Politiet bekrefter: Høiby har vært i avhør

1 month ago 18



Kronprinsesse Mette-Marits sønn har vært i avhør hos Oslo-politiet tirsdag kveld. Han er siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler.

Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Henriette Taxt Røstadli, har uttalt seg om saken til pressen så langt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Publisert: 27.08.2024 20:03 | Oppdatert: 27.08.2024 20:19

Politiet bekrefter at Marius Borg Høiby har vært i avhør tirsdag kveld, skriver politiinspektør Henriette Taxt Røstadli i en kort pressemelding fra politiets kommunikasjonsavdeling klokken 20.01 tirsdag kveld.

– Utover dette har vi ingen kommentarer, skriver hun videre.

– Han har vært i avhør i ettermiddag, men han er ikke ferdig avhørt. Vi tar sikte på nye avhør når det passer for alle parter, skriver Høibys forsvarer Øyvind Bratlien til Aftenposten.

Marius Borg Høiby (27) skulle egentlig avhøres sist torsdag, men det ble utsatt til denne uken. Årsaken til utsettelsen var at hans forsvarer var forhindret å stille.

Siktet for flere forhold

Han er siktet for kroppskrenkelse mot en kvinne og skadeverk i en leilighet på Frogner i starten av denne måneden.

Siktelsen er senere utvidet til også å gjelde trusler. Det skjedde etter at Aftenposten og VG publiserte lydopptak av telefonsamtaler mellom Høiby og fornærmede. Den fornærmede har vært i avhør.

– Høiby har ikke tatt stilling til den nye siktelsen. Jeg kan ikke si noe om det før han har gjort det. Det vil skje i et kommende avhør, sa Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, til Aftenposten fredag sist uke.

I ettertid har også to andre ekskjærester, Juliane Snekkestad og Nora Haukland, stått frem i sosiale medier og anklaget Høiby for fysisk og psykisk vold.

Disse forholdene skal ha funnet sted fra 2018 til 2022 og 2022 til 2023. Begge de to har status som fornærmet og vært inne til flere avhør. Disse sakene etterforsker politiet som mishandling i nære relasjoner.

Marius Borg Høyre er en del av den norske kongefamilien, men ikke det norske kongehuset. Han har dermed ingen offisiell tittel og er ikke i arverekken. Foto: Lise Åserud / NTB

Kronprins Haakon hadde han et møte med pressen mandag, der han ble spurt om siktelsen. Kronprinsen omtalte saken som alvorlig, og sa at han har tillit til at politiet og rettsvesenet håndterer saken på en god måte.

– Jeg kan ikke si noe direkte om saken. Det er bedre at advokaten svarer om den saken, sa kronprins Haakon og fulgte opp:

– Vi er opptatt av at alle involverte får god hjelp og støtte, at de har gode mennesker rundt seg, og det håper jeg at de har.

Høiby har sagt i en uttalelse at han over tid har slitt med psykiske utfordringer og rusproblemer, som han har fått behandling for tidligere. På spørsmål om hva kronprinsparet har kjent til av problemene, svarte kronprins Haakon:

– Vi står veldig tett på, vi har visst det Marius har fortalt oss, visst om en del av disse problemkompleksene. Jeg vil ikke gå i detaljer på det.

På spørsmål fra Aftenposten om medietrykket rundt Høiby og kongefamilien, svarte kronprinsen følgende:

– Det har vært en vanskelig tid.

Read Entire Article