Olaug Bollestad (KrF) sier nei til gjenvalg på Stortinget

1 month ago 15



Nyheten kommer akkurat to uker etter at Bollestad gikk av som partileder i KrF.

 Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
torsdag 5. september kl. 08:55

– Når jeg nå trekker den endelige konklusjon om gjenvalg eller ikke, så handler det ikke om hverken varslingssaken, mangel på engasjement eller troen på KrF sin politikk, skriver hun i et innlegg på Facebook og fortsetter:

– Det handler om at jeg forstår bildet og leser signaler som nå er gitt, og har derfor kommet til at jeg takker nei til gjenvalg som stortingsrepresentant for Rogaland KrF fra 2025.

Hun benytter samtidig anledningen til å takke for gode ord og meldinger hun har fått gjennom sommeren.

Den tidligere partilederen har vært sykmeldt siden 10. juni. Forrige uke forlenget hun sykemeldingen til 30. september.

– Jeg skal nå gjøre mitt for gradvis å kunne komme tilbake til Stortinget for å fullføre oppdraget som velgerne i Rogaland har gitt meg.

Bollestad trakk seg som KrF-leder 22. august, etter en uke med åpen og betent strid i partiet.

Ifølge VGs opplysninger skal KrF-leder Olaug Bollestad selv ha tatt opp med partiledelsen at hun ønsket å gå av. Så stilte hun opp i et møte med sentralstyret, der hun skal ha anklaget partiledelsen for å legge press på henne.

Dette har skjedd

  • Ifølge opplysninger til VG ble Olaug Bollestad konfrontert med klager og reaksjoner på sin lederstil tidlig i sommer. Dette var før det var levert et formelt varsel mot henne.
  • I et oppfølgende møte i juni skal Bollestad selv ha tatt opp lederspørsmålet. Ifølge kilder VG har snakket med, oppfattet da partiledelsen at hun skulle trekke seg.
  • KrF-lederen ble også sykemeldt i begynnelsen av juni. I løpet av sommeren ble det laget en plan for hvordan hun skulle gå ut med nyheten om at hun ønsket å trekke seg som leder, ifølge VGs kilder.
  • Da sentralstyret møttes 6. august, skulle avgangen offentliggjøres dagen etter, slik ledelsen hadde oppfattet det.
  • Ifølge TV 2 var det da lagt klar en kommunikasjonsstrategi for hennes avgang og møte med pressen, der 1. nestleder Dag Inge Ulstein skulle trå inn som leder.
  • I stedet møtte Bollestad selv i sentralstyremøtet og holdt en tale, der hun ga uttrykk for at hennes nestledere hadde lagt press på henne om å gå av og takke nei til gjenvalg på Stortinget. Det omtalte Vårt Land – og VG har fått det bekreftet.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 05.09.24 kl. 08:46Oppdatert: 05.09.24 kl. 08:55

Relaterte emner

Read Entire Article