Ny bok til uken: Hevder David Beckham er besatt av penger

1 week ago 10



Boken «Penger, sex og makt» har fått status som skandalebok før den kommer ut.

 David og Victoria Beckham på premieren av egen Netflix-seire i London i oktober i fjor. Foto: Doug Peters / Pa Photos / NTB

Publisert: 16.06.2024 12:24

Ekteparet Beckham er et av de mest innflytelsesrike parene i verden. Og det er ikke lite den prisvinnende gravejournalisten Tom Bower lover når han til uken kommer med sin bok om paret. Det skal være en fengslende og forbløffende historie om penger, sex og makt, skriver Amazon.com.

Boken har fått massiv oppmerksomhet i britiske medier før den kommer ut. Og det meste skal frem i lyset, også intime detaljer, skal vi tro Tom Bower i et intervju med The Mirror.

Den britiske journalisten og forfatteren hevder David Beckham (49) er besatt av blant annet to ting: Penger og å bli adlet. Det ene skal ha kommet i veien for det andre. Bower kommer med en rekke påstander i «The House of Beckham - Money, Sex and Power».

Tom Bower

Gravejournalist og forfatter

Forfatteren hevder den tidligere Manchester United-stjernen rutinemessig søkte råd for å lovlig minimere skatten han betalte. I boken hevder Bower at Beckham har brukt en rekke metoder for å slippe unna skatt. Det skal være en av grunnen til at han ikke ble adlet. En annen kommer senere i denne saken.

 Kong Charles i passiar med David Beckham under ett veldedighetsarrangement i St. James’ Palace i London tidligere denne uken. Foto: Kirsty Wigglesworth / Pa Photos / NTB

Den tidligere fotballstjernen skal heller ikke ha betalt inn til foletrygden i Storbritannia da han spilte for Real Madrid fra 2003, mens han tjente over 200 millioner kroner i året.

 Inter Miami-sjef David Beckham sammen med Inter Miami-spiller Lionel Messi og hans sønner da argentineren mottok gullballen i oktober 2023. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

Beckham har tjent enorme summer underveis og etter karrieren. Ifølge International Business Times har Beckham en formue på 4,8 milliarder kroner.

For å promotere fotball-VM i Qatar i 2022 skal han ha fått rundt 1,7 milliarder kroner.

Det skapte i sin tid reaksjoner på grunn av mesterskapets behandling av fremmedarbeidere og landets forhold til menneskerettigheter og forbud mot homofili.

Under mesterskapet fikk engelske Kevin fikk et glimt av Beckham utenfor den britiske paviljongen i Doha. Han snakket med VG etterpå.

– Beckham har gjort det godt etter karrieren. Men han er bare ute etter pengene, sa han ti VG og lo høyt.

Også i år skal Beckham ha blitt forbigått til en nominasjon til å bli adlet, skriver The Mirror.

I boken blir det også hevdet at det er kona Victoria Beckham som tidligere sto i veien for en nominasjon, da hennes overdådige stil irriterte Bob Kerslake som var sjef for nominasjonskomiteen fra 2011 til 2014, skriver The Mirror.

 David Beckham som Real Madrid-spiller i 2005. Foto: PAUL WHITE / AP / NTB

For i 2013 skal Beckham ha vært sikker på at han skulle bli adlet. Det endte i skandale og lekkasjer av lite flatterende eposter.

Bower hevder også at Beckhams valg av klubber i utlandet var delvis basert på skatteordninger. Forfatteren skriver at Beckham avslo muligheten til å returnere til Storbritannia for å spille for Chelsea, og i stedet flyttet til USA.

Bower hevet i boken at Beckham «glemte» skatt på rundt 120 millioner kroner, som ble holdt tilbake av tyske myndigheter.

En talsperson for Beckham sier til The Mirror at fotballspilleren ble fullt ut beskattet på alle sine inntekter i Spania og andre relevante jurisdiksjoner.

Det er ingen tvil om at interessen rundt David Beckham fortsatt er enorm elleve år etter at han la opp, han er nummer 32 på listen over mest googlede personer så langt i år. (Taylor Swift topper foran Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.)

Beckham giftet seg med Spice Girls-medlem Victoria Adams i 1999. De har fire barn. Forholdet mellom dem er også viet stor oppmerksomhet i boken.

Bower hevder de levde separate liv for åtte år siden, og at forholdet var iskaldt, men at de holdt sammen for merkevaren, noe som står i solid kontrast til Netflix-serien «Beckham» hvor han selv var produsent.

Paret har bosteder flere steder i verden, men bor hovedsakelig i London og Miami hvor Beckham er klubbpresident og medeier.

Tjener Beckham penger på fotball-EM som er sparket i gang? Han får penger fra Kina. Beckham er knyttet til mesterskapet som ambassadør for EM-sponsor AliExpress som er eid av den kinesiske teknologigruppen Alibaba.

Read Entire Article