På et tidspunkt kommer Märtha Lalalaois til å si «duuuu, sånn salsakurs, hadde ikkje det vært spinnløye å blitt med på?» Da har du to valg.

1 month ago 24



DRØSET: Et par råd fra meg til deg, Durek.

I dag skjer det. Märtha Lalalaois og Sjømann Verret gifter seg. De må ha lykke til. Foto: Helge Mikalsen / VG
  • Letolin

    Letolin

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

iconDrøset

Drøset er et skråblikk skrevet av utvalgte journalister i Aftenbladet.

Nå er du snart gift, Durek, og her skal du få et par gode råd fra en som har vært gift i 23 år. Det føles mye lengre, men 23 års erfaring er jo brukbart.

Ikke legge dere uten å ha snakket ut om ting. Daglig Leder bruker alltid halvannen time på å snakke ut om, ting før vi legger oss. I den situasjonen, Durek, er det en stor fordel å holde seg våken og bidra med noen «ja, stemme det», «heilt rektigt», «godt observert» og «der legge eg meg heilt flade» cirka hvert tiende minutt.

På et tidspunkt kommer Märtha Lalalaois til å si «duuuu, sånn salsakurs, hadde ikkje det vært spinnløye å blitt med på?» Da har du to valg. Enten må du hoste opp en gammel kneskade, eller så må du skaffe deg en ny kneskade. Selv valgte jeg å få naboen (takk, Jan Egil) til å kjøre over foten min med en Volksvagen Golf. Det er litt vondt, men bedre enn å gå på salsakurs på Bekkefaret bydelshus hver tirsdag kveld i et halvt år.

Når Märtha gir deg boken «Kjærlighetens fem språk», skal du ikke svare «tysk, finsk, litauisk, tyrkisk og røverspråk». Da blir det surt. Bare les boken, eller ta kontakt med meg, så skal jeg sende deg et resymé jeg fikk av en annen stakker som var i samme situasjon (takk, Jan Egil).

Når svigermor (Sonja, i ditt tilfelle) kommer i bursdagen din og gir deg en grå polojumper for femte året på rad, skal du - entusiastisk - si: «Nei men, ein gråe pololjumper? Eg alltid ønskt meg ein gråe polojumper! Se, Märtha Lalalalaois, ein gråe polojumper, akkurat sånn som eg har ønskt meg!».

Ikke svar på spørsmålet «eg vurdere å klyppa meg på håret, ka tror du om det?». Det er en felle på linje med «omatte eg seg litt drusen ud i denne kjolen»? Enten sier du noe feil om håret, kjolen eller kånå. Korrekt svar er «eg pigge ud med bås-dunkane!».

Når Märtha pisker deg ut til Kleppeloen for å hente noe rabe hun har kjøpt på Finn: Bare sett deg rolig i bilen, kjør til Kleppeloen og hent raben. Ikke si noe, ikke diskuter, bare hent raben, bær den inn og si «gu, den va flotte, an ser heilt nye ud!».

Publisert:

Publisert: 31. august 2024 08:53

Read Entire Article