Politiet har problemer med nødnummeret 112

1 month ago 22



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Politiet har problemer med nødnummeret 112

    Politiets nødnummer er rammet av en feil som gjør at publikum ikke kommer fram til politiet når de ringer 112. Feilen rammer hele landet.

    Ifølge politiet i Nordland kommer samtalene inn, men de kan ikke besvares, eller så blir de brutt. Det arbeides med feilsøking.

    – Feilen har kanskje vart en halvtimes tid, sier operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til NTB klokken 21.15.

    Folk som vil ha kontakt med politiet blir bedt om å benytte 02800, også ved akutte henvendelser.

Ifølge politiet skaffet mannen seg tilgang til ulike brukerkontoer på Amazon. Ved å logge seg inn på disse, har han reklamert på varer og på den måten fått refundert penger.

Ifølge politiet skaffet mannen seg tilgang til ulike brukerkontoer på Amazon. Ved å logge seg inn på disse, har han reklamert på varer og på den måten fått refundert penger. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB

En mann i 30-årene fra Troms er siktet for å ha svindlet netthandelgiganten Amazon for opptil 10 millioner kroner over en periode på åtte år.

Det var amerikanske FBI som tipset norsk politi om mannen, som nå er siktet for grovt bedrageri og grov hvitvasking, melder Nordlys og NRK.

Ifølge politiet skaffet mannen seg tilgang til ulike brukerkontoer på Amazon. Ved å logge seg inn på disse, har han reklamert på varer og på den måten fått refundert penger.

Kluge sier til NRK at politiet er sikre på at mannen mottok minst 6,5 millioner kroner i form av kryptovaluta og andre former for betalingstjenester på nett.

Han mener det er sannsynlig at det bedratte beløpet på Amazon er høyere enn som så og anslår at det kan være opp mot 10 millioner kroner.

  • Mia Christin Sætre Størksen

    20:21

    Åtte til sykehus etter lynnedslag i Sverige

    Lynnedslaget skal ha skjedd under en fotballtrening i Lidingö.

    Til sammen skal åtte personer være sendt til sykehus, ifølge SOS Alarm. Skadeomfanget på fem av personene er ukjent.

    To av dem er bevisstløse, sier Lars Lindberg ved redningstjenesten. Tilstanden deres blir beskrevet som alvorlig.

    Ulykken skjedde ved 19-tiden da et tordenvær kom inn over området. Lyn slo også ned i et tre i nærheten som begynte å brenne.

  • Adan Hassan Tassamma

    19:35

    Advokatfirma anmelder Oslo-politiet og to betjenter

    Advokatfirmaet Barneadvokatene har anmeldt to politibetjenter og Oslo politidistrikt ved politimesteren. Grunnen er det de kaller «tortur mot barn» etter at en åtte år gammel jente ble hentet med makt fra sin mor i forbindelse med en samværssak.

    NRK meldte saken først.

    – Politiet har etter min mening brutt straffelovens bestemmelser om tjenestefeil, misbruk av offentlig myndighet og tortur, sier advokat Thea Totland i en pressemelding.

    Totland representerte den ene av foreldrene i barnesaken.

    Saken

  • Flytter Høiby-etterforskningen

    politiinspektør Henriette Taxt Røstadli

    politiinspektør Henriette Taxt Røstadli Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

    Oslo-politiet bekrefter at de flytter etterforskningen av Marius Borg Høiby til Avsnitt for seksuallovbrudd og vold i nære relasjoner ved Sentrum politistasjon.

    Kronprinsesse Mette-Marits 27 år gamle sønn er siktet for kroppskrenkelse, trusler og skadeverk.

    Bakgrunnen er hendelse som involvert en kvinne i en leilighet på Frogner natt til søndag 4. august. Etter pågripelsen ble han satt i arrest, men ble løslatt etter et døgn.

    – Det er i henhold til intern rutine og etterforskes videre der. Siktelsen mot ham er ikke endret, sier politiinspektør Henriette Taxt Røstadli til Aftenposten om flyttingen av etterforskningen.

    Politiadvokat Andreas Kruszewski bekrefter til Aftenposten at han er ny påtaleleder i saken.

    Høiby er nå i Italia, og det er ikke planlagt nye avhør av ham den neste uken, opplyser politiet.

  • Adan Hassan Tassamma

    18:19

    Politiet: Kongelige kan bli avhørt etter hvert

    Tirsdag kveld denne uken forklarte Marius Borg Høiby seg for første gang, men hverken politiet eller forsvarer Øyvind Bratlien har ønsket å kommentere hva som ble sagt i avhør.

    Han er siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler.

    Nå bekrefter politiet at det kan bli aktuelt å avhøre andre medlemmer av kongefamilien.

    – Det er en fortløpende vurdering av om det er behov for det, men det er det for tidlig å si noe om, sier Henriette Taxt Røstadli, politiinspektør i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

  • 85-åring i retten for hatefulle ytringer på sykehjem

    En 85 år gammel mann fra Helgeland møtte torsdag i Helgeland tingrett, tiltalt for hatefulle ytringer mot en ansatt på et sykehjem.

    Ifølge tiltalen skal mannen ha kommet med flere grove uttalelser mot en ansatt på sykehjemmet. Mannen nektet straffskyld.

    Mannens forsvarer Tore Walle-Jensen, sier hans klient mener han ikke har sagt noe rettsstridig. Han mener saken kunne vært løst utenfor rettssystemet.

    – Hvis man tar hensyn til min klient, så mener jeg saken kanskje kunne vært løst med et forelegg.

    Holmen sier at det er gjort en vurdering om at denne saken skulle til domstolen for å få en full prøving, og hun understreker at politiet og påtalemyndigheten ser alvorlig på slike saker.

  • Tyskland vil skjerpe loven etter knivangrep

    Regjeringen i Tyskland vil skjerpe lovene og forby folk å bære kniv under offentlige sammenkomster og langdistansetog, opplyser innenriksminister Nancy Faeser.

    Angrepet under en festival i Solingen fredag, der en 26 år gammel syrisk mann knivdrepte tre mennesker og såret åtte andre, har rystet Tyskland.

    Regjeringen forslår nå å innføre forbud mot å bære kniv på festivaler, sportsarrangementer og andre offentlige sammenkomster.

  • Mia Christin Sætre Størksen

    17:50

    NRK: Næringstopp siktet for snikfilming

    Hendelsen skal ha skjedd under Arendalsuka. Arkivbilde.

    Hendelsen skal ha skjedd under Arendalsuka. Arkivbilde. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

    Ifølge NRK er en leder i en næringsorganisasjon siktet for seksuelt krenkende adferd under Arendalsuka.

    Mannen, som har en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon, skal ha plassert et skjult kamera på badet i leiligheten han delte med en politiker, to kolleger og en journalist.

    Ifølge de fornærmede var kameraet montert inne i en mobil høyttaler, som tilhører mannen.

    Advokat Alexander Nyheim Jenssen representerer den siktede.

    – Han er innstilt på å samarbeide med politiet, for å kunne avklare alle aspekter i saken, herunder legge alle kortene på bordet og erkjenne de faktiske forhold, skriver Jenssen i en uttalelse til NRK-

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 22.08.2024 18:16

Read Entire Article