Person alvorlig skadet etter å ha falt ned fra tre

1 month ago 27



  • Politiet advarer om livsfarlige tabletter i omløp

    Nitazen, en gruppe svært potente syntetiske opioider, er påvist i et beslag av tabletter i Trondheim. Nå advarer politiet mot det livsfarlige stoffet.

    – Vi vil advare om at man kan få i seg stoffet uten å være klar over det, siden nitazener ofte er maskert som annet opioid, ofte dolocontin eller oxymorphone. Dette gjør det vanskelig å gjenkjenne og svært vanskelig å dosere, skriver politiet i en pressemelding.

    Nitazen er en gruppe svært potente syntetiske opioider som kan være 100 til 1000 ganger

  • Koranbrenner i Sverige sier han vil søke asyl i Norge

     Fredrik Sandberg / TT / NTB

    Den irakiske koranbrenneren Salwan Momika sier han kommer til Norge. Momika er besluttet utvist fra Sverige. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

    Salwan Momika, som har gjennomført flere koranbrenninger i Sverige, sier han er på vei til Norge. Svenske myndigheter har besluttet å utvise ham.

    – Jeg er på vei til Norge. Sverige tar bare imot terrorister som bevilges asyl og gis beskyttelse, mens filosofer og tenkere blir utvist, sier han til Expressen.

    De har ført til omfattende kritikk mot Sverige fra blant annet Tyrkia, samt demonstrasjoner i en rekke muslimske land. Som følge av dem ble også trusselnivået hevet i Sverige.

    I oktober ble det besluttet at han skal utvises fra Sverige, men han ble gitt midlertidig oppholdstillatelse fram til april. Han er også gitt innreiseforbud i Sverige i fem år. Bakgrunnen for vedtaket om å utvise ham, er at han skal ha gitt uriktige opplysninger da han søkte om opphold.

  • Nestlé kaller tilbake barnesmoothie med eple, banan og jordbærsmak

    Nestlé Norge kaller tilbake Nestlé min Frukt Eple, Jordbær og Banan (90 g) etter funn av plantevernmiddelet spirotetramat.

    Tilbakekallingen gjelder smoothies med best før utgangen av 10/2024 H21:01 med lot-nummer L32790295 og L32800295.

    Spirotetramat er et godkjent plantevernmiddel i EU, men stoffet kan forårsake øyeirritasjon, allergisk hudreaksjon, luftveisirritasjoner og mistenkes å ha en negativ innvirkning på fertilitet og foster. Funnet av spirotetramat er ikke knyttet til akutt helsefare.

    Produktet er solgt til ulike butikker i Norgesgruppen, Coop-butikker og Rema 1000-butikker fra 30. oktober 2023 til 09. februar 2024.

  • Ny pågripelse etter skytingen på Tøyen

    Tirsdag kveld ble ytterligere en person pågrepet og siktet for forsøk på drap eller medvirkning til forsøk på drap i forbindelse med skytingen på Tøyen lørdag kveld.

    Det opplyser politiet i en pressemelding.

    Mannen er norsk statsborger, og politiet vil gjennomføre avhør av den siktede i dag.

    Den andre personen som er pågrepet i saken er fortsatt varetekstfengslet i Sverige. Politiet forventer at personen ankommer Norge torsdag. Det vil da bli gjennomført et avhør av personen.

  • Bjørn Egil Halvorsen

    11:36

    Japansk bleieprodusent satser på eldre fremfor babyer

    Synkende fødselsrate og en aldrende befolkning får japansk bleieprodusent til å tenke nytt.

    Firmaet Oji Holdnings vil nå trappe ned produksjonen av babybleier, og rette full fokus mot eldremarkedet, skriver BBC.

    Antall nyfødte gikk ned med mer enn fem prosent i fjor. Samtidig har Japan en av verdens eldste befolkninger. Hele 30 prosent er over 65 år.

    Markedet for voksenbleier i Japan skal være verdsatt til mer enn 20 milliarder norske kroner.

  • Kreml: Russland og Mali enige om å knytte tettere bånd

     Valerij Sharifulin / Sputnik, Kreml Pool Photo via AP / NTB

    Russlands president Vladimir Putin vil ha et enda tettere samarbeid med Mali, ett av flere vestafrikanske land som den siste tiden har styrket forholdet til Russland på bekostning av forholdet til USA, Frankrike og andre vestlige land. Foto: Valerij Sharifulin / Sputnik, Kreml Pool Photo via AP / NTB

    Russlands president Vladimir Putin og Malis juntaleder har snakket sammen i telefonen og blitt enige om tettere bånd mellom de to landene, ifølge Kreml.

    Mali har de siste årene blitt en av Russlands nærmeste allierte i Afrika, blant annet med utplassering av leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen.

