Optimistene på Eldredagen

2 hours ago 3



Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

16:22 i dag Lars Erik Larsen

→ Del

Klare for konsert

Fredag kveld er det jubileumskonsert med Lyngdal Brass som fyller 20 år i år. I den anledning har de fått med seg musikalske venner på feiringen som finner sted i Lyngdal kulturhus.

– Hovedfokuset under konserten blir så klart på musikken, men musikantene har litt ulike særtrekk som vi skal gjøre litt morsomheter ut av. Og gi litt fun-facts om de forskjellige medlemmene av korpset. Vi håper det kan gi litt ekstra god stemning og latter, har Kristin Opsahl uttalt om konserten.

13:11 i går Svein Morten Havaas

→ Del

Holder korkonsert på Fortet

Sangkoret KorMix Farsund holder konsert på Nordberg Fort søndag 20. oktober. Her er de fotografert på et tidligere sangoppdrag ved dagsturhytta Havblikk i april i år. Foto: privat

KorMix Farsund holder søndag 20. oktober konsert på Vest-Agder-museet Lista på Nordberg Fort.

– Koret vårt har 30 medlemmer med godt aldersspenn — fra 26 til 76 år — og det er en blanding vi trives veldig godt med. Vår utmerkede dirigent er Hilde Danielsen Tjelland, opplyser korets styreleder, Toril Kopperud.

På Nordberg vil koret by på sanger av Bellman, Lillebjørn Nilsen, Arvid Hanssen, Ola og Lars Bremnes - i tillegg til amerikanske standardlåter.

– Det blir med andre ord en variert og hyggelig høstkonsert, altså. Den er flott å kombinere med søndagsturen i Lista-landskapet, sier Kopperud.

09:33 16.10.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Hun har meldt avbud, men det blir Gaitherkveld

Svenske Emilia Lindberg har meldt avbud til lørdagens Gaitherkveld i Vestbygda kapell. Men det blir arrangement. Foto: Pressebilde

Svenske Emilia Lindberg som var det store trekkplasteret til Gaitherkvelden i Vestbygda kapell på Borhaug lørdag 19. oktober, har meldt avbud. Men det blir arrangement.

– Vi er veldig lei oss for at Emilia Lindberg har meldt at hun ikke kan komme lørdag kveld. Men hun har lovet å prioritere Farsund neste gang hun kommer til Sørlandet, sier Torrey Skeibrok i komiteen som står bak Gaitherkveldene.

Komiteen ønsker ikke å avlyse arrangementet, og har derfor hentet inn flere lokale sangkrefter som erstatning. Fra før av var Jarle Viken kjent fra Spindsgudan klar for kvelden. Nå blir han supplert av Amalie Bjørnestad fra Vanse, samt ekteparene Anne og Geir Arild Nilsen og Tom og Reidun Østrem - henholdsvis fra Borhaug og Kvinesdal.

Appellen denne kvelden blir ved den nye pastoren i Lista Misjonskirke, Monika Ellingsen.

Som vanlig kan arrangørene også friste med pølsebord. Arrangementet har gratis inngang, men det tas opp en kollekt for å dekke utgiftene.

– Vi har forventning til en fin kveld selv om det store trekkplasteret utenfra uteblir denne gang på grunn av dette kjedelige avbudet, avslutter Torrey Skeibrok.

12:35 15.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Julemesse blir høstmarked

Lyngdal misjonsforening har besluttet å flytte den tradisjonelle julemessen til 19. oktober og omdøpe det hele til høstmarked. Det skriver Ivar Damman i en epost til Lister24.

– Det blir et rikholdig program med aktiviteter som passer både for barn og voksne, lover han.

Det blir blant annet samling med Norlys Grimsby og et barnekor som skal syge. Deretter blir det salg av mat og drikke og ulike aktiviteter som tilbys.

– Loddsalg på flotte gevinster og åresalg til basar må selvsagt være med. Det handler jo om å få inn penger. De går til arbeidet som Det Norske Misjonsselskap driver i mange land. Tre viktige hovedområder i deres arbeid er å jobbe for å utrydde fattigdom, dele troen på Jesus og bekjempe urettferdighet. Ingen enkle områder, men de midler vi får inn, kan være med å hjelpe NMS i dette viktige arbeidet, skriver Damman.

