Politiet åpner etterforskning mot Stavanger-ordfører

3 weeks ago 21



Sissel Knutsen Hegdal. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Publisert: 18.09.2024 08:14 | Oppdatert: 18.09.2024 08:28

Det opplyser advokaten hennes, Halvard Helle.

– Jeg kan bekrefte at politiet har orientert oss om at de vil se nærmere på regningene etter to middager som ble avholdt henholdsvis lørdag før kommunevalget i fjor og på selve valgkvelden. I tillegg skal politiet se nærmere på forholdene rundt et kontantuttak på kroner 5000 og en gave på kroner 3900. Beløpene utgjør samlet kroner 20.400.

Hun nekter straffskyld i saken, legger han til.

– Politiet har ikke funnet grunn til å etterforske de øvrige fem forholdene. Disse øvrige sakene er lagt til side fra politiets side.

Den 4. september slo en politisk bombe ned i Stavanger. Byens Høyre-ordfører, Sissel Knutsen Hegdal, gikk ut i Stavanger Aftenblad og sa at hun går av.

Grunnen var at hun hadde misbrukt litt over 50.000 kroner av partiets midler. De hadde gått til privat forbruk under valgkampen i 2023. Blant annet gikk pengene til familiemiddager, flybilletter og festivalpass.

Den 12. september meldte ordføreren seg ut av Høyre.

Ordfører Sissel Knutsen Hegdal er for tiden sykemeldt, og har søkt om fritak fra ordførervervet. Søknaden vil bli behandlet på neste bystyremøte i Stavanger, mandag 14. oktober.

Read Entire Article