Politiet: Svært farlig narkotisk stoff påvist hos et barn i Tromsø

1 month ago 20



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

  • Politiet: Svært farlig narkotisk stoff påvist hos et barn i Tromsø

    Stoffet skal være etonitazen – et kunstig opioid som er 100 ganger mer potent enn morfin, skriver politiet i Troms i en pressemelding.

    – Ved inntak er det stor fare for livstruende forgiftning, respirasjonsstans og død, heter det,

    Tilfellet som nå er oppdaget i Tromsø, gjaldt et barn under 15 år. Vedkommende fikk behandling på sykehuset og overlevde.

    – Vi er bekymret for at barn og unge kommer i kontakt med stoffet, og ber foreldre og andre være spesielt oppmerksomme, sier seksjonsleder Lars Lindén ved Tromsø politistasjonsdistrikt.

    Stoffet kan opptre i ulike former som blant annet pulver, tabletter, nesespray.

    – Vi vet pr. nå ikke hvilken form dette stoffet er inntatt i. Samtidig ønsker vi å be de som allerede er rusbrukere om å være spesielt forsiktige. Stoffet kan være blandet opp i andre rusmidler som f.eks. heroin, sier overlege Lena Aronsen ved UNN.

    Politiet og Universitetssykehuset i Nord-Norge oppfordrer de som har opplysninger om dette stoffet om å tipse politiet på 02800.

  • Bjørn Egil Halvorsen

    9 min

    VG: Tog med 110 passasjerer står fast ved Vestfossen

    Toget har stått stille i halvannen time, bekrefter operatør GoAhead til VG.

    Stansen skyldes tekniske problemer. Bane Nor er på plass for å se på feilen.

    Toget var på vei til Oslo S fra Stavanger. Reisende på Sørlandsbanen og Gardermobanen (Kongsberg-Eidsvoll) må påregne forsinkelser, skriver Bane Nor i en trafikkmelding.

  • Russland hevder vestlig etterretning hjalp Moskva-terrorister

     Dmitrij Serebrjakov / AP / NTB

    Ambulanser utenfor konsertlokalet i Moskva fredag. Væpnede menn gikk til angrep mot lokalet og drepte 139 mennesker. IS har tatt på seg ansvaret, men Russland hevder Ukraina og vestlige etterretningstjenester var involvert. Foto: Dmitrij Serebrjakov / AP / NTB Foto: Dmitrij Serebrjakov / AP / NTB

    Vestlige etterretningstjenester hjalp angriperne som sto bak angrepet mot et konserthus i Moskva fredag der 139 mennesker ble drept, hevder Russland.

    Sjef Aleksandr Bortnikov for den russiske sikkerhetstjenesten FSB hevder at gjerningsmennene hadde planer om å dra til Ukraina, der de skulle bli tatt imot som helter.

    – Jeg skal la dere få vite en liten hemmelighet: De var på vei til å bli tatt imot som helter på den andre siden, sier Bortnikov i kommentarer som er gjengitt av flere russiske medier.

  • Reis-rabatten på Ruter beholdes ut året, men blir halvert

     Gorm Kallestad / NTB

    Reis-billetten i sone 1 i Oslo, som gir reisende billigere enkeltbilletter jo mer de reiser, blir dårligere. Fram til i dag har den vært i snitt 20 prosent, mens den nå blir 10 prosent, ifølge en beslutning fra fylkeskommunene Oslo og Akershus. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB

    Reis-rabatten på Ruter i Oslo og Akershus, som gir reisende billigere enkeltbilletter jo mer de reiser, videreføres ut året, men rabatten blir dårligere.

    Det er klart etter at Oslo kommune og Akershus fylkeskommune tirsdag klarte å forhandle fram en løsning på Reis-floken, melder NRK.

    – Dette er en gledelig dag for de reisende i hele Ruter-systemet, sier fylkesråd for samferdsel i Akershus, Håkon Snortheim (H), til rikskringkasteren.

    Det er imidlertid ikke sikkert at reisende i hovedstaden er enige

  • Forsikringsselskap tilbyr ansatte å bytte helligdager

     Berit Roald / NTB

    Mens mange nyter noen fridager i påsken, velger andre å bytte dem bort i andre religiøse fridager. Dette er en ordning som i år testes ut hos If i hele Norden. Foto: Berit Roald / NTB Foto: Berit Roald / NTB

    Forsikringsselskapet If tilbyr ansatte å bytte tre offentlige norske helligdager mot dager som passer bedre med deres religion.

    Det gjelder blant annet langfredag og andre påskedag, heter det i en pressemelding fra selskapet. Ordningen er ny av året og gjelder for hele Norden. Fordelen for selskapet er at de da kan holde hjulene i gang også disse dagene, heter det.

    Arbeidet med å få godkjent beslutningen ut fra både forretningsmessige og juridiske perspektiver, skjedde i 2023. Da ble det også ført forhandlinger om lokale avtaler med fagforeningene.

  • Politiet ber om 17 års fengsel for drapet på May Irene Eliassen

    Politiet ber om 17 års fengsel for ektemannen som er tiltalt for å ha drept May Irene Eliassen (73).

