Verste LSK-tall siden 1995 – ydmyket av HamKam

2 hours ago 6



(HamKam - Lillestrøm 5–0) Det begynner å mørkne for Lillestrøms Eliteserie-sjanser. Nå har de blitt degradert til tabelljumbo etter stortapet på Briskeby.

Foto: Geir Olsen / NTB
  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 21.09.2024 19:54

0–5-nederlaget markerer en ny rekord i Lillestrøms historie: Aldri førAldri førStatistikken er sjekket tilbake til 1995. Før det ble det kun spilt 22 kamper i en sesong. har klubben fanget så få poeng (21) etter 23 serierunder.

Sist Lillestrøm gikk seirende ut av en kamp, var 13. juli. Det betyr at de på de siste ni kampene har tatt to av 27to av 27Lillestrøm spilte 2-2 mot Sarpsborg 27. juli og 1-1 mot Rosenborg 15. september. poeng. Under David Nielsens styre, har de gule og sorte tatt ett av ni mulige poeng.

Med syv kamper igjen å spille, trengte Lillestrøm sårt å starte poengfangsten. Allerede før hvilen spolerte HamKam håpet om å klatre seg oppover mot trygg grunn.

Elleve minutter tok det før starten på LSK-marerittet. Vegard Kongsro viste spensten mot to Lillestrøm-forsvarere og banket kveldens første mellom stengene.

 LSK-kaptein Ruben Gabrielsen. Foto: Geir Olsen / NTB

– Katastrofe. Vi rakner, vi er ikke sammen i det hele tatt. Vi får panikk, var kaptein Ruben Gabrielsens dom til TV 2 i pausen.

Derfra gikk det bare nedover for «Fugla».«Fugla».Lillestrøms kallenavn.

Mohamed Ofkir satte bare fem minutter senere det andre for kvelden. Det tredje kom etter halvtimen spilt. Med tre Lillestrøm-spillere opptatt med å stoppe Luc Mares, fikk Moses Mawa stå helt alene i boksen. Fra der var det en enkel jobb å sette hjemmelagets tredje. Det fjerde kom fra førstemålsscorer Kongsgård like før pause.

Og da man trodde ydmykelsen var fullbyrdet, meldte Brynjar Ingi Bjarnason seg på scoringslisten. I duell med LSK-keeper Stefan Hagerup, viste islendingen seg sterkest og fikk pirket det femte i mål.

Lillestrøm ligger nå helt nederst på tabellen i Eliteserien med 21 poeng. Odd ligger like foran kun på målforskjell, men med en kamp mindre spilt. Sandefjord ligger ett poeng foran på 13.-plass, men med to kamper mindre spilt.

Med seieren økte HamKam luken ned til nedrykksplass. Seks poeng skiller HamKam fra Sandefjord på kvalifiseringsplass.

Read Entire Article