Oljeindustriens beste venn?

1 month ago 31



Publisert: 04.08.2024 23:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Det er trist å registrere at Aftenposten fremstår som oljeindustriens beste venn. Et lyspunkt var Si ;D-redaksjonen, som nå er besluttet nedlagt. Der fikk fortvilet ungdom mulighet til å fortelle om sin fremtidsfrykt i en oljestyrt verden.

Det synes som avisen misliker nyheter og debattinnlegg om årsakene til de stadig mer omfattende klimakatastrofene over hele verden. Stadig mer ødeleggende ekstremvær har også i Norge sammenheng med nedbygging av naturområder.

I tillegg har A-magasinet hatt mange rare helsides annonser for Equinor. Statoil skiftet navn til Equinor i 2017 for å bli et ledende fornybarselskap. Etter syv år er fornybarandelen trolig bare 0,23 prosent. I oljeindustriens kjølvann skjer det også giftige og forurensende utslipp til jord, luft og vann.

Vi i Besteforeldrenes klimaaksjon er opptatt av at våre barnebarn og verdens barn skal få en levelig fremtid. Det mener vi også Aftenposten burde være.

Bente Marie Bakke
Styremedlem, Besteforeldrenes klimaaksjon

Read Entire Article