    Aktor mener at ektemannen drepte kona med forsett. Selv hevder han at han hjalp henne med å ta sitt eget liv, skriver VG.

    – Det var ikke noe selvmord, men et drap, sa aktor Ole Andreas Aftret da han la ned påstand om straff på 17 års fengsel.

    I retten har mannen i 60-årene innrømmet at han skaffet til veie en dødelig dose med tabletter, ifølge VG.

    Ifølge tiltalen skal mannen ha gitt den 73-årige kona mat eller drikke som var iblandet pulveriserte tabletter som inneholdt morfin, alprazolam og klonazepam.

    Eliassen ble funnet død i en bolig i Bjugn i Ørland kommune i Trøndelag den 29. juni i fjor.

  • Person fraranet luksus-lue på Skøyen

    To personer er pågrepet for lueran på Skøyen i Oslo. Ingen ble fysisk skadd, ifølge politiet.

    Politiet opplyste først at det ble brukt kniv under ranet, men ingen kniv er blitt sett, viste det seg.

    – Fornærmede hadde ikke sett kniven, men ble truet i ord og handling, opplyser politiet.

    – Politiet har pågrepet to personer mistenkt for gjerningen. Vi fant ikke kniv på dem under ransaking. Ingen er fysisk skadd. De pågrepne er de samme personene som tidligere i dag ble anmeldt for besittelse kniv i se

  • Bil kjørte i motsatt kjørefelt på E16 inn mot Gardermoen

    Politiet i Oslo melder om en bil som kjørte i motsatt kjørefelt på E16 inn mot Gardermoen.

    Bilen ble stanset av en politipatrulje.

    Føreren, en mann i 70-årene fikk førerkortet beslaglagt, opplyser politiet.

  • «Makta» sikret seg flest Gullruten-nominasjoner

    «Makta»-regissør Yngvild Sve Flikke er nominert til beste regi drama i Gullrutens fagprisutdeling, der NRK-serien høstet flest nominasjoner – i alt elleve.

    «Makta»-regissør Yngvild Sve Flikke er nominert til beste regi drama i Gullrutens fagprisutdeling, der NRK-serien høstet flest nominasjoner – i alt elleve. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

    Med 11 nominasjoner til Gullrutens fagpriser ble det en virkelig maktdemonstrasjon av NRK-suksessen «Makta».

    Blant andre sikret Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin Grue seg en nominasjon i kategorien beste manus til et drama, mens Yngvild Sve Flikke er nominert til beste regi i dramakategorien.

    Også de tidsriktige rekvisittene til serien om Gro Harlem Brundtlands maktkamp på 70- og 80-tallet, så vel som sminke og kostyme, høstet nominasjoner i fagkategoriene – i tillegg til beste foto, klipp, lyddesign, produksjonsdesign/scenografi, samt originalmusikken.

    Det skal deles ut 27 priser under Gullrutens fagprisutdeling, som går av stabelen på Rockefeller i Oslo 15. april.

  • Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla blir korrupsjonsjeger

     Beate Oma Dahle / NTB

    Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla tar på seg et nytt verv som korrupsjonsjeger. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle / NTB

    Gerd-Liv Valla, som tidligere var leder i Landsorganisasjonen i Norge (LO), har fått et nytt verv som korrupsjonsjeger i en alder av 76 år.

    Valla er nyvalgt styreleder i Fair Play Bygg i Oslo og omegn, en organisasjon hvor arbeidstager- og arbeidsgiversiden har gått sammen for å bekjempe korrupsjon og arbeidslivskriminalitet, melder VG.

    Opprinnelig hadde 76-åringen tenkt hun skulle lenge seg tilbake og slappe av, men jobben ble for fristende.

    – Men noe så spennende kunne jeg ikke si nei til, sier hun til avisen.

    Valla var LO-leder fra 2001 til 2007. Før det var hun blant annet justisminister i Jagland-regjeringen og nestleder i LO og LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag.

  • David Vojislav Krekling

    11:37

    Mistenkelig dødsfall i Steinkjer

    En person er funnet død på en adresse i Steinkjer. Dødsfallet anses som mistenkelig. Det melder Trønderavisa.

  • Julian Assange får mulighet til å anke utlevering

    Wikileaks-grunnlegger Julian Assange kan anke avgjørelsen om at han skal utleveres til USA, har domstolen High Court i London avgjort, melder Reuters.

    Julian Assange (52) har forsøkt å hindre utleveringen, og anket en utleveringsordre som Storbritannias daværende innenriksminister Priti Patel signerte i 2022.

    Men kjennelsen gir ikke noe endelig svar på hva som vil skje.

    Domstolen har besluttet å utsette behandling av saken i tre uker, i påvente av at USA legger fram «tilfredsstillende lovnader» om at Assanges ytringsfrihet skal bli beskyttet, og at han ikke skal få dødsdom om han blir dømt. Dersom han blir utlevert til USA, risikerer han å bli tiltalt for spionasje.

    Siktelsen dreier seg om Wikileaks' publisering i 2010 av de hemmelige dokumentene om USAs krigføring. Også et videoopptak av to journalister som ble drept i et amerikansk helikopterangrep, ble publisert.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 07.01.2024 22:47

Read Entire Article