    Ifølge onsdagens uttalelse har Putin og general Assimi Goïta blitt enige om å samarbeide tettere både i kampen mot terror, jordbruk, energi og gruvedrift. Her står det også at Goïta takket Putin fo

  • Gigantsteiner raste ned på fotballbanen i Vaksdal

     Vaksdal kommune / NTB

    Natt til onsdag raste to steiner ned på fotballbanen i Vaksdal. Foto: Vaksdal kommune / NTB Foto: Vaksdal kommune / NTB

     Vaksdal kommune / NTB

    Raset i Vaksdal skjedde like etter klokken halv fire onsdag morgen. Foto: Vaksdal kommune / NTB Foto: Vaksdal kommune / NTB

    Et ras førte til at to kjempesteiner braste ned på fotballbanen i Vaksdal i Vestland grytidlig onsdag morgen. Ordføreren er glad raset skjedde på natten.

    – Jeg er veldig glad for at dette skjedde på natten og at det ikke var noen i nærheten. Det må vi bare være glade for, sier ordfører Hege Eide Vik til VG.

    Det kraftige steinraset gikk like etter klokken fire på morgenen. Steinene som endte opp på fotballbanen veier rundt 270 tonn, ifølge brannkoordinator Brede Tjønneland i Vaksdal Brannvern, som avisen Vaksdalposten har snakket med.

    Fotballbanen, som normalt er svært populær, er stengt etter raset. Det er også veiene inn til området. Geolog er varslet.

    – Jeg synes det er leit at aktiviteten på fotballbanen må utsettes. Det er et aktivt miljø for fotball her, og en idrettsplass som er mye i bruk, sier Vik til VG.

    Det er ikke klart hvor lenge området vil være stengt.

  • Mann i 30-årene døde etter kajakktur

    En mann i 30-årene døde i natt etter en kajakkulykke tirsdag kveld.

    Det melder politiet i en pressemelding. Tirsdag kveld søkte politiet og redningsmannskapet etter en person som ikke var kommet hjem etter en kajakktur i Kinn kommune.

    Personen ble funnet livløs i sjøen klokken 19:15 og fraktet til Haukeland sykehus med redningshelikopter.

    Avdødes pårørende er varslet.

  • Uendret rente i Sverige - varsler tre kutt

    Riksbanken holder styringsrenta uendret på 4 prosent, men venter tre rentekutt de neste tolv månedene, ifølge TT.

    Rentenivået er det høyeste i landet siden 2008. Beslutningen var i tråd med forventningene.

    Riksbanken venter tre rentekutt innen ett år, ifølge en ny prognose.

  • Sveits gir grønt lys til Easee-ladere

     Terje Pedersen / NTB

    Sveits gir grønt lys for salg av ny Easee-lader. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: Terje Pedersen / NTB

    Sveits aksepterer ny dokumentasjon fra elbilladerselskapet Easee, og salget av ladebokser kan dermed fortsette i landet.

    Det sveitsiske tilsynsorganet for markedsovervåking (Esti) fattet beslutningen 14. mars, akkurat ett år etter at det ble innført salgsforbud for Easee Home og Easee Charge i Sverige.

    Årsaken var at svenske tilsynsmyndigheter opplyste i februar at de mente produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner.

    Flere europeiske land valgte å gjøre egne undersøkelser av laderne etter det svenske forbudet. Sveits er det første landet som har konkludert i saken etter å ha gjennomgått ny teknisk dokumentasjon.

    – Dette er en svært gledelig nyhet og det er en bekreftelse på at produktene nå har dokumentasjon som samsvarer med myndighetenes krav, sier direktør Erik Færevaag i Easee i en pressemelding.

  • Mann funnet død i sunket båt i Molde

     Redningsselskapet / NTB

    «Det Norske Veritas II» bisto i det omfattende søket etter den savnede fiskeren i Romsdalsfjorden. Båten ble funnet sunket natt til onsdag, og noen timer senere bekreftet politiet at en person ble funnet død i rorhuset. Foto: Redningsselskapet / NTB

    En mann er funnet død i førerhuset på båten som ble funnet på 100 meters dyp utenfor Molde tidlig onsdag morgen.

    – I forbindelse med båten som ble funnet på 100 meters dyp, er det også gjort funn av en person inne i rorhuset. Pårørende er orientert om dette. Det blir nå lagt en plan for å hente personen opp fra båten, skriver politiet.

    Det har pågått en større leteaksjon rundt øyer, holmer og landområder utenfor Molde siden tirsdag kveld, da en eldre mann ikke kom hjem fra fisketur.

    Båten hans ble funnet på rundt 100 meters dyp i leteområdet ved øya Sekken i 3-tiden natt til onsdag.

    Mannen dro på fisketur tirsdag morgen, og det var hans pårørende som varslet politiet da de ikke lyktes med å få kontakt med ham.

  • Read Entire Article