Partene i Sudan sier ja til å åpne ruter for nødhjelp

1 month ago 38



USAs spesialutsending for Sudan, Tom Perriello, i midten, leder for den sveitsiske delegasjonen, Sibylle Obrist, til venstre, og leder for den saudiarabiske delegasjonen, Ali bin Hassan Jafar, deltar på en pressekonferanse i etterkant av et flere dager langt møte for å forsøke å få til en våpenhvile i Sudan. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB

De stridende partene i Sudan har gått med på å gi trygg humanitær tilgang til den krigsherjede nasjonen via to ruter.

fredag 23. august kl. 19:43

Det opplyser landene som har arrangert samtaler mellom partene i Sveits fredag.

Den blodige krigen i Sudan har ført til en humanitær katastrofe. Striden står mellom hæren i landet, under ledelse av Abdel Fattah al-Burhan, og RSF-militsen, som ledes av krigsherren Mohamed Hamdan Dagalo.

Det har siden 14. august vært arrangert samtaler i Sveits med sikte på å dempe lidelsene og oppnå en varig stans i kampene. Det siste har så langt ikke lykkes.

USA har hatt en rolle i samtalene, og Saudi-Arabia og Sveits har vært vertskap sammen med Den afrikanske union, Egypt, De forente arabiske emirater og FN.

En delegasjon fra RSF reiste til Sveits, men den sudanske hæren var misfornøyd med formatet og deltok ikke, selv om de var i telefonisk kontakt med meglerne.

Publisert: 23.08.24 kl. 19:43Oppdatert: 23.08.24 kl. 19:43

Relaterte emner

Read Entire Article