Olaug Bollestad: – Nå skal jeg hente meg litt inn

1 month ago 31



Olaug Bollestad på pressekonferanse torsdag. Foto: Helge Mikalsen / VG

Torsdag trakk Olaug Bollestad seg som partileder i KrF. Hun takker for hilsner og blomster.

fredag 23. august kl. 19:29

Avgjørelsen skjedde etter en uke med åpen og betent strid i KrF. Torsdag kveld trakk hun seg som leder for partiet.

Fredag har hun delt et innlegg på Facebook der hun skriver at politikk handler om folk, all slags folk, uansett hvem de er, eller hvor de bor. Hun har stor tro på KrF sin politikk, forteller hun.

– Mitt engasjement vil alltid være for dem som trenger det mest.

Hun takker for hilsener, blomster og gode ord.

– Nå skal jeg hente meg litt inn, så skal jeg igjen brette opp ermene og kjempe for det jeg tror på.

Bollestad ble valgt til partileder 13. november 2021, etter å ha fungert som partileder fra 24. september samme år, da Kjell Ingolf Ropstad trakk seg.

I kommunevalget i 2023 fikk KrF en oppslutning på 4,0 prosent. Ved stortingsvalget i 2021 fikk de 3,8 prosent av stemmene. Partiet har ordføreren i 12 kommuner.

Bakgrunn

Ifølge VGs opplysninger skal KrF-leder Olaug Bollestad selv ha tatt opp med partiledelsen at hun ønsket å gå av. Så stilte hun opp i et møte med sentralstyret, der hun skal ha anklaget partiledelsen for å legge press på henne.

Bollestad har vært sykemeldt siden starten av juni, og forlenget nylig sykemeldingen til 31. august.

Dette har skjedd

  • Ifølge opplysninger til VG ble Olaug Bollestad konfrontert med klager og reaksjoner på sin lederstil tidlig i sommer. Dette var før det var levert et formelt varsel mot henne.
  • I et oppfølgende møte i juni skal Bollestad selv ha tatt opp lederspørsmålet. Ifølge kilder VG har snakket med, oppfattet da partiledelsen at hun skulle trekke seg.
  • KrF-lederen ble også sykemeldt i begynnelsen av juni. I løpet av sommeren ble det laget en plan for hvordan hun skulle gå ut med nyheten om at hun ønsket å trekke seg som leder, ifølge VGs kilder.
  • Da sentralstyret møttes 6. august, skulle avgangen offentliggjøres dagen etter, slik ledelsen hadde oppfattet det.
  • Ifølge TV 2 var det da lagt klar en kommunikasjonsstrategi for hennes avgang og møte med pressen, der 1. nestleder Dag Inge Ulstein skulle trå inn som leder.
  • I stedet møtte Bollestad selv i sentralstyremøtet og holdt en tale, der hun ga uttrykk for at hennes nestledere hadde lagt press på henne om å gå av og takke nei til gjenvalg på Stortinget. Det omtalte Vårt Land tirsdag – og VG har fått det bekreftet.
Publisert: 23.08.24 kl. 19:27Oppdatert: 23.08.24 kl. 19:29

Relaterte emner

Read Entire Article