 

 Fredrik Kirkevold / TV 2
LAVE PRISER: Etterspørselen på Prime har aldri vært lavere, her selges energidrikken til 1 krone i Coop Extra i Borggata. Foto: Fredrik Kirkevold / TV 2

Nå kan man sikre seg Prime på billigsalg i flere butikker. Blant annet i Coop Extra selges varene til ekstremt lave priser. 

En krone

I Coop Extra på Grønland i Oslo selges Prime energidrikk til to kroner, og i Borggata selges varen til kun en krone. 

– Dette er snakk om lokale aktiviteter og kan ha sammenheng med at det er et parti og en variant som er i ferd med å gå ut på dato, sier kommunikasjonsdirektør Harald Kristiansen i Coop. 

Coop har altså ikke en sentral kampanje på Prime. Det er de enkelte butikkene har satt ned prisene. 

Kristiansen mener noe av grunnen til den dalende interessen kan være at Prime ikke nådde opp til alles forventninger. 

– Produktet ble hausa noe voldsomt opp i sosiale medier, men etter at folk fikk smakt produktet så har salget av noen varianter gått ned, sier kommunikasjonsrådgiver Harald Kristiansen i Coop. 

Produktet selges fortsatt i Coop og Prime er en del av sortimentet i flere av kjedene deres. 

– Ødelegger merket 

– Butikksjefene og merkepersonene ødelegger hele merket, sier Tom W. Andreassen, økonomiprofessor ved Norges handelshøyskole (NHH). 

Han er overbevist om at det å dumpe prisene så lavt som dette vil ha en negativ konsekvens på produktets eget merke og levetid i butikkene. 

– Tilliten til produktet blir borte, sier han og forklarer ytterligere: 

 Odd Mehus
ØDELAGT: Tor Wallin Andreassen mener varen vil forsvinne fra butikkhyllene om kort tid. Foto: Odd Mehus

– Et produkt som er priset veldig høyt forbinder man med høy kvalitet. Det samme gjelder hvis et produkt er priset veldig lavt, da får det lavere kvalitet. 

Andreassen mener at på lik linje som i motebransjen, vil varer i butikkbransjen dø ut om interessen eller «hypen» forsvinner.

For dagligvarekjedene derimot er det viktigere å forsøke i ytterste grad å selge varen.

– Professoren vet best hvordan dette henger sammen på markedsføringsnivå, men for oss handler det om å få solgt ut varene i stedet for å kaste dem. Det ønsker vi ikke, sier Harald Kristiansen. 

Tas ut av butikk

Ikke alle dagligvarekjedene velger å fortsette å selge Prime i butikkene. 

Rema 1000 har nemlig valgt å fjerne produktet fra sortimentet. 

– Vi så at salget var stort i starten og at kunden satte pris på at vi kunne tilby varen. Vi meldte derimot ut varen fra vårt nasjonale sortiment i mai fordi vi solgte for lite av den, sier Line Aarnes, kategori- og innkjøpsdirektør. 

 Sigve Bremer Mejdal / TV 2
STOR «HYPE»: YouTube-stjernene Logan Paul og KSI fikk stor berømmelse da de promotere drikken «Prime Hydration» i Norge. . Foto: Sigve Bremer Mejdal / TV 2

Fortsatt interesse

Kine Søyland, kommunikasjonsrådgiver i NorgesGruppen mener likevel at varen ikke burde kastes ut av butikkene helt ennå. 

– Så lenge det fortsatt finnes et marked for det vil vi fortsette å selge det, og det gjelder alle produkter. 

– Mener du at det fremdeles er et marked for Prime? 

– Ja, det er fremdeles et marked. Ved å fortsette å ha produktet i butikk er den største risikoen at vi må kaste produktene, sier Søyland.

Det er Coop enig i. 

– Noen kunder ønsker produktet. Men salget har vært litt lavere enn forventet og da ender det på billigsalg, og det er bra for de som liker disse variantene, sier Kristiansen. 

TV 2 har i forbindelse med denne artikkelen forsøkt å komme i kontakt med Congo Brands, som produserer Prime, uten å lykkes.

Read Entire Article