– Her er det noe for alle aldergrupper og ikke minst kan det bli kjekt med en god prat over kaffebordet med noen du kanskje ikke har truffet på en stund, legger han til.

14:59 13.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Klart for ny hobbymesse

Halvannet år etter forrige hobby- og samlermesse på Vanseheim inviterer frimerkeklubben i Farsund til ny samling kommende helg.

– Det blir en messe med lokalhistorisk sus.  Lokale postkort, iddiser, antikviteter, antikvariat, frimerker og andre samlerobjekter. Det blir over 20 utstillere/stands fra Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal og Lyngdal, skriver Torrey Nilsen i en epost til Lister24.

På hobbymessen kan du, ifølge Nilsen, få inspirasjon til det du samler på eller bare se på hva andre holder på med. 

– Du kan også få vurdert den frimerkesamlingen du har hatt liggende urørt i mange år.  Opplev samlergleden på Vanseheim, oppfordrer han.

00:11 13.10.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Vilhelmsen-kunst pryder forside

Forsiden til Karl Elling Ellingsens bok «Vernepleie og miljøterapi» prydes av et kunstverk av Audgunn Vilhelmsen fra Farsund. Foto: Privat

Karl Elling Ellingsen arbeider på Nasjonalt kompetansesenter for psykisk utviklingshemming (NAKU) i Trondheim. Han har gjennom mange år interessert seg for kunsten til Audun Vilhelmsen fra Farsund og har i tidligere publikasjoner han har utgitt, brukt hennes bilder til forsider.

I den siste boka hans med tittelen «Vernepleie og miljøterapi», utgitt på Universitetsforlaget, bruker han han en av hennes pasteller som blikkfang og forside på boka.

– Pastellen er typisk for Vilhelmsens serie med portretter i fargerike landskap. Det er en av de største pastellene hun har laget, som er over en kvadratmeter stor, opplyser Alfred Vaagsvold, som er Vilhelmsens kunstkurator.

Dette kunstverket utsmykker for øvrig konferanserommet i Det Norske Hus i Paris, og er innkjøpt av Utenriksdepartementet til dette formålet.  

18:48 11.10.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Temakveld om Mali og Sahel

Marie Sandnes skal foredra om temaet «Terrorisme og stormaktsrivalisering i Mali og Sahel» på temakvelden i Framtidsbygget, Vestbygda kapell onsdag 16. oktober. Foto: privat

Den utflyttede Lista-kvinnen Marie Sandnes er gjest når det inviteres til nytt onsdagsmøte i Framtidsbygget, Vestbygda kapell kommende onsdag 16. oktober.

Terrorisme og stormaktsrivalisering i Mali og Sahel er temaet for kvelden.

Lista menighet har nylig valgt et nytt misjonsprosjekt knyttet til Mali i Vest Afrika. Det norske misjonsselskap (NMS) har drevet misjonsarbeid i Mali i en årrekke.

– For å bli bedre kjent med landet og regionen vil vi invitere til en temakveld med fokus på nettopp Mali og Sahelregionen. De senere årene har landet og regionen opplevd mye politisk uro; terrorisme, statskupp, flyktningekriser med mere, lyder det i en pressemelding fra Onsdagskveldkomiteen.

For å belyse dette har komiteen altså invitert Marie Sandnes som foredragsholder. Hun har nylig skrevet en doktorgrad med utgangspunkt i feltstudier i Mali og med fokus på den sikkerhetspolitiske situasjonen i landet. Foredraget hennes denne kvelden vil altså bære tittelen «Terrorisme og stormaktsrivalisering i Mali og Sahel».

Marie Sandnes er vokst opp på Lista og har gjennom oppveksten hatt et nært forhold til Lista menighet.

– Vi synes derfor det er spesielt hyggelig at hun blir med oss denne kvelden, skriver komiteen.

De lover for øvrig en enkel utlodning til inntekt for misjonsprosjektet i Mali, samt - som alltid - noe å bite i.

– Vi ønsker med dette velkommen til en spennende kveld, avslutter komiteen.

17:31 11.10.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Estland i fokus på K2

Sokneprest i Mustamä menighet i Estlands hovedstad Tallinn, Tiina Klement, besøker Farsund menighet og K2 onsdag 16. oktober. Foto: NMS

Farsund menighet inviterer onsdag 16. oktober til en spennende og annerledes misjonskveld på K2 (Parken). Denne gang med Estland i fokus.

