Ordfører Kenny Rettore og flertallspartiene må rydde opp i Sandnes

1 month ago 24



AFTENBLADET MENER: Ordfører Kenny Rettore (H) og flertallspartiene må rydde opp i Sandnes.

Avgått gruppeleder av Høyres kommunestyregruppe i Sandnes, Leiv Rune Mjølsnes, sammen med ordfører Kenny Rettore (H). Foto: Jarle Aasland

Publisert: Publisert:

For mindre enn 30 minutter siden

iconLeder

Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for Stavanger Aftenblads meninger og analyser.

Aftenbladet skriver om Leiv Rune Mjølsnes, nå avgått gruppeleder av Høyres kommunestyregruppe i Sandnes og leder av utvalg for by- og samfunnsutvikling, som fikk ja til å pusse opp hytta selv om Statsforvalteren mente kommunens vedtak var ugyldig.

Uten å melde fra til Statsforvalteren bestemte administrasjonen i Sandnes seg for at Høyre-toppen likevel skulle få pusse opp.

Britt-Irene Skår Aase, bygningssjef i Sandnes kommune, bekrefter at dette bare var en muntlig vurdering, og at saken ikke ble skriftlig behandlet igjen etter Statsforvalterens brev.

«Kommunen la i ny vurdering til grunn at ny behandling sannsynligvis ikke ville medført en endring av fattet vedtak,» skrev hun i en e-post til Aftenbladet.

Men når Statsforvalteren sier at et vedtak er ugyldig, mener vi at det bør føre til en ny behandling av saken i kommunen.

Mjølsnes sier til Aftenbladet at han ikke ble informert om at Statsforvalteren mente hyttevedtaket var ugyldig. Men brevet fra Statsforvalteren, hvor de sier at kommunens vedtak er ugyldig, har ligget åpent i kommunens byggesaksarkiv siden 2022.

Aftenbladet har allerede omtalt at arbeid som i realiteten var på Mjølsnes sin private hytte, ble betalt av bedriften Hekkan Burger, der Mjølsnes var medeier, daglig leder og styreleder. Han sier at dette var gjort ubevisst, og at han har rettet opp overfor skattemyndighetene.

Hytte-saken ringer noen bjeller til sakene Aftenbladet skrev i fjor som handlet om daværende varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp), og hans håndtering av egen habilitet i forhold til Seabrokers, eid av Ragnvald Albretsen.

Deler av denne saken handlet om Albretsens ulovlig oppførte brygge på Ims og Borglis innblanding i saksbehandlingen av dagbøtene.

Den gang mente Aftenbladet at dette etterlot et bilde av at i Sandnes er det kjennskap og vennskap som gjelder.

Selv om hyttesaken til Mjølsnes ikke er helt lik saken om Ims-bryggen, etterlater begge disse sakene et inntrykk av at det er noe som ikke er greit når det kommer til byggesaker i Sandnes kommune. Også denne saken etterlater seg et bilde av betydningen av vennskap og kjennskap i landets 11. største kommune.

Noe overraskende sa ordfører Kenny Rettore (H) før helgen at han hadde full tillit til Mjølsnes, men mandag ble Mjølsnes bedt av partiet om å trekke seg som gruppeleder. Rettore kunne nok stått seg på å vente med å konkludere.

Noe av dette har Rettore helt tydelig arvet fra tidligere, men nå må han vise at han kan ta tak i det og rydde opp.

Publisert:

Publisert: 21. august 2024 15:00

Read Entire Article