Palestina-freden kommer ikke av seg selv

1 month ago 17



Over 40.000 er nå døde i Israels pågående folkemord i Palestina. Hvor mange må det være før det er nok?

Foto: Ramadan Abed / Reuters

Det makabre svaret er at Israels høyreekstreme regjering vil ikke gi seg før alle palestinerne er fordrevet.

Helt siden den israelske staten ble dannet, så har målet vært å fordrive en stadig større del av den palestinske befolkningen, helt til det ikke er noen igjen. Det vises tydelig ved at Israel har valgt å ikke ha noen internasjonalt anerkjente grenser: dets territorium skal uansett forstørres. Det som imidlertid er nytt av det siste året er brutaliteten. Apartheid-politikken, hvor palestinerne var forvist til å leve som en underklasse i eget land, var ikke nok.

Israels krig mot det palestinske folket er den blodigste konflikten i moderne historie (Oxfam), og kan ikke forklares med noe annet enn at israelerne ikke ser på palestinerne som mennesker. Det er derfor Israels strategi for å sikre seg hele Palestina består av massedrap på sivile og bruk av sult som våpen. Det er derfor Israel jevner Gazas sykehus og skoler med jorden, og nekter nødhjelp å slippe inn. De vil frata palestinerne retten til å leve.

Norge hjelper Israel med denne makabre strategien på to måter: vi selger våpen til USA, vel vitende om at disse vil bli eksportert til Israel; i tillegg fortsetter Oljefondet å investere i selskaper som direkte eller indirekte hjelper Israel økonomisk. Det er få land som kan slå Israel militært så lenge det støttes av USA, men en full økonomisk (og kulturell) blokade vil kunne være like effektiv mot Israel i dag som den var mot apartheid-regimet i Sør-Afrika for snart fire tiår siden, til tross for at også dette fikk massiv støtte fra USA.

Denne gangen må vi la historien gjenta seg.

Read Entire Article