Da kommer Tiina Klement, sokneprest i Mustamä menighet i Tallinn, på besøk.

Mustamä en litt fattig bydel i hovedstaden Tallinn i Estland. Tiina har vært med å bygge opp denne menigheten gjennom mange år, og også vært sentral i byggingen av ny kirke, som ble innviet tidligere i år. I mange år samlet de seg i et mørkt kjellerlokale i et slitt leilighetsbygg i byen, men nå har de altså tatt i bruk et fremtidsrettet og godt lokale som har blitt en viktig samlingsplass for mange i bydelen.

– Vi i Farsund menighet har støttet oppbyggingen av denne menigheten de siste fem årene, og mange ser fram til å møte en av dem som har vært avgjørende i dette viktige kirkelige arbeidet gjennom lang tid, sier sokneprest i Farsund menighet, Henning Huseby Jansen.

– Tiina er en dyktig strateg, og hun betyr svært mye for det spennende arbeidet som menigheten i Mustamä driver, både innenfor barne- og ungdomsarbeid og diakoni blant mennesker i lokalsamfunnet som sliter, legger han til.

Nå er hun i Norge noen dager for å møte menigheter som støtter dem gjennom misjonsprosjektene sine i NMS, og i den forbindelse kommer hun altså til Farsund.

– Dette gir oss en sjelden mulighet til å få nærkontakt med et spennende misjonsprosjekt i Tallinn. Tiina er en inspirerende person å møte og å høre. Hun snakker også flytende norsk. Så dette blir en fin kveld, sier soknepresten.

Arrangørene legger også opp til servering av kveldsmat og et artig lotteri til inntekt for misjonsprosjektet i Mustamä menighet.

– Hvis noen tenker at misjon går fra Norge til andre land, vil denne kvelden bidra til å åpne øynene for at misjon og solidaritet med søsterkirker går begge veier! avslutter Henning Huseby Jansen.

13:41 10.10.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Filmvisning og foredrag om Israel

Journalist Bjarte Bjellås i MIFF holder foredrag på mandagens åpne møte på Å bedehus i Lyngdal. Foto: MIFF

Når Med Israel For Fred (MIFF) Lister inviterer til åpent møte på Å bedehus i Lyngdal mandag 14. oktober, blir det både filmvisning og foredrag.

Filmen som vises er organisasjonens egen, nye dokumentarfilm «7. OKTOBER», som omhandler terrorhandlingene som rammet Israel for et drøyt år siden.

I tillegg blir det foredrag av journalist Bjarte Bjellås. Han er for tiden ansatt i MIFF, men har også bakgrunn som journalist i Vennesla Tidende og Fædrelandsvennen.

– Bjarte er nettopp kommet hjem fra en reise til Israel og vil fortelle fra denne turen, samt en tur han hadde i januar. Han gjorde flere intervju til den nye dokumentaren som omhandler ofrene, overlevende og intervju med Israels ambassadør. Han bemerker at det er mange sterke historier som fortjener å bli hørt, sier Eldbjørg Grøvan i MIFF Lister.

– Gjennom sitt foredrag vil han gi oss innblikk i den aktuelle situasjonen i Israel og dessuten omtale Norges forhold til Israel i kjølvannet av grusomhetene for et år siden, legger hun til.

Det blir gitt tid til spørsmål og samtale på mandagens møte. Det blir også enkel bevertning, opplyses det fra arrangørene.

MIFFs film «7. OKTOBER» vises på det åpne møte på Å bedehus i Lyngdal mandag 14. oktober. Foto: MIFF

13:24 10.10.24 NTB

→ Del

Riksteatret fornøyd med øremerkede midler til billettfond for barn

Riksteatersjef Arne Nøst sender til neste år ut en stor «Narnia»-oppsetning på landeveien, der Hilde Brinchmann har regi. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / NTB

For første gang øremerkes det midler i forslaget til statsbudsjett spesielt til Riksteatrets billettfond, som gir gratis teaterbilletter til skoleelever.

Riksteatret har i flere år hatt et slikt billettfond, som gjør det mulig for lærere å ta med seg skoleelevene gratis på teater.

Hittil har det vært finansiert av ulike private sponsorer og i de senere år over Riksteatrets driftsbudsjett. Men i Regjeringens forslag til statsbudsjett er det avsatt to millioner øremerket billettordningen.

