Nusa-assist da RB Leipzig vant borte

3 hours ago 5



En lang og innholdsrik karriere er over for Edvald Boasson-Hagen (37). Søndag syklet 37-åringen sitt siste ritt, under endagsklassikeren Paris-Tours i Frankrike.

– Det føles bra, men også rart, selvfølgelig, at det er mitt siste ritt, sa han til arrangøren før start.

Boasson-Hagen varslet karrierepunktum i august og begrunnet det med at han ville finne på noe nytt og tilbringe mer tid sammen med familien. Han runder av karrieren med 81 proffseire, deriblant tre etappeseire i Tour de France, én i Giro d’Italia, ett VM-sølv og en rekke NM-titler.

Sykkelesset fra Rudsbygda har vært blant Norges beste ryttere i en årrekke, og fikk proffdebuten for Team Columbia i 2008. Han har siden vært sentral i lag som Team Sky, MTN-Qhubeka og Team Total Direct Énergie. Hans siste ritt ble for Decathlon AG2R La Mondiale.

– Tiden var kommet for å gi seg, og jeg er glad for å ha tatt avgjørelsen, sa Boasson Hagen, som også avslørte at han hadde slitt med en liten forkjølelse den siste tiden.

Han klarte aldri å kjempe om seieren i karrierepunktumet og ble hektet av den mindre tetgruppen før avslutningen. Erik Nordsæter Resell ble beste nordmann på en 17. plass, mens Franske Christophe Laporte vant årets siste endagsklassiker.

Bildet nedenfor er fra hans siste etappeseier i Tour de France i 2017.

Read Entire Article