Ny Europa-smell for Manchester United – uavgjort mot ten Hags gamle klubb

1 week ago 11

(Manchester United – Twente 1–1) Er dette starten på nok en nedtur i Europa for Manchester United?

• Jens Friberg, VG

Jens Friberg, VG

Publisert: 25.09.2024 22:50

Ten Hag og hans menn hadde mye å bevise etter den skandaløse opptredenen i Champions League forrige sesong.

Da kom de helt sist i sin gruppe, det satte på mange måter tonen for det som ble en sesong med negative rekordnoteringer.

Starten på årets Europa League-sesong virker ikke spesielt lovende.

De var store favoritter hjemme mot Twente, og ett poeng er to for lite i Uniteds øyne. De har nå én seier på sine siste ni i Europacup-sammenheng.

Mens United-spillerne gikk slukøret i garderoben, feiret Twente-spillerne med de rundt 4.000 tilreisende som om kampen var vunnet.

Christian Eriksen sendte vertene i føringen før pause med en kanon på direkten:

I andre omgang forærte han imidlertid ballen – og dermed et mål – til de nederlandske gjestene.

Hjemmelaget presset på for seiersmålet utover i andre omgang. Flere var nær, men nederlenderne forsvarte seg heroisk.

To tøffe bortekamper venter nå i Europa League, først mot Porto neste uke og så José Mourinhos Fenerbahçe i Tyrkia.

Det nye Europa League-formatet gjør riktig nok at det skal mer til å ryke rett ut – topp 24 av 36 lag har en sjanse til å ta seg videre i utslagsrunden på en eller annen måte.

Men da skulle de helst vunnet kamper som denne.

– Jeg skulle ønske det ikke var dem vi møtte, sa manager Erik ten Hag før kampen.

United-sjefen har en lang fartstid som både spiller, manager og ikke minst supporter av Twente.

– Det er vanskeligere å såre de du er glad i, sa han.