– Dette betyr at enda flere barn og unge vil få muligheten til å oppleve teater. Med billettfondet er alle invitert og inkludert – uavhengig av bakgrunn og økonomi, sier Arne Nøst, teatersjef for Riksteatret.

Ifølge Nøst vil Riksteatret totalt sett få en økning i sitt økonomiske handlingsrom på om lag åtte millioner.

10:45 09.10.24 Marlene Tollaksen Nilsen

→ Del

Skal markere eldredagen i kulturhuset

Leder av eldrerådet i Lyngdal Jørg Hadland inviterer Lyngdal til feiring av FNs eldredag torsdag. Her sammen med Bjørn Bækkelund. Foto: Marlene Tollaksen Nilsen

Førstkommende torsdag 10.oktober inviterer Lyngdal eldreråd til feiring av eldredagen.

– Arrangementet er for alle. Det er eldrerådet som står bak arrangementet, så målgruppen er både eldre og pårørende, sier Jørg Hadland, leder av eldrerådet i Lyngdal.

Den internasjonale dagen for eldre ble offisielt markert for første gang i 1990. Allerede i 1982 arrangerte FN en verdenskonferanse i Wien med eldre mennesker som tema.

I år er temaet «En evig alderdom». Hadland beskriver temaet som en påminnelse om at eldre er en ressurs, og at sosialt samvær er viktig for livskvaliteten. Han forteller at eldrerådets viktigste oppgave er å peke på de eldre i kommunens omsorg og deres pårørendes behov.

– Eldre blir ofte sittende alene uten sosialt nettverk, og nå inviterer vi dem til å komme ut. I dette tilfelle håper vi også de pårørende er med, sier han.

I tillegg til innlagt pause med enkel servering kan publikum kan vente seg allsang, musikalske innslag fra Lyngdal demenskor, samt andre lokale musikere og underholdning fra Samuel Høiland.

12:51 07.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Skal arrangere Spindsdagen igjen

Tidligere farsundsordfører Arnt Abrahamsen har kastet hestesko på Spindsdagen før. Nå får han muligheten igjen.

Førstkommende søndag er igjen klart for Spindsdagen igjen. Det opplyser Steinar Reinertsen i Spind grendehus i en epost til Lister24.

- Arrangementet har ligget brakk siden koronoa, men er endelig på gang igjen. Spindsdagen er for alle; unge som eldre, de som bor eller har tilknytning til Spind, eller bare de som ønsker en hyggelig sosial sammenkomst, skriver han.

Programmet består av andakt ved Runar Sjåstad, salg av mat og kaker, loddsalg, salg av strikketøy, fremvisning av gamle bilder, samt den tradisjonsrike hesteskokastingen.

- Alle er hjertelig velkommen til en hyggelig søndag på Spind Grendehus, skriver Reinertsen.

18:36 06.10.24 Frida Falkum

→ Del

Sørlandsforestilling til Nortun

Skuespiller Lars Emil Nielsen fra Lillesand trer inn i rollen som sørlandsmannen Pider Ro, med Svein-Helge Vikse på gitar og trekkspill når de kommer til Nortun. Foto: Tronn Hansen

Musikeren Svein-Helge Vikse fra Vanse tar frem både trekkspill og gitar når han og skuespiller Lars Emil Nielsen fra Lillesand inviterer til forestillingen Pider Ro - skrøner og sørlandsviser på Nortun søndag 13. oktober.

Forestillingen er basert på Pider Ro's historier, en bok av den kjente sørlandsforfatteren Gabriel Scott, og vil by på en varm, humoristisk og levende forestilling i ekte sørlandsk ånd.

Scott beskrev Pider Ro som et «fortellertalent av de sjeldne», og det var gjennom besøk på 1890-tallet at Scott ble kjent med Pider Ro’s fantastiske fortellinger om livet på havet. Disse skrønene og visene har fascinert sørlendinger i generasjoner.

Forestillingen har allerede hatt stor suksess på Kilden teater- og konserthus i Kristiansand og på flere andre scener. Nå ønsker arrangørene Lista ungdomslag og Folkeakademiet at publikum på Lista også skal få oppleve denne forestillingen.

13:28 03.10.24 Malene Sørensen Lundberg

→ Del

Får støtte til konsert

Kvinesdal kommune gir økonomisk støtte til konserten «Møte», som byr på folkemusikk fra Aserbajdsjan og Agder.

