Politiet om pågrepet knivmann: – Sannsynlig at siktelsen utvides

2 weeks ago 19



Den pågrepne mannen vil fremstilles for en prejudisiell undersøkelse torsdag. – Det er trygt for osloborgere å nyte sola, sier politiet.

 Jonas Been Henriksen/TV 2
DRAMA: Politiet kartlegger antall fornærmede etter at en mann løp etter flere med kniv i Oslo sentrum onsdag kveld. Foto: Jonas Been Henriksen/TV 2

Publisert 02.05.2024 10:39 Sist oppdatert 8 minutter siden

En mann er siktet for både grove trusler og ett tilfelle av kroppskrenkelse, etter at han onsdag kveld løp etter flere i området ved Nationaltheatret og Slottet i Oslo sentrum. Det bekrefter politiet torsdag. 

– Vi jobber med saken nå, for å kartlegge om siktelsen skal utvides. Det er ganske sannsynlig at den vil bli utvidet, men per nå er han siktet for kroppskrenkelse og grove trusler. 

Det er foreløpig tre fornærmede i saken, men også dette kan endre seg i takt med at saken etterforskes videre. 

Skyldes trolig misforståelse

TV 2 snakket onsdag kveld med en av de fornærmede, som forklarte at en misforståelse mellom dem og den siktede utløste knivangrepet. Dette bekrefter politiet torsdag. 

– Vårt inntrykk er foreløpig at det er en misforståelse på Nationaltheatret mellom siktede og de tre guttene som oppholdt seg der. Siktede har misforstått noe og ting har utartet seg seg derfra, forteller politiadvokat Selnes. 

Politiet bekreftet onsdag at mannen er kjent for politiet fra tidligere, og ønsket å undersøke om hendelsen kunne kobles til psykiatri eller rus. Dette arbeidet fortsetter torsdag. 

– Han fremstilles i dag for en prejudisiell undersøkelse, men jeg ønsker ikke å gå noe mer inn på hans helse utover det, sier Selnes. 

Ønsker avhør

Etter at politiet har fått svar på undersøkelsen, vil de ta stilling til om mannen skal fremstilles for varetekt. Politiet ønsker også å avhøre siktede torsdag, dersom han er i stand til dette. 

 Terje Pedersen
FORSVARER: Berit Reiss-Andersen har foreløpig lite å si om saken. Foto: Terje Pedersen

– Undersøkelsen vil være avgjørende for dette, og det foreløpig for tidlig å si noe om varetekt. Vi ønsker også å avhøre ham og høre hans side av historien, sier politiadvokaten. 

Mannen har fått oppnevnt Berit Reiss-Andersen som sin forsvarer. TV 2 snakket med advokaten kun en halvtime etter at hun har blitt oppnevnt, og Andersen har derfor lite å si om saken. 

– Jeg har ingen kommentar, sier Reiss-Andersen til TV 2. 

Trygt i sola

Politiet har fått flere henvendelser fra vitner onsdag kveld. I tillegg er det innhentet videoovervåkning fra området, som politiet nå går gjennom. 

– Det vil gi oss en god oversikt over hendelsesforløpet, mener Selnes. 

 Jonas Been Henriksen/TV 2
BESLAG: Politiet beslagla to kniver etter hendelsen. Foto: Jonas Been Henriksen/TV 2

Mannen ble pågrepet midt i sentrum med to kniver og politiet erkjenner at hendelsen hadde et stort skadepotensiale. Likevel er Selnes klar på at Oslo er et trygt sted å oppholde seg.

– Politiet ser på dette som en unntakshendelse. Det er en akutt situasjon som har oppstått, men det er helt trygt for osloborgere å nyte solen, avslutter politiadvokaten. 

Read Entire Article