Nye anklager mot Høiby: Ekskjærester forteller om vold

1 month ago 18



Marius Borg Høiby har innrømmet og beklaget at han var voldelig mot kjæresten sin for halvannen uke siden. Anklagene fra ekskjærestene har han ikke svart på.

 Montasje / NTB / TV 2
EKSKJÆRESTER: Juliane Snekkestad (t.v.) og Nora Haukland (t.h.) har begge tatt til sosiale medier og anklaget sin felles ekskjæreste Marius Borg Høiby for vold etter at Høiby ble siktet for vold mot kjæresten sin for ti dager siden. Foto: Montasje / NTB / TV 2

Publisert 15.08.2024 13:05 Sist oppdatert 14 minutter siden

– Jeg tenkte å holde kjeft helt til uttalelsen til eksen min kom ut, og da kjente jeg på en stor frustrasjon, fordi Marius snakker som om dette er første gang det har skjedd, sier Nora Haukland (27) til følgerne sine på Snapchat.

Hun var i et forhold med kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (27) i et års tid fra 2022 til 2023. I en periode hadde hun folkeregistrert adresse på kronprinsparets residens på Skaugum.

Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, har ikke besvart TV 2s henvendelser torsdag.

– Roping og trusler

TV 2 har ikke lykkes med å få tak i Haukland, men på Snapchat forteller hun at hun reagerer på at hun mener Høiby forsøker å få empati.

– Han sa også at han skulle få hjelp da jeg forlot ham. Marius har vært fysisk mot meg. Han har slått meg i ansiktet med en knyttneve, han har sparket meg, han har kvalt meg og rasert leiligheten min. Han har også ødelagt ting i mamma sitt nye hus, sier hun.

 Ditlev Eidsmo / TV 2
SNAKKER UT: Nora Haukland, her avbildet i 2023, er ikke fornøyd med uttalelsen som ekskjæresten har kommet med i forbindelse med voldssiktelsen. Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2

Haukland viser også til en Instagram-melding som en annen av Høibys ekskjærester, Juliane Snekkestad (29), publiserte mandag. TV 2 har tidligere valgt ikke å omtale denne meldingen.

«Ja. Jeg har tidligere blitt utsatt for psykisk og fysisk vold av personen det er snakk om», skrev Snekkestad i meldingen. Heller ikke Snekkestad har besvart TV 2s gjentatte henvendelser.

Haukland skriver at hun, i likhet med Snekkestad, opplevde den psykiske volden de hevder seg utsatt for, verre enn den fysiske. 

– Roping og de forferdelige ordene, truslene. Det er veldig vanskelig å dele det her, for uansett hva, så er jeg glad i ham, utrolig nok. Jeg vil ikke dytte ham lenger ned, men nå ser jeg at han later som det er et engangstilfelle. At han kun tar ansvar for det som er offentlig, det plager meg, sier Haukland.

Kjærester i mange år

Mandag opplyste politiadvokat Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt at det kun er én person som har status som fornærmet i saken.

TV 2 forela politiet uttalelsene fra Snekkestad. Røstadli sa at politiet var kjent med dem, men hun ønsket ikke å svare på om det er aktuelt å etterforske disse anklagene ytterligere.

Torsdag har politiet ikke svart på TV 2s henvendelser.

 Lise Åserud / NTB
EKSKJÆRESTER: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby, her under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus i Asker Kirke, skilte lag i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Snekkestad var i sitt innlegg tydelig på at hun ikke var opptatt av å få medlidenhet eller oppmerksomhet.

Hun og Høiby ble kjærester i 2018 og var et par frem til våren 2022, noen måneder før Høiby begynte å date Haukland.

I innlegget mandag uttrykket Snekkestad støtte til Høibys kjæreste, som er fornærmet i den pågående voldsetterforskningen.

 Lise Åserud / NTB
TETT PÅ KONGEFAMILIEN: Julianne Snekkestad var til stedet på Slottet i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon i 2019. Foto: Lise Åserud / NTB

«Det er bare viktig for meg å understreke det mange lurer på: At dette har skjedd før. Og dette må stoppes nå», skrev hun.

Noen ble varslet

Høiby er siktet både for kroppskrenkelse og skadeverk, og han har offentlig innrømmet begge deler. På et tidspunkt vil han gå i avhør og formelt erkjenne straffskyld, har hans forsvarer opplyst til TV 2.

I meldingen som Høiby onsdag delte med pressen gjennom advokaten sin, skrev han også at han var påvirket av både kokain og alkohol da han var voldelig mot kjæresten.

«Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor», skrev han.

Politiet har opplyst at de venter på analysesvar i saken, uten å spesifisere hva det er snakk om.

Fornærmedes bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen har bekreftet at kvinnen, som selv ikke betegner Høiby som sin kjæreste lenger, var kjent med den offentlige uttalelsen som skulle komme. Politiet var ikke varslet om noen uttalelse.

Read Entire Article