– Den aserbajdsjanske utøveren Elshan Mansurov på folkemusikkinstrumentet kamancha (strykeinstrument), kommer til Norge i oktober og skal spille sammen med blant andre Hallvard T. Bjørgum og Kirsten Bråthen Berg i Setesdal. Det er planlagt en tilsvarende konsert i Oslo og i Feda kirke søndag 13. oktober, lyder det i søknaden.

På konserten på Feda deltar Elsham sammen med noen av regionens fremste folkemusikere, slik som Lisa Haugland på feler, Torhild Larsen Nygård med sang, samt Ådne Svalastog på trøorgel/tangenter, Herman Gautefall på feler og Bernt Laundal på perkusjon, formidles det.

Musikeren og komponisten Galib Mammadov fra Aserbajdsjan, bosatt i Kvinesdal vil også sette sitt preg på konserten med sin musikk.

Konserten er budsjettert til 60.000 kroner og har fått støtte på 10.000 kroner fra Kvinesdal kommune.

13:27 03.10.24 Malene Sørensen Lundberg

→ Del

Vender hjem igjen med sang

På onsdag inviteres det til «Mitt Lista – heilt bokstavelig» i Fremtidsbygget på Vestbygda kapell.

For de musikkglade livsnyterne blir det mulig å lytte til pianist Øystein Tønnessens egne versjoner av kjente melodier fra kirke- og bedehustradisjon. Tønnessen er selv fra Borhaug og vender tilbake til hjemtraktene for onsdagstreffet.

Programmet er satt sammen på en litt annerledes måte, nemlig ut fra bokstavene i ordet «Lista». Det blir også mulighet for allsang, formidler programkomiteen.

– Øystein Tønnessen er førsteamanuensis og forsker ved UIA i Kristiansand. Ved siden av studier med doktorgrad og arbeid på universitetet i Agder, har han spilt piano siden han var ung. Han var primus motor i den lokale gruppen Mi Tri. Han velger sin musikalske stilart inspirert av jazzlegender som Bill Evans, Errol Garner og The Duke. Det blir spennende å høre hans versjoner av sanger fra bedehusmiljøet. Det blir definitivt svingende, skriver programkomiteen i pressemeldingen.

Onsdagstreffene på kveldstid i Framtidsbygget er åpent for alle. Kveldsmat hører med og det er ingen entré, men kollekt.

11:38 02.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Kommer med fakta bak «Makta»

Kulturbokhandleren Åshild Vere Jacobsen ser frem til å få besøk at den mangeårige politikeren Martin Kolberg torsdag i neste uke. Foto: Heiko Junge/NTB

Kulturbokhandleren Åshild Vere Jacobsen ser frem til å få besøk at den mangeårige politikeren Martin Kolberg torsdag i neste uke.

Temaet er «Sannhet og løgn i Arbeiderpartiet», som er blitt brennaktuelt den siste tiden.

– Etter at to journalister nylig ga ut den mye omtalte boka «Partiet – en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall» og «hele» Norge har sett NRK-serien «Makta», som er basert på «sannhet, løgn og dårlig hukommelse», så skal det bli svært interessant å høre nestoren i norsk politikk Martin Kolberg fortelle om sitt politiske liv og norsk politikk sett fra innsiden, sier innehaver av Kulturbokhandelen Norli Farsund, Åshild Vere Jacobsen.

I boken «Tillitsmannen Martin Kolberg» beskrives han som «Arbeiderpartiet på to bein». Han har jobbet tett på de største politikerne i partiet gjennom fem tiår og vet det meste om hva som har skjedd på innsiden gjennom oppturer og nedturer.

– I foredraget vil han fortelle oss om sine erfaringer, og dele sin opplevelse av en helt spesiell periode i norsk politikk – basert på sannhet og god hukommelse! Hva skjedde etter «Makta»? Martin Kolberg har svaret, sier Vere Jacobsen.

Foredraget arrangeres i samarbeid med Folkeakademiet Farsund/Lista. 

09:39 02.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Holder foredrag om Ingvar Ambjørnsen

Alf van der Hagen er aktuell med samtaleboken «Ønsk meg heller god tur», som handler om livet til Ingvar Ambjørnsen, forfatteren bak blant annet bøkene om Elling. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Alle kjenner Elling, men hvor godt kjenner du forfatteren bak bøkene? 

Det er Petter Røren som stiller spørsmålet i anledning at Lyngdal kulturhus i neste uke får besøk forfatteren Alf van der Hagen. Sistnevnte er aktuell med en biografi om Ingvar Ambjørnsen.

– Tirsdag 8. oktober har du er gyllen anledning  til å bli bedre kjent med en av Norges beste, mangfoldige og produktive forfattere, forteller Røren.

Ambjørnsen er i dag rammet av alvorlig sykdom, men gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har han fortalt sitt liv i åpenhjertige samtaler med van der Hagen. Det er disse samtalene som har blitt til boken «Ønsk meg en heller god tur», som van der Hagen i neste uke skal snakke om i Lyngdal.

– Ambjørnsen var friluftsmenneske i barndommen og naturverner i ungdommen, med en sterk bekymring for klodens fremtid. Han snakker fritt og levende om ekstatiske erfaringer gjennom naturopplevelser, om egen opplevelse av ensomhet og sykdom, om oppveksten i Larvik blant hippier og småkriminelle, om tiden han jobbet på psykiatrisk avdeling, og om årene som forfatter i Oslo og Hamburg, heter det i et presseskriv om boken.

12:31 01.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Inviterer til tiende marked ved prestegården

Lørdag 5. oktober arrangerer Lista menighet Prestegårdsmarked i Vanse for tiende gang.

Det blir denne gangen et stort høstmarked i låven og i teltene i Prestegården, rett ved siden av Vanse kirke.

– Det er i år rekordstor påmelding til markedet med mange spennende utstillere som kommer for å selge varene sine. Flere utstillere lager flotte varer av gjenbruksmaterialer, som blant annet interiørartikler av gammelt treverk og drivved, og klær og utstyr fra gamle duker og gardiner. I tillegg selges det både lefser, saft, syltetøy, honning, grønnsaker, malerier, smykker, kremer, håndarbeid, trearbeid, pilarbeid, foto, bilder, klær, duker, vesker og mye mer, sier Helene Tunheim Tjørn i arrangementskomiteen i Lista menighet.

– Vi synes det er veldig hyggelig at så mange er interessert i å komme og stille ut og selge varene de produserer. Det er jammen mange produktive, kreative og flinke folk i distriktet vårt, legger hun til.

Arrangørene opplyser videre at det blir salg av lapskaus, kaker og kaffe i kafeen.

– I tillegg blir det utlodning i Langhuset med fine premier. Alle inntekter fra matsalget og fra utlodningene går til planlagt restaurering av kontorlokaler i menighetshuset og ellers til ny fasade og inngangsparti i Langhuset, forteller Tunheim Tjørn.

Hun er fornøyd med at det virker som det blir mer og mer kjent at menigheten arrangerer et slikt marked i Vanse. Hun mener også det virker som om flere og flere våger å ta kontakt for å melde seg på som utstillere.

– Vår tanke er å skape en arena i bygda der folk kan møtes og ha det hyggelig sammen samtidig som mange kreative personer kan vise fram alt det fine de lager. Dette kan gi videre inspirasjon til andre om å lage og produsere ting. Det er også veldig spennende at flere har gjenbruk og miljø som hovedtanke med det de lager, sier Helen Tunheim Tjørn, som ønsker alle hjertelig velkommen til marked - både liten og stor.

11:29 01.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Internasjonalt rockeband til Lister

Lørdag 12. oktober har den svenske rockgruppen Jerusalem blitt invitert til Kvinesdal og Sarons Dal Arena for å holde konsert. Leder for Sarons Dal Arena, Glenn Tønnessen, gleder seg til å ønske et band han beskriver som «legendarisk» velkommen.

– Jerusalem holder koken og det blir en kveld du ikke vil glemme, forteller han.

Rockebandet startet sin karriere allerede i 1975. De er i disse tider aktuelle med sitt tiende studioalbum «Stygn». Jerusalem regnes ifølge Glenn Tønnessen som et av de første store kristne rockebandene.

– Vi har hatt en god og lang reise med dette albumet, kanskje den lengste i Jerusalems historie. Hele bandet er veldig takknemlige for all støtte fra fans verden over som har fulgt oss på reisen, sier bandets grunnlegger Ulf Christiansson.

Bandet var, ifølge Tønnessen, på sitt største på på 70- og 80-tallet, men har fortsatt mange fans verden over, med sanger på både svensk og engelsk.

Read Entire Article